Dlaczego „dziwne pytanie”? Pytanie jak najbardziej typowe. Też chciałabym wiedzieć i byłabym wdzięczna za odpowiedź: jaka jest różnica w jeździe NX 350h Prestige, taki kupiłam, a Omotenashi. W salonie mogłam tylko pojeździć F Sport. Innych testowych nie mieli.Apted wrote: ↑19 Feb 2023, o 14:44Sorry ale trochę dziwne pytanie, z samej zasady f-sport = twardsze zawieszenie czyli mniej komfortowe co jest zrozumiałe i logiczne.
Albo komfort albo doznania powiedzmy sportowe, jedno z dwóch. Są testówki przejechać się jednym i drugim, sam ocenisz i zdecydujesz.
Jeździłem testowymi obydwoma, ja postawiłem na komfort.
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h Prestige
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Tylko fsport ma zawieszenie AVS. Prestige Oma i cala inna reszta ma zawieszenie takie samo. Tzw. Komfortowe. Presitge z pakietem Design oraz Omo maja felgi 20’’. Moze byc twardziej niz na 18. Ale powinno tes byc lepiej w zakretach.Lenusoida wrote:Dlaczego „dziwne pytanie”? Pytanie jak najbardziej typowe. Też chciałabym wiedzieć i byłabym wdzięczna za odpowiedź: jaka jest różnica w jeździe NX 350h Prestige, taki kupiłam, a Omotenashi. W salonie mogłam tylko pojeździć F Sport. Innych testowych nie mieli.Apted wrote: ↑19 Feb 2023, o 14:44Sorry ale trochę dziwne pytanie, z samej zasady f-sport = twardsze zawieszenie czyli mniej komfortowe co jest zrozumiałe i logiczne.
Albo komfort albo doznania powiedzmy sportowe, jedno z dwóch. Są testówki przejechać się jednym i drugim, sam ocenisz i zdecydujesz.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Proggy
- Lex user
- Model Lexusa: NX
A ja wlasnie nie mam okazji pojezdzic fsportem bo sa tylko do dyspozycji Omo lub Prestige wlasnieLenusoida wrote:Dlaczego „dziwne pytanie”? Pytanie jak najbardziej typowe. Też chciałabym wiedzieć i byłabym wdzięczna za odpowiedź: jaka jest różnica w jeździe NX 350h Prestige, taki kupiłam, a Omotenashi. W salonie mogłam tylko pojeździć F Sport. Innych testowych nie mieli.Apted wrote: ↑19 Feb 2023, o 14:44Sorry ale trochę dziwne pytanie, z samej zasady f-sport = twardsze zawieszenie czyli mniej komfortowe co jest zrozumiałe i logiczne.
Stad moje pytanie … gdybym mial mozliwosc to bym pojechal … ale nie mam i dlatego pytam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
-
- Lex user
Klaudiusz, dzięki bardzo.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Dziwne w tym sensie że sama nazwa "sport" wiąże się z twardszym zawieszeniem np lepiej trzymającym w zakrętach itd a więc nie jest to komfortowe w stosunk do zwykłego "komfortowego" zawieszenia. Ale jest to zgodne z zasadami gdyż sportowe zawieszenie ma się jak najlepiej trzymać drogi kosztem komfortu, chyba Ameryki nie odkryłem. Pytanie było które zawieszenie bardziej komfortowe f-sport czy klasyczne... klasyczne bardziej komfortowe.Lenusoida wrote: ↑19 Feb 2023, o 16:46Dlaczego „dziwne pytanie”? Pytanie jak najbardziej typowe. Też chciałabym wiedzieć i byłabym wdzięczna za odpowiedź: jaka jest różnica w jeździe NX 350h Prestige, taki kupiłam, a Omotenashi. W salonie mogłam tylko pojeździć F Sport. Innych testowych nie mieli.Apted wrote: ↑19 Feb 2023, o 14:44Sorry ale trochę dziwne pytanie, z samej zasady f-sport = twardsze zawieszenie czyli mniej komfortowe co jest zrozumiałe i logiczne.

Omotenashi + Luxury
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Tak zgoda, ale w f-sport z AVS nie zrobisz go bardziej miękkiego, komfortowego a jedynie możesz go bardziej utwardzić.Klaudiusz wrote: ↑19 Feb 2023, o 16:58Tylko fsport ma zawieszenie AVS. Prestige Oma i cala inna reszta ma zawieszenie takie samo. Tzw. Komfortowe. Presitge z pakietem Design oraz Omo maja felgi 20’’. Moze byc twardziej niz na 18. Ale powinno tes byc lepiej w zakretach.Lenusoida wrote:Dlaczego „dziwne pytanie”? Pytanie jak najbardziej typowe. Też chciałabym wiedzieć i byłabym wdzięczna za odpowiedź: jaka jest różnica w jeździe NX 350h Prestige, taki kupiłam, a Omotenashi. W salonie mogłam tylko pojeździć F Sport. Innych testowych nie mieli.Apted wrote: ↑19 Feb 2023, o 14:44
Sorry ale trochę dziwne pytanie, z samej zasady f-sport = twardsze zawieszenie czyli mniej komfortowe co jest zrozumiałe i logiczne.

Omotenashi + Luxury
- Proggy
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Wlasnie tez to mialem na mysli czy to bardziej komfortowe w AVS nie jest za twarde ? I czy faktycznie czuc rownice gdy przelaczy sie tryby jazdy ?Apted wrote:Tak zgoda, ale w f-sport z AVS nie zrobisz go bardziej miękkiego, komfortowego a jedynie możesz go bardziej utwardzić.Klaudiusz wrote: ↑19 Feb 2023, o 16:58Tylko fsport ma zawieszenie AVS. Prestige Oma i cala inna reszta ma zawieszenie takie samo. Tzw. Komfortowe. Presitge z pakietem Design oraz Omo maja felgi 20’’. Moze byc twardziej niz na 18. Ale powinno tes byc lepiej w zakretach.Lenusoida wrote: Dlaczego „dziwne pytanie”? Pytanie jak najbardziej typowe. Też chciałabym wiedzieć i byłabym wdzięczna za odpowiedź: jaka jest różnica w jeździe NX 350h Prestige, taki kupiłam, a Omotenashi. W salonie mogłam tylko pojeździć F Sport. Innych testowych nie mieli.
Moze moglby napisac ktos z uzytkownikow f-sporta ?
Bylbym wdzieczny za pomoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Nx350h omo + luxury + teammate odebrany 6 dni temu, przejechane ok 420km. Jak narazie jestem zadowolony.
Prowadzi się bardzo przyjemnie.
Zawieszenie też, wg mnie dobrze wyważone (nie buja za bardzo na zakrętach).
Spalanie ok 6-7l przy jeździe w mieście oraz drogach lokalnych.
Asystent głosowy średnio/słabo wyłapuje o co chodzi
Choć czasami reaguje całkiem szybko. Może się usprawni z czasem (podobno samo uczący się)
Jedna rzecz, która mnie zaskoczyła to fakt, że aby asystent parkowania autonomicznego się wziął do roboty tzn wykrył miejsce do parkowania to trzeba zatrzymać pojazd i nacisnąć fizyczny przycisk park... Czy może jest to gdzieś w ustawieniach, żeby podobnie jak np w samochodach grupy VW miejsca do parkowania były wykrywane automatycznie przy ustawionej prędkości np poniżej 40 czy 20 km/h?
Asystent głosowy średnio/słabo wyłapuje o co chodzi

Jedna rzecz, która mnie zaskoczyła to fakt, że aby asystent parkowania autonomicznego się wziął do roboty tzn wykrył miejsce do parkowania to trzeba zatrzymać pojazd i nacisnąć fizyczny przycisk park... Czy może jest to gdzieś w ustawieniach, żeby podobnie jak np w samochodach grupy VW miejsca do parkowania były wykrywane automatycznie przy ustawionej prędkości np poniżej 40 czy 20 km/h?
350h omotenashi + luxury + teammate + sonic titanium + hak
29.10.2021 - zamówienie
14.02.2023 - odebrany
29.10.2021 - zamówienie
14.02.2023 - odebrany
-
- Lex user
Fajna, merytoryczna opinia. Nam, oczekującym na swoje auta więcej takich opinii potrzeba. Dzięki bardzo.kovalsky wrote: ↑20 Feb 2023, o 14:14 Nx350h omo + luxury + teammate odebrany 6 dni temu, przejechane ok 420km. Jak narazie jestem zadowolony.
Asystent głosowy średnio/słabo wyłapuje o co chodziChoć czasami reaguje całkiem szybko. Może się usprawni z czasem (podobno samo uczący się)
-
- Lex user
- Model Lexusa: ?
wawa69 - jeśli mogę zapytać,wawa69 wrote: ↑18 Feb 2023, o 12:15lepszą scenę muzyczną będę chciał zbudować tylko dla przednich foteli,pewnie jakiś system trójdrożny odseparowany,woofer w bagażniku,procesor dźwięku,okablowanie i wygłuszenie drzwi.Najlepiej wszystko w oryginalnych otworach montażowych.Klaudiusz wrote: ↑18 Feb 2023, o 11:49Jak dolozysz DSP to tak. Inaczej nie mozna.wawa69 wrote:
Pojawiają się już pierwsze filmiki z ulepszeń audio i wyciszenia:
https://www.youtube.com/watch?v=0hRRqbC ... 2FCarAudio
https://www.youtube.com/watch?v=jebPvif ... 2FCarAudio
Można by założyć osobny temat: audio NX350h/NX450.Mam zestaw Pioniera i też będę chciał to poprawić.Szczególnie bas z suba dziwnie się rozchodzi,lepiej słychać niskie tony wychodzące z głośników drzwiowych.Ciekawe czy jest możliwość lepszego wystrojenia audio przy pomocy specjalistycznego oprogramowania.
Jeszcze coś takiego znalazłem:
https://www.youtube.com/shorts/KAunjnsdMI0
Ja nie bede wymienial glosnikow poki co. W obecnym aucie wymienilem Pioneery na Focale i graja o wiele lepiej. Plus wzmak i poducha pod fotel. Bajka. Za polowe ceny mam lepszy zestaw niz JBL firmowy.
Tutaj poczekam na zestaw plug and play. Odpiac stare glosniki i wpiac nowe. Plus wyciszenie drzwi. To wszystko.
czy Ty jeździsz wesją Elegance bez pakietów?
Jeśli tak to miałbym kilka pytań.
Last edited by Emes on 20 Feb 2023, o 16:49, edited 1 time in total.