Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Chcelexusa
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Chcelexusa »

Jaro15 wrote: 9 Dec 2024, o 09:18 Czy ktoś z nowych użytkowników nx mógłby sprawdzić czy nadal montują akumulator 12v firmy Mutlu? Pytam w kontekście wywiadu z panem Robertem Mularczyk – Toyota Central Europe https://youtu.be/x5rfXmzlSjU?si=aE1OSJAzaWSxwLNV
U mnie jest zamontowany Yuasa o pojemnosci 60Ah. Rok produkcji 2024. Jeszcze nie mialem problemow z odpaleniem. Samochod najdluzej stal nieuzywany okolo 10 dni. Mam zamontowany alarm Vodafone.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Co prawda mam Rxa, ale czy ktoś mi powie jak włączyć światła comming home i światła powitalne? To jest tak pokręcone i gdzieś pochowane, że chyba jestem za głupi na to auto.
W ustawieniach niby jest, ale u mnie podświetlają się tylko klamki jak zbliżę się do auta. To samo jak odchodzę. Podświetlają się klamki, i powoli wygaszają się razem z oświetleniem nastrojowym środka. A światła zewnętrzne?
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Nie wiem jak światła powitalne poza klamkami ale coming home wlacza sie po wyłaczeniu auta poprzez pociagniecie dzwigni tak jakby się chciało mrugnać długimi
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

nethobbit wrote: 10 Dec 2024, o 22:26 Nie wiem jak światła powitalne poza klamkami ale coming home wlacza sie po wyłaczeniu auta poprzez pociagniecie dzwigni tak jakby się chciało mrugnać długimi
Ok. Dzięki, jutro sprawdzę. Przydałyby się jeszcze światła powitalne, coś jak w Audi, tym bardziej, że jest na to potencjał chociażby w tylnej listwie ledowej na klapie.
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

Sprawdziłem. Zgasiłem auto. Pociągnąłem dźwignię od kierunkowskazów do siebie, mrugnęły długie. Zamknąłem auto i to byłoby na tyle. Nic to nie dało. Ja pieprze nie może być jakoś normalnie jak w innych autach? 🤦‍♂️
Last edited by Bonczek8 on 11 Dec 2024, o 13:10, edited 2 times in total.
skybert
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450h+

Post by skybert »

Witam,
po zdalnym włączeniu klimatyzacji (ogrzewanie przedniej szyby, foteli, kierownicy) i następnie po otworzeniu drzwi - silnik i wszystko wewnątrz się wyłącza.
Czy da się jakoś tak ustawić zdalne sterowanie żeby po otwarciu samochodu klimatyzacja/silnik spalinowy się nie wyłączał?

Już się witałem w odpowiednim wątku ale raz jeszcze - dzień dobry wszystkim.
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

skybert wrote: 11 Dec 2024, o 12:31 Witam,
po zdalnym włączeniu klimatyzacji (ogrzewanie przedniej szyby, foteli, kierownicy) i następnie po otworzeniu drzwi - silnik i wszystko wewnątrz się wyłącza.
Czy da się jakoś tak ustawić zdalne sterowanie żeby po otwarciu samochodu klimatyzacja/silnik spalinowy się nie wyłączał?

Też mnie to wkurza. Ale tak jest też w innych autach. Chyba nie da się z tym nic zrobić. Totalnie bez sensu.
skybert
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450h+

Post by skybert »

A może dało by się coś zrobić przez techstream i edycje w komputerze pokładowym?
PKort0
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by PKort0 »

Bonczek8 wrote: 11 Dec 2024, o 13:11
skybert wrote: 11 Dec 2024, o 12:31 Witam,

Też mnie to wkurza. Ale tak jest też w innych autach. Chyba nie da się z tym nic zrobić. Totalnie bez sensu.
W BMW prąd do klimy/grzania idzie chyba z akumulatora 12V, bo silnik się nie uruchamia. I zagrzanie trwa dłużej, niż 5 minut. Ale po otwarciu nic się nie wyłącza i grzanie działa nadal.

No i ustawianie Comming/Leaving home jest zrobione super, bo wszystko ustawia się w dobrze rozplanowanym menu samochodu. W iX3 nawet światła zapalają się same, jak zbliżę się na 2-3 kroki do samochodu - przednie, tylne, klamki oraz "dywaniki świetlne" wzdłuż drzwi. Nie trzeba nawet odblokowywać, wystarczy się zbliżyć. Co ciekawe, w 2GC już tak nie jest (ale za to jest opcja włączania tylnych świateł przy jeździe w dzień).
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Bonczek8 wrote: 11 Dec 2024, o 10:19 Sprawdziłem. Zgasiłem auto. Pociągnąłem dźwignię od kierunkowskazów do siebie, mrugnęły długie. Zamknąłem auto i to byłoby na tyle. Nic to nie dało. Ja pieprze nie może być jakoś normalnie jak w innych autach? 🤦‍♂️
Może masz to wyłączone. Miałem tą funkcje już w NX-ie z 2016. Dźwignie trzeba przez chwilę przytrzymać
Last edited by nethobbit on 11 Dec 2024, o 22:22, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Lexus NX”