Dzięki i tak mam być w salonie,niech się pomęczą.Samochód ma dopiero dwa lata,ciekawe co będzie za następne 2 lata?odoja wrote: ↑29 Oct 2024, o 17:47Na spokojnie, napisz gdzie trzeszczy w miarę możliwości. Może uda się to ogarnąć bez serwisu. W razie czego nagram ci film jak rozebrać tę część ze zdjęcia.wawa69 wrote: ↑29 Oct 2024, o 12:59 Jest jakiś patent na trzesczące plastki.Ostatnio zaczął mi trzeszczeć cały panel na drzwiach od strony kierowcy.Jest to mocno słyszalne podczas jazdy na nierównych drogach.Czy takie mankamenty powinien usuwać serwis?Widzę 2 posty wcześniej,że można ten panel samodzielnie rozebrać ale boję sie ,że coś powyłamuję.
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Nie myśl tylko, że gdybyś kupił inne auto, byłoby inaczej
. Nie znam auta, w którym coś by nie trzeszczało gdzieś. Niestety. Pewnie okaże się jakaś pierdoła i dobrze byłoby żebyś był przy tym jak będą zerkać na te drzwi, żeby im dokładniej wskazać.

-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
To, że coś trzeszczy to pół biedy. Gorzej jak trzeszczy wybiórczo i nieregularnie, bo wtedy ciężko zlokalizować i usunąć takiego świerszcza 

-
- Lex user
To już jest prawdziwa zmora wtedy 

-
- Lex user
Nie zwracałem na to do tej pory uwagi,ale gdzieś tu albo w innym wątku było o trzeszczeniu amortyzatorów albo innej części zawieszenia przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające albo gdy lekko bujnęło autem. Trzeszczy mi coś w przedniej części, właśnie przy takich sytuacjach, niezależnie od prędkości, i jak dobrze pamiętam ,mam to niemal od początku,ale potem o tym zapomniałem (muzyka itp. nie słychać). Ktoś coś miał ,pamieta?? I tak to zgłaszam po niedzielei do lexa, ale szukam infa od pozostałych posiadaczy.
-
- Lex user
Tak u mnie to samo. Coś tam wymienili na wiosnę, ale teraz jak się zimniej zrobiło to znowu trzeszczy. Wymieniali jakąś poduszkę mocowania amortyzatora chyba.odoja wrote: ↑2 Nov 2024, o 15:41 Nie zwracałem na to do tej pory uwagi,ale gdzieś tu albo w innym wątku było o trzeszczeniu amortyzatorów albo innej części zawieszenia przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające albo gdy lekko bujnęło autem. Trzeszczy mi coś w przedniej części, właśnie przy takich sytuacjach, niezależnie od prędkości, i jak dobrze pamiętam ,mam to niemal od początku,ale potem o tym zapomniałem (muzyka itp. nie słychać). Ktoś coś miał ,pamieta?? I tak to zgłaszam po niedzielei do lexa, ale szukam infa od pozostałych posiadaczy.
Mnie wkurza ta tylna "półka" bagaznika. Podskakuje i trzeszczy bo trzyma się tylko na tych sznurkach od strony szyby. W ogóle dla mnie to porażka ten wynalazek.
-
- Lex user
Dzięki
pokieruje ich w razie czego.

-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Będąc w serwisie zapytałem o zbiornik paliwa w 350h kiedy będzie akcja serwisowa bo tutaj też krzyczy o tankowanie jak jest jeszcze 10l paliwa … podobno Lexus uznał iż problem jest tylko w 450h (zbiornik ma inny kształt zapewne przez baterie) i nie przewiduje akcji serwisowej na 350h 
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
- Plexus
- Lex user
Ghotti wrote: ↑25 Nov 2024, o 09:02 Będąc w serwisie zapytałem o zbiornik paliwa w 350h kiedy będzie akcja serwisowa bo tutaj też krzyczy o tankowanie jak jest jeszcze 10l paliwa … podobno Lexus uznał iż problem jest tylko w 450h (zbiornik ma inny kształt zapewne przez baterie) i nie przewiduje akcji serwisowej na 350h![]()

NX350h Prestige | MY 2024
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Jak widać zapas kilometrowy od momentu zapalenia się rezerwy jest duży. Gdy pokazało mi stan zerowy kilometrów przejechałem jeszcze 30. Ale nie powiem, trochę się stresowałem.