Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
matti05
Nowy lex user
Model Lexusa: CT200h -> NX350h

Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Post by matti05 »

qbasob wrote: 5 Apr 2024, o 22:24
matti05 wrote: 5 Apr 2024, o 20:15 Dzisiaj dostałem info o opuszczeniu przez samochód fabryki. Próbowałem namierzyć statek, ale coś mi nie wyszło. Jakieś rady jak go skutecznie znaleźć? :D

Może FREESIA LEADER? Wypłynął wczoraj z Nagoya i płynie do Singapuru więc póki co się zgadza.

Dzięki!
Jarek81 wrote: 6 Apr 2024, o 09:06 Dam Wam dobrą radę - dajcie spokój z tym śledzeniem statków, portów, pociągów i lor bo tylko niepotrzebnie się wkur... a przecież wydajecie hajs rzędu 300k+ więc nie o to chodzi... To mówię ja, Jarząbek z własnego doświadczenia. W końcu olałem temat i cierpliwie zacząłem czekać na wypasionego RXa a nie tam jakieś statki na morzu 🙂 Miłego weekendu.

Zamierzam traktować to tak jak kolega qbasob napisał, czyli bardziej jako ciekawostkę. Trzeba po prostu liczyć, że uda się jak najszybciej cieszyć naszymi nabytkami, bo dopóki samochód nie pojawi się w Polsce, to ani my, ani dealer nie mamy na nic wpływu.

Amikoder
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Amikoder »

Mój NX w końcu odebrany :) Miał być do końca marca, odebrałem go w piątek 05/04/2024 - w sumie żadne opóźnienie biorąc pod uwagę fakt, że auto płynęło okrężną drogą wokół Afryki. Mój dealer nie kręcił, nie zwodził, uczciwie powiedział co i jak z dostawą, więc jestem całkiem zadowolony. Do tego stanął na rzęsach, aby ekspresowo zarejestrować auto, uruchomić finansowanie i wydać samochód. Całkiem, całkiem, muszę przyznać :)
In thrust we trust!
Iza
Nowy lex user
Model Lexusa: LBX

Post by Iza »

:dance3:
 Szerokości!
Jarek81
Lex user
Model Lexusa: RX 350h

Post by Jarek81 »

Gratulacje :)
I miałeś w apce widoczny VIN i status Mszczonów chodz przez jakiś czas?

Amikoder
Lex user

Post by Amikoder »

Dzięki!
In thrust we trust!
Amikoder
Lex user

Post by Amikoder »

Jarek81 wrote: 7 Apr 2024, o 20:26 Gratulacje :)

VIN zobaczyłem dopiero jak dostałem ofertę ubezpieczenia. W apce VIN pojawił się dopiero jak dodałem auto do "garażu". Mszczonów miałem w statusie przez jakieś 3 tygodnie, potem przez tydzień było Zeebruge a dzień przed obiorem zmienił się status na "u dealera" - auto do dealera dotarło fizycznie zdaje się, że dwa dni przed zmianą statusu w aplikacji - szczerze mówiąc ta apka i lokalizacja pojazdu to raczej niewiele z rzeczywistością mają wspólnego.

In thrust we trust!
bartlomiej1
Nowy lex user
Model Lexusa: nx300

Post by bartlomiej1 »

Amikoder wrote: 7 Apr 2024, o 21:09

VIN zobaczyłem dopiero jak dostałem ofertę ubezpieczenia. W apce VIN pojawił się dopiero jak dodałem auto do "garażu". Mszczonów miałem w statusie przez jakieś 3 tygodnie, potem przez tydzień było Zeebruge a dzień przed obiorem zmienił się status na "u dealera" - auto do dealera dotarło fizycznie zdaje się, że dwa dni przed zmianą statusu w aplikacji - szczerze mówiąc ta apka i lokalizacja pojazdu to raczej niewiele z rzeczywistością mają wspólnego.

A kiedy pojawiło Ci się w apce ze opuścił fabrykę ? 

Amikoder
Lex user

Post by Amikoder »

bartlomiej1 wrote: 7 Apr 2024, o 21:36
Amikoder wrote: 7 Apr 2024, o 21:09

A kiedy pojawiło Ci się w apce ze opuścił fabrykę ? 

Połowa lutego info o transporcie (statek). Do produkcji trafił w drugiej połowie grudnia, produkcja zakończona po 2 tygodniach, jakieś 6 tygodni czekał na transport, ale to wszystko jest dość orientacyjne, przynajmniej po zakończeniu produkcji - dane o transporcie, kolejnych etapach podróży itp. to tylko tak "mniej-więcej" z naciskiem na "mniej". No, ale koniec końców zielona bestia dotarła, praktycznie w terminie i jestem bardzo z niej zadowolony. 

In thrust we trust!
bartlomiej1
Nowy lex user
Model Lexusa: nx300

Post by bartlomiej1 »

Ok tak pytam bo u mnie w transporcie jest od 18 lutego :) i od tego czasu jeszcze się status nie zmienił
Amikoder
Lex user

Post by Amikoder »

bartlomiej1 wrote: 7 Apr 2024, o 22:02 Ok tak pytam bo u mnie w transporcie jest od 18 lutego :) i od tego czasu jeszcze się status nie zmienił

Samochodowce płyną teraz wokół Afryki, więc zajmuje to jakieś 2 tygodnie więcej. Myślę, że na dniach powinien się zmienić status na Zeebruge, ale z tą aplikacją nigdy nie jest wiadomo co i jak :bor:

In thrust we trust!
Post Reply

Return to “Lexus NX”