[LS430] Zamiana oryginalnego ekranu na moduł Android

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB
q3_
Lex Driver
Model Lexusa: LS430

Re: [LS430] Zamiana oryginalnego ekranu na moduł Android

Post by q3_ »

Koni wrote:
q3_ wrote: 5 Jul 2023, o 21:09 Wyświetla się podobny na chińskim ekranie i standardowo między zegarami (przynajmniej u mnie standardowo). Kamerę możesz sobie zamontować taką jak przyśle Chińczyk. Ona daje dużo ładniejszy obraz niż ten z oryginalnej w dodatku po konwersji.

Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka

Między zegarami mi się wyświetla, ale na ekranie nie. Zamontowałem EKIY T7 - 8 GB, 128 GB. W sumie p&p, ale tego nie mam i zastanawiam się czy może coś trzeba ustawić, żeby sygnał z czujników też był na ekranie. Mój " Friend from China" jakieś wsparcie daje, ale siłą rzeczy wolno[emoji846]
Może wystarczy coś ustawić, ustawień tam jest mnóstwo. O ile pamiętam to u mnie to się wyświetlało od początku.

Koni
Lex user

Post by Koni »

=12.35pxM=0.95emoże wystarczy coś ustawić, ustawień tam jest mnóstwo. O ile pamiętam to u mnie to się wyświetlało od początku.

Możliwe, muszę to rozgryźć🙂 Interface jest taki jak u Ciebie, radio tego samego producenta,  więc pewnie to gdzieś jest🙂Dzięki
deejayR
Nowy lex user
Model Lexusa: Rav4 Hybrid

Post by deejayR »

Witajcie Panowie.

Mam problem u siebie po montażu stacji Android Ekiy. Czy ktoś podpowie gdzie szukać rozwiązania problemu sterowania nawiewem manualnie? Nawiew i jego prędkość działa tylko w trybie AUTO, nie mam możliwości ręcznie zmienić pracy wentylatora kabiny. Image

Wysłane z mojego RMX3393 przy użyciu Tapatalka

Arturro
Nowy lex user

Post by Arturro »

Reasumując . Mam LS 430 z roku 2005 . Chciałem zapytać czy drugi raz kupił byś takie samo radio czy szukał bys innego modelu i chciałem też zapytać czy można od ciebie otrzymać te aktualizacje które spowodują że będą działały wszystkie funkcje radia .

Otrzymałem też informację że to radio z poniższego linku działa odrazu po zakupie :

Teyes is the go , just make sure you get the 2000 x1200 screen option .
https://www.teyes.com.au/products/teyes ... xVs_9V5A_H
Attachments
d0fbeca9-6a0a-4741-a767-4c6a71cee3e3.jpeg
d0fbeca9-6a0a-4741-a767-4c6a71cee3e3.jpeg (75.74 KiB) Viewed 386 times
q3_
Lex Driver

Post by q3_ »

Hej, zerknąłem i na pierwszy i drugi rzut oka nie mogę znaleźć pliku z aktualizacją :( . Natomiast, jestem przekonany, że aktualnie sprzedawane moduły mają już wgraną aktualizację a może i kilka następnych, więc tym bym się nie przejmował. Dodatkowo po opisaniu problemu dostałem odpowiednie pliki od majfrienda bez problemu. Ja kupiłem to urządzenie kilka lat temu i tak, kupiłbym jeszcze raz i do dziś używam w LSie, a jeśli by się zepsuło,to kupię nowszą wersję tego samego. Czytałem o Teyes i jest chwalony ale osobiście nie widziałem i nie mam zdania. O ile pamiętam, to Teyes nie był dostępny jak ja kupowałem.
q3_
Lex Driver

Post by q3_ »

deejayR wrote: 19 Jul 2024, o 01:02 Witajcie Panowie.

Mam problem u siebie po montażu stacji Android Ekiy. Czy ktoś podpowie gdzie szukać rozwiązania problemu sterowania nawiewem manualnie? Nawiew i jego prędkość działa tylko w trybie AUTO, nie mam możliwości ręcznie zmienić pracy wentylatora kabiny.
Przypuszczam, że temat już nieaktualny a ja jakimś cudem przegapiłem. Moim zdaniem najlepiej poszperać w ustawieniach i ustawić LS460 High (o ile dobrze pamiętam).
Arturro
Nowy lex user

Post by Arturro »

q3_ wrote: 14 Jul 2025, o 17:10 Hej, zerknąłem i na pierwszy i drugi rzut oka nie mogę znaleźć pliku z aktualizacją :( . Natomiast, jestem przekonany, że aktualnie sprzedawane moduły mają już wgraną aktualizację a może i kilka następnych, więc tym bym się nie przejmował. Dodatkowo po opisaniu problemu dostałem odpowiednie pliki od majfrienda bez problemu. Ja kupiłem to urządzenie kilka lat temu i tak, kupiłbym jeszcze raz i do dziś używam w LSie, a jeśli by się zepsuło,to kupię nowszą wersję tego samego. Czytałem o Teyes i jest chwalony ale osobiście nie widziałem i nie mam zdania. O ile pamiętam, to Teyes nie był dostępny jak ja kupowałem.

Teraz jak zerkniesz na AliExpress to jest mnóstwo różnych modeli radia z Androidem do kupienia . Z tego co wiem dużo modeli ma problem z odbieraniem stacji FM , szumią gubią zasięg stacji itp . Według twojego doświadczenia jakie funkcje nie działały w radio? Bo chciałem o to zapytać chińczyka : rozumie że na pewno :

- obsługa Mark Levinson
- obsługa radia z kierownicy
- obsługa z radia klimatyzacji

Czy coś jeszcze możesz dodać ?
q3_
Lex Driver

Post by q3_ »

- obsługa Mark Levinson: nie do końca wiem co masz na myśli, nie mniej moim zdaniem moduł korzysta ze wzmacniacza ML zamontowanego w samochodzie, bo przy instalacji nie było konieczności ciągnięcia kabli do głośników (wzmacniacz jest w bagażniku)
- obsługa radia z kierownicy: tak - sterowanie głośnością oraz przechodzenie przód/tył między utworami działa (w Android Auto też), inne funkcje nie
- obsługa z radia klimatyzacji : tak, to działa, u mnie za wyjątkiem ustawienia automatycznego zamykania obiegu powietrza w przypadku wykrycia zanieczyszczeń powietrza - po prostu nie ma takiej opcji w tym module.

Jeśli chodzi o radio FM, to bardzo dawno nie korzystałem ale o ile pamiętam, to można przełączyć się na tuner wbudowany w samochodzie i z niego korzystać. Tunera w tym module w ogóle nie używałem bo nie jest mi potrzebny. Nawet nie podłączyłem anteny FM (a może ludzie nie podłączają tej anteny i dlatego FM im nie działa).

Dodatkowo można korzystać z odtwarzacza CD wbudowanego w samochód i prawdopodobnie magnetofonu kasetowego (nie pamiętam czy to testowałem).
Ponadto, ja kupiłem w zestawie kamerkę do rejestrowania jazdy i podłączyłem ją - jest takiej sobie jakości, szczególnie przy nagrywaniu w nocy ale działa i nagrywa na karcie pamięci. Można zainstalować oprogramowanie, które dodatkowo wspiera nieco jazdę - utrzymanie w pasie i jakieś tam dodatkowe informacje - nie korzystam z tego.

Podłączyłem też kamerę cofania i również działa.
Jeśli prześledzisz wątek to pewnie wszystko w miarę dokładnie opisałem.
Arturro
Nowy lex user

Post by Arturro »

To pytanie czy lepiej brać to radio które ty masz czy lepiej iść w radio TEYES lub TIEYEZ sprzętowo to widać że jest różnica w rozdzielczości ekranu i pamięci . To twoje radio ma już gorszą rozdzielczość i parametry. TEYES niestety nie obsługuje ruchomej funkcji nawiewu a to drugie to nie wiadomo co obsługuje :

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 983,79zł | Android 15 Carplay Auto Radio Samochodowe Odtwarzacz Multimedialny Do Lexus LS430 XF30 LS 430 2000 - 2006 DSP Autoradio Stereo 2din Jednostka Główna
https://a.aliexpress.com/_EJeVWE6

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 1 307,81zł | TEYES CC3 2K Do Lexus LS430 XF30 LS 430 2000-2006 Do Toyota Celsior XF30 III 3 2000-2006 Radio samochodowe Multimedialny odtwarzacz wideo Nawigacja stereo GPS Android 10 Bez 2din 2 din dvd
https://a.aliexpress.com/_EvMmyru
q3_
Lex Driver

Post by q3_ »

Ponieważ nie miałem w praktyce do czynienia z tymi modelami to trudno mi się wypowiadać. Ja bym kupił taki moduł który ma najwyższe parametry, to znaczy najwięcej pamięci każdego rodzaju, i najlepszy ekran. Pamięć z mojego doświadczenia wpływa na szybkość działania, tym bardziej, że moduły z większą ilością pamięci mają też zazwyczaj lepszy procesor. Oczywiście jeśli zależy Ci na ruchomym nawiewie to wybór jest oczywisty.
Post Reply

Return to “Car Audio, GPS, CB”