Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Ghotti »

Patrząc na to ile wchodzi paliwa przy stanie 0 do zbiornika to spokojnie zrobisz 100-150km jeszcze
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
PKort0
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by PKort0 »

odoja wrote: 31 Oct 2024, o 13:34 Nie myśl tylko, że gdybyś kupił inne auto, byłoby inaczej ;). Nie znam auta, w którym coś by nie trzeszczało gdzieś. Niestety. Pewnie okaże się jakaś pierdoła i dobrze byłoby żebyś był przy tym jak będą zerkać na te drzwi, żeby im dokładniej wskazać.
BMW iX3 G08, 3 lata, 35kkm - nic nie trzeszczy. BMW 2Gran Coupe F44, 2 lata, 36kkm - nic nie trzeszczy. BMW 118i F20, 5 lat, 50kkm - nic nie trzeszczy. Nigdzie. Mazda CX-5 2018, 120kkm - nic nie trzeszczy.
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Kurde, moja siostra ma firmowa bmw 3 w sedanie z 2022 roku, trzeszczy ;). Nie wiem czy jesteś trolem, sądząc po rejestracji czy jesteś po prostu nie poważny :). Bo akurat takie "reklamy" na każdym forum jakieś trole robią. Tu Ci nie wyszło, bo jedynie z mazda nie miałem stycznści, ale z meskiem bmw, volvo już tak i każde coś trzeszczy. U mnie w lexie w sumie też nie trzeszczy, a jak już to naprawdę minimalnie(jak i przy pozostałych autach) i przy jakiejs hardkorowej drodze. A u Ciebie jak jest w NX?? To bmw czy inne nie skresla ich u mnie jako naprawdę bardzo fajne auta, ale pieprzenie , że jakies auto gdzieś nie trzeszczy (czy przez samą jazdę po złej drodze czy przez czasem przypadkowe mocniejsze docisnieęcie jakiegoś elementu), jest hipokryzją i kłamstwem. Zresztą temat trzasków w aucie jest naprawdę nudny...drugie moje nowe auto, jeździłem innymi nowymi i mnie to nie rusza ;).
PKort0
Lex user

Post by PKort0 »

odoja wrote: 4 Dec 2024, o 13:34 Kurde, moja siostra ma firmowa bmw 3 w sedanie z 2022 roku, trzeszczy ;). Nie wiem czy jesteś trolem, sądząc po rejestracji czy jesteś po prostu nie poważny :). Bo akurat takie "reklamy" na każdym forum jakieś trole robią. Tu Ci nie wyszło, bo jedynie z mazda nie miałem stycznści, ale z meskiem bmw, volvo już tak i każde coś trzeszczy. U mnie w lexie w sumie też nie trzeszczy, a jak już to naprawdę minimalnie(jak i przy pozostałych autach) i przy jakiejs hardkorowej drodze. A u Ciebie jak jest w NX?? To bmw czy inne nie skresla ich u mnie jako naprawdę bardzo fajne auta, ale pieprzenie , że jakies auto gdzieś nie trzeszczy (czy przez samą jazdę po złej drodze czy przez czasem przypadkowe mocniejsze docisnieęcie jakiegoś elementu), jest hipokryzją i kłamstwem. Zresztą temat trzasków w aucie jest naprawdę nudny...drugie moje nowe auto, jeździłem innymi nowymi i mnie to nie rusza ;).
Serio, w BMW nic nie trzeszczy. OK, są trzaski od fotelika dziecięcego, ale z samego samochodu - nic a nic. Ale też nie jestem z tych, którzy na siłę wciskają każą możliwą część samochodu: jak nie słychać trzasków przy jeździe po średnio równej nawierzchni z rękami na kierownicy, to uznaję, że nie trzeszczy.
Za to w firmowym Audi A4 podszybie zaczęło trzeszczeć po 1000km (od nowości).
NX-a odebraliśmy 2 dni temu (nawet nie miałem okazji w nim usiąść za kierownicą na drodze), więc chyba jeszcze nie jestem jeszcze reprezentatywnym przykładem. Poczekam min. pół roku, przejadę po wertepach i będę się wypowiadał. Póki co uznaję, że nie trzeszczy, bo obecny (docelowy) kierowca nie narzeka.
odoja
Lex user

Post by odoja »

To jednak znam BMW , w którym trzeszczy. Generalnie nie przejmuję sie takimi pierdołami, bo mi żal życia na takie głupoty ,jakieś drobne trzaski, za dużo elementów w autaach jest połaczonycvh ze sobą, materiałów, żeby było super ekstra spasowane i bezszelestne. W Insigni miałem naotmiast problem z trzeszczącym HUDEm przy wyższych/niższych temp, to było irytujące, i musiałem sam sobie z tym poradzić pomimo gwarancji jaką wówczas miałem, ale ogarnąłem. Ale to już były stuki bardziej,a nie trzaski. Teraz np. takiego BMW bym nie kupił bo robią straszną tandede, ostatnio byłem zobaczyć nową X3..ufff, wnętrze zapewne dla wielu może być ciekawe, ale materiałowo ,to jest klasa niżej niż NX czy inne auta w tej klasie. Porażka.

I gratulacje z odbioru NX, oby się dobrze jeździło :).
Pientka
Nowy lex user
Model Lexusa: RX350

Post by Pientka »

Przy odbiorze 350 uzyskałem informacje, że poniżej poziomu 0 km zasięgu samochód ma jeszcze 8l paliwa.
odoja
Lex user

Post by odoja »

:laugh1: Trzeba to przetestować :laugh1:
Plexus
Lex user

Post by Plexus »

Czytałem o problemach z uruchomieniem po dłuższym nieużywaniu. A tu Lex miło zaskoczył.
Po miesiącu w garażu odpalił bez żadnego zastanawiania.
Dla pewności wziąłem go na krótką trasę do podładowania, ale zachowywał się wzorcowo.
Nie był szczególnie optymalizowany pod zmniejszenie poboru prądu. Akumulator taki jak tysiące innych.
Stawiam zatem tezę, że dłuższe odstawienie nie powinno zasadniczo prowadzić do problemów.
Jeśli występują, to zapewne jest coś, co można poprawić.
NX350h Prestige | MY 2024
Plexus
Lex user

Post by Plexus »

odoja wrote: 17 Jan 2025, o 17:48 :laugh1: Trzeba to przetestować :laugh1:
A może rzeczywiście ktoś przetestuje.
Zwłaszcza w kontekście zapadającego się zbiornika.
Kto ma jakiś kanister?
NX350h Prestige | MY 2024
Jaro15
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Jaro15 »

Plexus wrote: 17 Jan 2025, o 18:06 Czytałem o problemach z uruchomieniem po dłuższym nieużywaniu. A tu Lex miło zaskoczył.
Po miesiącu w garażu odpalił bez żadnego zastanawiania.
Dla pewności wziąłem go na krótką trasę do podładowania, ale zachowywał się wzorcowo.
Nie był szczególnie optymalizowany pod zmniejszenie poboru prądu. Akumulator taki jak tysiące innych.
Stawiam zatem tezę, że dłuższe odstawienie nie powinno zasadniczo prowadzić do problemów.
Jeśli występują, to zapewne jest coś, co można poprawić.
Miło. A jaki akumulator? Mutlu czy Yuasa?
Post Reply

Return to “Lexus NX”