Jak dlugo masz samochod? Ile czasu jezdzisz z tym odpietym czujnikiem? Kazde info jest mile widziane

Oj, masa do wideorejestratora pociągnięta z akumulatora? Zupełnie nie rozumiem co autor miał na myśli skoro masa jest na każdym metalowym elemencie w całym auciePapylon wrote: ↑18 Mar 2026, o 20:19 Wyglada na taki sam jaki ja mam. Moj samochod to NX350h Omotenshi, 2024, odebrany w styczniu 2025. Na moim zdjeciu widac kleme ladowarki CTEK, oraz dodatkowy kabel do masy pociagniety do powerbanka do wideorejestratora (dziala on obecnie tylko w czasie jazdy, na postoju wylaczylem tryb parkingowy).
Jak dlugo masz samochod? Ile czasu jezdzisz z tym odpietym czujnikiem? Kazde info jest mile widziane![]()
![]()
Ostatnio nie mam takiej potrzeby aby nagrywac po zaparkowaniu. Jezdze od A do B , stale punkty trasy. Oba miejsce maja wlasny garaz, bezpieczne, takze nagrywanie "widze ciemnosc" nie wiele mi daje, poza tym mam funkcje geofence, co zonacza, ze kamera wylacza automatycznie tryb parkingowy jesli parkuje w bezpiecznych miejscach.
ah ok, już się bałem że ktoś ciągnął kabel z bagażnika do lusterka wstecznego hahaPapylon wrote: ↑18 Mar 2026, o 21:01 Wlasnie mam umowiona wizyte w ASO za tydzien na m.in. weryfikacje akumulatora.
OK, czyli zero bledow. Jakie masz wyposazenie? Chodzi mi o poziom wyposazenia. Chcialbym miec 100% jasnosc w temacie czy porownuje jablka lub gruszki
Co do masy z wideorejestratora: powerbank jest obok akumulatora takze minus , najblizszy, to wlasnie klema masowa a nie sruba z karoseri. Tak twierdzil instalator. Ja mu wierze, znam go, on sam ma....Toyote![]()
Co wykazała wizyta w serwisie?Papylon wrote: ↑18 Mar 2026, o 21:01 Wlasnie mam umowiona wizyte w ASO za tydzien na m.in. weryfikacje akumulatora.
OK, czyli zero bledow. Jakie masz wyposazenie? Chodzi mi o poziom wyposazenia. Chcialbym miec 100% jasnosc w temacie czy porownuje jablka lub gruszki
Co do masy z wideorejestratora: powerbank jest obok akumulatora takze minus , najblizszy, to wlasnie klema masowa a nie sruba z karoseri. Tak twierdzil instalator. Ja mu wierze, znam go, on sam ma....Toyote![]()
Wow, wystarczyło że napięcie wyniosło 11.8V żeby ASO wymieniło akumulator? Które to ASO? Chętnie się do nich wybioręPapylon wrote: ↑12 Apr 2026, o 19:15 Napiecie aku zmierzone 11.8 V.
Decyzja wymiana akumulatora na nowy.
I to mnie martwi bo to nie rozwiązuje problemu.
W USA wlasciciele RX i NX zawiazali grupe z Kancelarią Adwokacką i chca wytoczyć Toyocie proces.
Z kolei info z Kanady od dealera Lexusa: „inzynierowie pracują nad rozwiązaniem problemu „.
Moj problem jest zatem odlozony w czasie do momentu az nie padnie kolejny akumulator.
Users browsing this forum: matti05 and 1 guest