To pewnie będzie ten wątek:
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.p ... .msg814053
Opuścił fabrykę mam od stycznia. Chyba jak nie masz VIN to nie masz nic. Wszystko to jakaś forma wirtualizacja. Takich aut może być setki i trafią prędzej tam gdzieś gdzie w innym kraju warunki umowy prawnej bardziej zobowiązują koncern do wywiązywania się z złożonego zamówienia. Jak masz już VIN to trochę zmianie postać rzeczy.matti05 wrote:Dzisiaj dostałem info o opuszczeniu przez samochód fabryki. Próbowałem namierzyć statek, ale coś mi nie wyszło. Jakieś rady jak go skutecznie znaleźć?
niestety potwierdzam twoje słowa, objechałem wszystkie warszawskie salony żeby zamówić NXa i podejście do klienta na poziomie -10,maciejp wrote: ↑4 Apr 2024, o 18:02 Tak, robią Was w to co napisałeśA jak już odbierzecie te fury, to w cale nie bedzie lepiej, tak na prawdę to może być raczej tylko gorzej... Ja czekam na 2gi kluczyk, który już ponoć od 2 tygodni jest w "salonie". Nie dość, że sam się musiałem o ten zasrany kluczyk upomnieć, to teraz umówienie wizyty serwisowej na jego odbiór to też się okazuje jest nie lada wyzwanie, czekam już drugi tydzień na termin
Poziom wyjeb... na klienta level expert. Na prawdę, nie wiem o co tu kaman...
Może FREESIA LEADER? Wypłynął wczoraj z Nagoya i płynie do Singapuru więc póki co się zgadza.
Podłączam się do pytania, też dostałem dziś informację o opuszczeniu fabryki, ale statku na razie nie udało się namierzyć.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests