[IS 200] Denerwujące odgłosy w zawieszeniu
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Re: [IS 200] Denerwujące odgłosy w zawieszeniu
Przeglądałem katalog Febest i do IS-a jest dosłownie wszystko co jest związane z zawiechą. Ale jak napisałem maila do Euro T. z pytaniem o poduszki staba to mi gość odpisał że są niedostępne... Fajnie że są zamienniki ale czy ta firma Euro T. rzeczywiście może je wszystkie załatwić.

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 200
Czasem tak jest że nie mają w magazynie, pewnie produkcja idzie partiami do danego samochodu, mi też nie wysłali właśnie tych poduszek stabilizatora i łącznika bo nie było, ale jak tylko się pojawią dostanę info i będę zamawiał
Tuleją pływającą miałem podobnie, nie było na magazynie, poczekałem chyba z miesiąc i wyprodukowali nową partię. Ja jestem mega zadowolony z tej firmy i produktów febest jeżeli chodzi o aspekt cenowy, co do jakości, zobaczymy jak zamontuję nowe elementy, ale patrząc na to że to niemiecka firma... nie powinno być źle, w końcu to nie Chiny...

- Damian87
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
co możę w tylnym amortyzatorze lub jego mocowaniach tak rytmicznie stukaćjadąc po nierównośćiach, aktualnie po ubitym śniegu
?

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Sam amorDamian87 wrote:co możę w tylnym amortyzatorze lub jego mocowaniach tak rytmicznie stukaćjadąc po nierównośćiach, aktualnie po ubitym śniegu?

- Damian87
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
no włśnie sam amor podobno nie może stukać, co najwyżej możę stracić swoją sprawność..Yarecki wrote:Sam amor
-
- Lex Master
Moim zdaniem może i będzie stukał na 100% jeśli jest uwalony, a co ciekawe na maszynie może wyjść że jest sprawny bo maszyna nie jest wstanie sprawdzić go w całym zakresie działania.Damian87 wrote:no włśnie sam amor podobno nie może stukać, co najwyżej możę stracić swoją sprawność..Yarecki wrote:Sam amor
- KRYSPIN BACK
- Lex user
- Model Lexusa: IS300SC / RX330
Yarecki wrote:Moim zdaniem może i będzie stukał na 100% jeśli jest uwalony, a co ciekawe na maszynie może wyjść że jest sprawny bo maszyna nie jest wstanie sprawdzić go w całym zakresie działania.Damian87 wrote:no włśnie sam amor podobno nie może stukać, co najwyżej możę stracić swoją sprawność..Yarecki wrote:Sam amor
Niestety muszę się zgodzić z kolegą Yarecki, nawet bdb amortyzator wg. maszyny może stukać i pukać na nierównościach, szczególnie krótkie dynamiczne uskoki (np. tareczka przed krzyżówką),
i też warto sprawdzić siedzisko amorka bo to też częste siedlisko nieprzyjemnych dźwięków
LEXUS.jp
-
- Lex Master
KRYSPIN BACK wrote: Niestety muszę się zgodzić z kolegą Yarecki

-
- Lex Master
Latasz na tulejach febest coś więcej powiedzieć możesz?Marchol wrote:Czasem tak jest że nie mają w magazynie, pewnie produkcja idzie partiami do danego samochodu, mi też nie wysłali właśnie tych poduszek stabilizatora i łącznika bo nie było, ale jak tylko się pojawią dostanę info i będę zamawiałTuleją pływającą miałem podobnie, nie było na magazynie, poczekałem chyba z miesiąc i wyprodukowali nową partię. Ja jestem mega zadowolony z tej firmy i produktów febest jeżeli chodzi o aspekt cenowy, co do jakości, zobaczymy jak zamontuję nowe elementy, ale patrząc na to że to niemiecka firma... nie powinno być źle, w końcu to nie Chiny...
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 200
Mam zamontowane tuleje pływające z tyłu, ciężko coś na ten temat powiedzieć, w lewym kole ustały mi odgłosy, w prawym natomiast ciągle mam taki głuchy dźwięk przy najechaniu na dziurę, ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Na ta chwilę obstawiam górny wahacz i go wymienię w pierwszej kolejności. Lada dzień wróci do mnie zawieszenie przednie z elementami od Febest, zamontuję to się wypowiem czy jest na plus czy minus.