Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
wawa69
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by wawa69 »

odoja wrote: 29 Oct 2024, o 17:47
wawa69 wrote: 29 Oct 2024, o 12:59 Jest jakiś patent na trzesczące plastki.Ostatnio zaczął mi trzeszczeć cały panel na drzwiach od strony kierowcy.Jest to mocno słyszalne podczas jazdy na nierównych drogach.Czy takie mankamenty powinien usuwać serwis?Widzę 2 posty wcześniej,że można ten panel samodzielnie rozebrać ale boję sie ,że coś powyłamuję.

Na spokojnie, napisz gdzie trzeszczy w miarę możliwości. Może uda się to ogarnąć bez serwisu. W razie czego nagram ci film jak rozebrać tę część ze zdjęcia.

Dzięki i tak mam być w salonie,niech się pomęczą.Samochód ma dopiero dwa lata,ciekawe co będzie za następne 2 lata?

odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Nie myśl tylko, że gdybyś kupił inne auto, byłoby inaczej ;). Nie znam auta, w którym coś by nie trzeszczało gdzieś. Niestety. Pewnie okaże się jakaś pierdoła i dobrze byłoby żebyś był przy tym jak będą zerkać na te drzwi, żeby im dokładniej wskazać.
BladyMW
Lex user
Model Lexusa: ES

Post by BladyMW »

To, że coś trzeszczy to pół biedy. Gorzej jak trzeszczy wybiórczo i nieregularnie, bo wtedy ciężko zlokalizować i usunąć takiego świerszcza ;)
odoja
Lex user

Post by odoja »

To już jest prawdziwa zmora wtedy :P
odoja
Lex user

Post by odoja »

Nie zwracałem na to do tej pory uwagi,ale gdzieś tu albo w innym wątku było o trzeszczeniu amortyzatorów albo innej części zawieszenia przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające albo gdy lekko bujnęło autem. Trzeszczy mi coś w przedniej części, właśnie przy takich sytuacjach, niezależnie od prędkości, i jak dobrze pamiętam ,mam to niemal od początku,ale potem o tym zapomniałem (muzyka itp. nie słychać). Ktoś coś miał ,pamieta?? I tak to zgłaszam po niedzielei do lexa, ale szukam infa od pozostałych posiadaczy.
toomaas
Lex user

Post by toomaas »

odoja wrote: 2 Nov 2024, o 15:41 Nie zwracałem na to do tej pory uwagi,ale gdzieś tu albo w innym wątku było o trzeszczeniu amortyzatorów albo innej części zawieszenia przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające albo gdy lekko bujnęło autem. Trzeszczy mi coś w przedniej części, właśnie przy takich sytuacjach, niezależnie od prędkości, i jak dobrze pamiętam ,mam to niemal od początku,ale potem o tym zapomniałem (muzyka itp. nie słychać). Ktoś coś miał ,pamieta?? I tak to zgłaszam po niedzielei do lexa, ale szukam infa od pozostałych posiadaczy.
Tak u mnie to samo. Coś tam wymienili na wiosnę, ale teraz jak się zimniej zrobiło to znowu trzeszczy. Wymieniali jakąś poduszkę mocowania amortyzatora chyba.
Mnie wkurza ta tylna "półka" bagaznika. Podskakuje i trzeszczy bo trzyma się tylko na tych sznurkach od strony szyby. W ogóle dla mnie to porażka ten wynalazek.
odoja
Lex user

Post by odoja »

Dzięki :) pokieruje ich w razie czego.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Będąc w serwisie zapytałem o zbiornik paliwa w 350h kiedy będzie akcja serwisowa bo tutaj też krzyczy o tankowanie jak jest jeszcze 10l paliwa … podobno Lexus uznał iż problem jest tylko w 450h (zbiornik ma inny kształt zapewne przez baterie) i nie przewiduje akcji serwisowej na 350h 😂
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Plexus
Lex user

Post by Plexus »

Ghotti wrote: 25 Nov 2024, o 09:02 Będąc w serwisie zapytałem o zbiornik paliwa w 350h kiedy będzie akcja serwisowa bo tutaj też krzyczy o tankowanie jak jest jeszcze 10l paliwa … podobno Lexus uznał iż problem jest tylko w 450h (zbiornik ma inny kształt zapewne przez baterie) i nie przewiduje akcji serwisowej na 350h 😂
:o
NX350h Prestige | MY 2024
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

Jak widać zapas kilometrowy od momentu zapalenia się rezerwy jest duży. Gdy pokazało mi stan zerowy kilometrów przejechałem jeszcze 30. Ale nie powiem, trochę się stresowałem.
Post Reply

Return to “Lexus NX”