Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Proggy
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Proggy »

marek_wasowicz wrote:
Klaudiusz wrote: 17 Feb 2023, o 18:45 Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi :)

Kazdy film na Caroserii jest oznaczony ze jest sponsorowany.

Marek Drives jezdzi Mini i o BMw ma jak najlepsze zdanie. Wychwala BMW ponad wszystkie marki.

Zachar tez mial ciagle Toyoty na testach dlugodystansowych az w koncu kupil sobie Lexusa.

To raczej normalne. Konczy sie leasing i jesli juz kupiles Toyote/Lexusa to przy tym zostajesz. Robisz upgrade.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie zrozumieliśmy się. Bardzo lubię oglądać Caroserię, sam Bąk ma dystans do tematu Toyoty i na niejednym filmie śmiał się chwaląc Toyotę, że "musi spłacać ratę za Suprę". Jednak będę protestował przeciwko temu jeżeli ktoś pisze, że Pan Bąk wybrał Lexusa Nx450h+ to jest to najlepszy wybór w swojej klasie. Przecież on nie jest obiektywny w ocenie tego samochodu i każdego innego ze stajni Toyoty, ponieważ ma profity od tego koncernu.

Dokladnie o to mi chodzilo gdy napisalem, ze nie wierze w te wszystkie testy samkchodow. Tez czasami obejrze sobie Caroserie ale i tak uwazam, ze wiekszosc testow nie jest obiektywna. Zle napiszesz - to raczej juz nie dostaniesz
W zdecydowanej wiekszosci powinny one byc opisane jako material sponsorowany

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
marek_wasowicz
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by marek_wasowicz »

Klaudiusz wrote: 17 Feb 2023, o 19:34
marek_wasowicz wrote:
Klaudiusz wrote: 17 Feb 2023, o 18:45 Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi :)

Kazdy film na Caroserii jest oznaczony ze jest sponsorowany.

Marek Drives jezdzi Mini i o BMw ma jak najlepsze zdanie. Wychwala BMW ponad wszystkie marki.

Zachar tez mial ciagle Toyoty na testach dlugodystansowych az w koncu kupil sobie Lexusa.

To raczej normalne. Konczy sie leasing i jesli juz kupiles Toyote/Lexusa to przy tym zostajesz. Robisz upgrade.

Nie zrozumieliśmy się. Bardzo lubię oglądać Caroserię, sam Bąk ma dystans do tematu Toyoty i na niejednym filmie śmiał się chwaląc Toyotę, że "musi spłacać ratę za Suprę". Jednak będę protestował przeciwko temu jeżeli ktoś pisze, że Pan Bąk wybrał Lexusa Nx450h+ to jest to najlepszy wybór w swojej klasie. Przecież on nie jest obiektywny w ocenie tego samochodu i każdego innego ze stajni Toyoty, ponieważ ma profity od tego koncernu.

Nikt tak nie napisal ze Bak mowil ze NX jest najlepszy. Tylko ze mozna u niego porownac zawieszenia bo o tym opowiadal.

Dziś o 11:13 arturk884 napisał: "jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie".
Co do tego, że filmy Caroserii są opisane jako sponsorowane się zgadzam, tylko, że sponsorem zazwyczaj jest Vredestein i to jest napisane. Nie ma napisane, że sponsorem jest np. Lexus, BMW i inny

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

marek_wasowicz wrote:
marek_wasowicz wrote:

Nikt tak nie napisal ze Bak mowil ze NX jest najlepszy. Tylko ze mozna u niego porownac zawieszenia bo o tym opowiadal.

Dziś o 11:13 arturk884 napisał: "jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie".
Co do tego, że filmy Caroserii są opisane jako sponsorowane się zgadzam, tylko, że sponsorem zazwyczaj jest Vredestein i to jest napisane. Nie ma napisane, że sponsorem jest np. Lexus, BMW i inny

Aha. Do tego sie odnosisz. Kazdy z nas kupuje dla siebie najlepsze auto w klasie :) inaczej bylismy na forum Merdedesa albo BMW :)

marek_wasowicz
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by marek_wasowicz »

No i w ten sposób doszliśmy do tego co najważniejsze. Lexus to bardzo dobre auto.

Łączkowski
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Łączkowski »

Nie ma najlepszego auta bo jest masa kryteriów i w zaleznosci jakie wybierzemy otrzymamy inny wynik. Dobry materiał na YT jest ten porównujący NXa z Macanem - w zależności od kryteriów, parametrow mamy rozne oceny 

MDU
Lex user

Post by MDU »

Wszystko jest kvwestią ceny. Jezeli cena Nx zbliży sie w porównywalnych wyposazeniach do nowego glc i nowego x3 a do tego czas oczekiwania pozostanie 24 mce to .... czar lexusa pryśnie ,

Teraz to tańsza alternatywa wspomnianych marek . Mówi sie jak nie stać cie na mercedesa to kupujesz Lexusa . I teraz to rozumiem.

Ktoś powie ale Lexus jest lepszy i bezawaryjny Tak ? A kto to właściwie potwierdził dla tego modelu ?
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

fart1 wrote: 16 Feb 2023, o 23:33
NEONX wrote: 16 Feb 2023, o 17:31 15k na PPF żeby kamyk nie zarysował zderzaka, a pod spodem rdza zeżre samochod za 5 lat.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Tyle w warszawie mi firma powiedziała za zakonserwowanie podwozia woskiem oraz wygłuszenie całego samochodu zastanawiam się jeszcze nad wymianą głośników

Pojawiają się już pierwsze filmiki z ulepszeń audio i wyciszenia:
https://www.youtube.com/watch?v=0hRRqbC ... 2FCarAudio
https://www.youtube.com/watch?v=jebPvif ... 2FCarAudio
Można by założyć osobny temat: audio NX350h/NX450.Mam zestaw Pioniera i też będę chciał to poprawić.Szczególnie bas z suba dziwnie się rozchodzi,lepiej słychać niskie tony wychodzące z głośników drzwiowych.Ciekawe czy jest możliwość lepszego wystrojenia audio przy pomocy specjalistycznego oprogramowania.
Jeszcze coś takiego znalazłem:
https://www.youtube.com/shorts/KAunjnsdMI0

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

wawa69 wrote:
NEONX wrote: 16 Feb 2023, o 17:31 15k na PPF żeby kamyk nie zarysował zderzaka, a pod spodem rdza zeżre samochod za 5 lat.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Tyle w warszawie mi firma powiedziała za zakonserwowanie podwozia woskiem oraz wygłuszenie całego samochodu zastanawiam się jeszcze nad wymianą głośników

Można by założyć osobny temat: audio NX350h/NX450.Mam zestaw Pioniera i też będę chciał to poprawić.Szczególnie bas z suba dziwnie się rozchodzi,lepiej słychać niskie tony wychodzące z głośników drzwiowych.Ciekawe czy jest możliwość lepszego wystrojenia audio przy pomocy specjalistycznego oprogramowania.

Jak dolozysz DSP to tak. Inaczej nie mozna.

Ja nie bede wymienial glosnikow poki co. W obecnym aucie wymienilem Pioneery na Focale i graja o wiele lepiej. Plus wzmak i poducha pod fotel. Bajka. Za polowe ceny mam lepszy zestaw niz JBL firmowy.

Tutaj poczekam na zestaw plug and play. Odpiac stare glosniki i wpiac nowe. Plus wyciszenie drzwi. To wszystko.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

MDU wrote:Wszystko jest kvwestią ceny. Jezeli cena Nx zbliży sie w porównywalnych wyposazeniach do nowego glc i nowego x3 a do tego czas oczekiwania pozostanie 24 mce to .... czar lexusa pryśnie ,

Teraz to tańsza alternatywa wspomnianych marek . Mówi sie jak nie stać cie na mercedesa to kupujesz Lexusa . I teraz to rozumiem.

Ktoś powie ale Lexus jest lepszy i bezawaryjny Tak ? A kto to właściwie potwierdził dla tego modelu ?
Nie zgodze sie. Ja nie kupilbym BMW za ich legendarna jakość. Naped Lexusa jest bezkonkurencyjny. Kto raz mial i przyzwyczail sie do braku lagu i braku szarpania to w DSG czy tam innym PDK bedzie sie denerwował. To jest auta dla osoby ktora juz sie nie sciga co swiatla tylko chce przejechac z pubktu A do pubktu B w komfortowych warunkach. Nowe BMW X3 sa nawet na placu. Pod produkcje to okolo 6miesiexy.

Mercedesa z ich odpustowym wnetrzem tym bardziej.

Myslalem teraz nad jeszcze Q8. Teraz dostalem rabat 18% na wlasnie ten model. Ale 230km w takiej landarze to kiepsko wyglada. Z 490 na 401.

Image

wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

Klaudiusz wrote: 18 Feb 2023, o 11:49
wawa69 wrote:

Jak dolozysz DSP to tak. Inaczej nie mozna.

Ja nie bede wymienial glosnikow poki co. W obecnym aucie wymienilem Pioneery na Focale i graja o wiele lepiej. Plus wzmak i poducha pod fotel. Bajka. Za polowe ceny mam lepszy zestaw niz JBL firmowy.

Tutaj poczekam na zestaw plug and play. Odpiac stare glosniki i wpiac nowe. Plus wyciszenie drzwi. To wszystko.

lepszą scenę muzyczną będę chciał zbudować tylko dla przednich foteli,pewnie jakiś system trójdrożny odseparowany,woofer w bagażniku,procesor dźwięku,okablowanie i wygłuszenie drzwi.Najlepiej wszystko w oryginalnych otworach montażowych.

Post Reply

Return to “Lexus NX”