[IS 200] Denerwujące odgłosy w zawieszeniu

Post Reply
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Re: [IS 200] Denerwujące odgłosy w zawieszeniu

Post by michalm320 »

Przeglądałem katalog Febest i do IS-a jest dosłownie wszystko co jest związane z zawiechą. Ale jak napisałem maila do Euro T. z pytaniem o poduszki staba to mi gość odpisał że są niedostępne... Fajnie że są zamienniki ale czy ta firma Euro T. rzeczywiście może je wszystkie załatwić.
Image
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

Czasem tak jest że nie mają w magazynie, pewnie produkcja idzie partiami do danego samochodu, mi też nie wysłali właśnie tych poduszek stabilizatora i łącznika bo nie było, ale jak tylko się pojawią dostanę info i będę zamawiał :) Tuleją pływającą miałem podobnie, nie było na magazynie, poczekałem chyba z miesiąc i wyprodukowali nową partię. Ja jestem mega zadowolony z tej firmy i produktów febest jeżeli chodzi o aspekt cenowy, co do jakości, zobaczymy jak zamontuję nowe elementy, ale patrząc na to że to niemiecka firma... nie powinno być źle, w końcu to nie Chiny...
Image
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

co możę w tylnym amortyzatorze lub jego mocowaniach tak rytmicznie stukaćjadąc po nierównośćiach, aktualnie po ubitym śniegu ;) ?
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Damian87 wrote:co możę w tylnym amortyzatorze lub jego mocowaniach tak rytmicznie stukaćjadąc po nierównośćiach, aktualnie po ubitym śniegu ;) ?
Sam amor :?:
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

Yarecki wrote:Sam amor :?:
no włśnie sam amor podobno nie może stukać, co najwyżej możę stracić swoją sprawność..
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

Damian87 wrote:
no włśnie sam amor podobno nie może stukać, co najwyżej możę stracić swoją sprawność..
Moim zdaniem może i będzie stukał na 100% jeśli jest uwalony, a co ciekawe na maszynie może wyjść że jest sprawny bo maszyna nie jest wstanie sprawdzić go w całym zakresie działania.
KRYSPIN BACK
Lex user
Model Lexusa: IS300SC / RX330

Post by KRYSPIN BACK »

Yarecki wrote:
Damian87 wrote:
Moim zdaniem może i będzie stukał na 100% jeśli jest uwalony, a co ciekawe na maszynie może wyjść że jest sprawny bo maszyna nie jest wstanie sprawdzić go w całym zakresie działania.

Niestety muszę się zgodzić z kolegą Yarecki, nawet bdb amortyzator wg. maszyny może stukać i pukać na nierównościach, szczególnie krótkie dynamiczne uskoki (np. tareczka przed krzyżówką),

i też warto sprawdzić siedzisko amorka bo to też częste siedlisko nieprzyjemnych dźwięków
LEXUS.jp
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

KRYSPIN BACK wrote: Niestety muszę się zgodzić z kolegą Yarecki
:biggrin2: Trundo jakoś to zniosę ;)
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

Marchol wrote:Czasem tak jest że nie mają w magazynie, pewnie produkcja idzie partiami do danego samochodu, mi też nie wysłali właśnie tych poduszek stabilizatora i łącznika bo nie było, ale jak tylko się pojawią dostanę info i będę zamawiał :) Tuleją pływającą miałem podobnie, nie było na magazynie, poczekałem chyba z miesiąc i wyprodukowali nową partię. Ja jestem mega zadowolony z tej firmy i produktów febest jeżeli chodzi o aspekt cenowy, co do jakości, zobaczymy jak zamontuję nowe elementy, ale patrząc na to że to niemiecka firma... nie powinno być źle, w końcu to nie Chiny...
Latasz na tulejach febest coś więcej powiedzieć możesz?
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

Mam zamontowane tuleje pływające z tyłu, ciężko coś na ten temat powiedzieć, w lewym kole ustały mi odgłosy, w prawym natomiast ciągle mam taki głuchy dźwięk przy najechaniu na dziurę, ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Na ta chwilę obstawiam górny wahacz i go wymienię w pierwszej kolejności. Lada dzień wróci do mnie zawieszenie przednie z elementami od Febest, zamontuję to się wypowiem czy jest na plus czy minus.
Image
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”