Jeździłem tylko omotenashi, zawieszenie mi się bardzo podobało przy normalnej jeździe bo sportowo nie jeździłem, f-sport napewno będzie trochę twardszy względem zwykłego zawieszenia, ja zamówiłem f sporta ze względu na wygląd i fotele co do prowadzenia to mogę się wypowiedzieć, w kwietniu:)Proggy wrote: ↑17 Feb 2023, o 11:25Moze i kupil ale to tez nie jest do konca odpowiedz na moje pytaniearturk884 wrote:A ja uważam ,że jeśli ktoś szuka plug-ina , biorąc pod uwagę kryteria : dynamika, działanie trybu ev, oszczędność, prowadzenie, to nie ma co kupić w tych pieniądzach , i jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie
Mialem prosbe tylko o porownanie dwoch zawieszen
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx 450h+
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
krótką jazdę próbną odbyłem Fsportem (tylko było to dawno dawno temu
) - zawieszenie wydawało mi się komfortowe. W tym tygodniu odebrałem prestige'a 450h+ z pakietami - zawieszenie jest dużo bardziej komfortowe (ale przez to trochę bardziej "bujające")... Tak jak wcześniej wspomniałem przez to że jazdy odbyły się w bardzo dużym odstępie czasu mogę nie być do końca obiektywny - ale takie jest moje odczucie. Moje spostrzeżenie po 2 dniach jazdy jest takie że ten samochód mnie wycisza i uspokaja
- normalnie nie czuję potrzeby dynamicznej jazdy a rodzinka po krótkiej wieczornej przejażdżce w trybie EV prawie posnęła 

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
odnośnie tego wyciszenia / uspokojenia... dokładnie takie same wrażenia miałem w rx400h i rx450h - auto uspokaja, odstresowywuje - nakłania do spokojnej jazdy i nie zachęca do pośpiechugpson wrote: ↑17 Feb 2023, o 15:50 krótką jazdę próbną odbyłem Fsportem (tylko było to dawno dawno temu) - zawieszenie wydawało mi się komfortowe. W tym tygodniu odebrałem prestige'a 450h+ z pakietami - zawieszenie jest dużo bardziej komfortowe (ale przez to trochę bardziej "bujające")... Tak jak wcześniej wspomniałem przez to że jazdy odbyły się w bardzo dużym odstępie czasu mogę nie być do końca obiektywny - ale takie jest moje odczucie. Moje spostrzeżenie po 2 dniach jazdy jest takie że ten samochód mnie wycisza i uspokaja
- normalnie nie czuję potrzeby dynamicznej jazdy a rodzinka po krótkiej wieczornej przejażdżce w trybie EV prawie posnęła
- Proggy
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Wlasnie … tylko ciekaw jestem czy to duzo bardziej komfortowe po tym czasie nie jest lekko skrzywione roznica w czasie odbytej jazdy. Gdyby ktos jeszcze mial mowliwosc podzielenie sie oponia bylbym wdziecznygpson wrote:krótką jazdę próbną odbyłem Fsportem (tylko było to dawno dawno temu) - zawieszenie wydawało mi się komfortowe. W tym tygodniu odebrałem prestige'a 450h+ z pakietami - zawieszenie jest dużo bardziej komfortowe (ale przez to trochę bardziej "bujające")... Tak jak wcześniej wspomniałem przez to że jazdy odbyły się w bardzo dużym odstępie czasu mogę nie być do końca obiektywny - ale takie jest moje odczucie. Moje spostrzeżenie po 2 dniach jazdy jest takie że ten samochód mnie wycisza i uspokaja

- marek_wasowicz
- Lex user
Przecież Bąk ma układy w Toyocie/Lexusie. Jeździ Suprą, kupił starego Lexusa, teraz dla zony 450h+, jakimś trafem na kanale sponsorowane wyjazdy na premiery NX-a, Rx-a, ostatnio jeździł Rav-4 w jakimś kraju skandynawskim, prowadzi eventy Lexusa... Przecież to nie jest obiektywne dziennikarstwo. Co oczywiście nie zmienia faktu, że 450h+ to bardzo dobre auto.arturk884 wrote: ↑17 Feb 2023, o 11:13A ja uważam ,że jeśli ktoś szuka plug-ina , biorąc pod uwagę kryteria : dynamika, działanie trybu ev, oszczędność, prowadzenie, to nie ma co kupić w tych pieniądzach , i jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasieProggy wrote: ↑17 Feb 2023, o 08:26Tylko srednio wierze tym czesto pseudo testerom … dlatego zapytalem kogos na grupie o wrazenia z jazd tych wersjiKlaudiusz wrote:Zmiany w zawieszeniu opisal Lukasz Bąk z Caroserii ktory de facto wlasnie zakupil NX450h+ FSport.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Skad pomysl ze Łukas kupił Anecie NXa?marek_wasowicz wrote:Przecież Bąk ma układy w Toyocie/Lexusie. Jeździ Suprą, kupił starego Lexusa, teraz dla zony 450h+, jakimś trafem na kanale sponsorowane wyjazdy na premiery NX-a, Rx-a, ostatnio jeździł Rav-4 w jakimś kraju skandynawskim, prowadzi eventy Lexusa... Przecież to nie jest obiektywne dziennikarstwo. Co oczywiście nie zmienia faktu, że 450h+ to bardzo dobre auto.arturk884 wrote: ↑17 Feb 2023, o 11:13A ja uważam ,że jeśli ktoś szuka plug-ina , biorąc pod uwagę kryteria : dynamika, działanie trybu ev, oszczędność, prowadzenie, to nie ma co kupić w tych pieniądzach , i jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie

- marek_wasowicz
- Lex user
A jakie to ma znaczenie kto kupił żona czy on. Jak ja mam znajomych i układy w jakiejś firmie to moja żona też je automatycznie ma. Chyba, że ktoś nie lubi swojej zonyKlaudiusz wrote: ↑17 Feb 2023, o 18:28Skad pomysl ze Łukas kupił Anecie NXa?marek_wasowicz wrote:Przecież Bąk ma układy w Toyocie/Lexusie. Jeździ Suprą, kupił starego Lexusa, teraz dla zony 450h+, jakimś trafem na kanale sponsorowane wyjazdy na premiery NX-a, Rx-a, ostatnio jeździł Rav-4 w jakimś kraju skandynawskim, prowadzi eventy Lexusa... Przecież to nie jest obiektywne dziennikarstwo. Co oczywiście nie zmienia faktu, że 450h+ to bardzo dobre auto.arturk884 wrote: ↑17 Feb 2023, o 11:13
A ja uważam ,że jeśli ktoś szuka plug-ina , biorąc pod uwagę kryteria : dynamika, działanie trybu ev, oszczędność, prowadzenie, to nie ma co kupić w tych pieniądzach , i jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie
a nie ona sama sobie?
-
- Lex Master
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi
Kazdy film na Caroserii jest oznaczony ze jest sponsorowany.
Marek Drives jezdzi Mini i o BMw ma jak najlepsze zdanie. Wychwala BMW ponad wszystkie marki.
Zachar tez mial ciagle Toyoty na testach dlugodystansowych az w koncu kupil sobie Lexusa.
To raczej normalne. Konczy sie leasing i jesli juz kupiles Toyote/Lexusa to przy tym zostajesz. Robisz upgrade.

Marek Drives jezdzi Mini i o BMw ma jak najlepsze zdanie. Wychwala BMW ponad wszystkie marki.
Zachar tez mial ciagle Toyoty na testach dlugodystansowych az w koncu kupil sobie Lexusa.
To raczej normalne. Konczy sie leasing i jesli juz kupiles Toyote/Lexusa to przy tym zostajesz. Robisz upgrade.
- marek_wasowicz
- Lex user
Nie zrozumieliśmy się. Bardzo lubię oglądać Caroserię, sam Bąk ma dystans do tematu Toyoty i na niejednym filmie śmiał się chwaląc Toyotę, że "musi spłacać ratę za Suprę". Jednak będę protestował przeciwko temu jeżeli ktoś pisze, że Pan Bąk wybrał Lexusa Nx450h+ to jest to najlepszy wybór w swojej klasie. Przecież on nie jest obiektywny w ocenie tego samochodu i każdego innego ze stajni Toyoty, ponieważ ma profity od tego koncernu.Klaudiusz wrote: ↑17 Feb 2023, o 18:45 Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi
-
- Lex Master
Nikt tak nie napisal ze Bak mowil ze NX jest najlepszy. Tylko ze mozna u niego porownac zawieszenia bo o tym opowiadal.marek_wasowicz wrote:Nie zrozumieliśmy się. Bardzo lubię oglądać Caroserię, sam Bąk ma dystans do tematu Toyoty i na niejednym filmie śmiał się chwaląc Toyotę, że "musi spłacać ratę za Suprę". Jednak będę protestował przeciwko temu jeżeli ktoś pisze, że Pan Bąk wybrał Lexusa Nx450h+ to jest to najlepszy wybór w swojej klasie. Przecież on nie jest obiektywny w ocenie tego samochodu i każdego innego ze stajni Toyoty, ponieważ ma profity od tego koncernu.Klaudiusz wrote: ↑17 Feb 2023, o 18:45 Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi