wawa69 wrote: ↑18 Feb 2023, o 12:15
Klaudiusz wrote: ↑18 Feb 2023, o 11:49
Jak dolozysz DSP to tak. Inaczej nie mozna.
Ja nie bede wymienial glosnikow poki co. W obecnym aucie wymienilem Pioneery na Focale i graja o wiele lepiej. Plus wzmak i poducha pod fotel. Bajka. Za polowe ceny mam lepszy zestaw niz JBL firmowy.
Tutaj poczekam na zestaw plug and play. Odpiac stare glosniki i wpiac nowe. Plus wyciszenie drzwi. To wszystko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lepszą scenę muzyczną będę chciał zbudować tylko dla przednich foteli,pewnie jakiś system trójdrożny odseparowany,woofer w bagażniku,procesor dźwięku,okablowanie i wygłuszenie drzwi.Najlepiej wszystko w oryginalnych otworach montażowych.
na fajnym audio zjadłem zęby.. powiem ci tak - nie kupuj oczami tylko uszami - samochody są tak zajechanymi akustycznie przestrzeniami że większość brzmienia "high end" nowoczesnego robi się DSP (która to konfiguracja nie jest łatwa / prosta / szybka do zrobienia) - nie ma nigdzie zasady "im więcej tym lepiej" (pod względami ilości materiałów wygłuszających / opisywanych mocy wzmacniaczy / wielkości przetworników itp itd - na rynku jest masa spaczeń i powtarzanych mądrości) i najlepiej spróbować dobrać system pod swoje preferencje bo to kierowca ma być zadowolony a nie monter / sąsiad
naprawdę rozważ dwa razy czy potrzebujesz lepszego brzmienia czy nie jesteś bardziej zrażony przykładowo podesłanymi video o tym 'jaka to tragedia przed modyfikacjami' i reklamówkami firm które się wszędzie chwalą że potrafią dużo lepiej
u siebie z podstawowego pioneer'a .. nie chcę iść zbyt ostro/daleko ~ jak się pojawi więcej rozbitków na części to pewnie sprawdzę czy plug and play się przerzuci subwoofer z wersji z levinson'em (żeby sczyścić odrobinkę niższe rejestry) .. no i może wzmacniacz levinson'a gdyby nie było z tym za dużo pracy

- powinno to już ożywić trochę brzmienie - podstawowy pioneer jest w całości wystarczający do codziennego użytkowania - nie słyszę potrzeby podejmowania dużych ingerencji (jeżeli ktoś zaprezentuje kiedyś zmodyfikowane auto na zlocie oczywiście z chęcią posłucham

) - najważniejsze to znaleźć punkt w którym jesteśmy zadowoleni