Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Zabezpieczaj podwozie jak chcesz jezdzic 10 lat albo dluzej. Jesli nie to niech zrobi to kolejny wlasciciel :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lucero
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450h+

Post by Lucero »

To już się wyleczyłem z zabezpieczenia, jeszcze żadnym nie jeździłem dłużej niż 5 , ale kto to wie co się w tym kraju jeszcze wydarzy, a może inaczej, co nam UE wymyśli !
NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

Przy japończyku to i na 5 lat warto zabezpieczyć podwozie. Poza tym jest to jest z niewielu dodatkowych elementów na który kolejni kupcy zwracają uwagę i łatwiej sprzedać

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Lucero
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450h+

Post by Lucero »

Mówiąc szczerze sprzedałem w życiu sporo tych samochodów i jeszcze nigdy nikt nie zapytał o zabezpieczenie podwozia, oglądałem parę dni temu podwozie swojej 3 letniej Toyoty i nie zauważyłem grama rdzy. Posłucham jednak Klaudiusza.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Lucero wrote: 24 Feb 2023, o 16:09 Ja także odebrałem tydzień temu 450h+ F Sport , co prawda dopiero 500 km , ale już mogę co nieco powiedzieć. Jedno jest pewne dwugodzinne jazdy testowe to nie to samo co użytkowanie przez tydzień. Generalnie samochód super , ale jest parę drobiazgów, które irytują. Np jak dla mnie za miękkie hamulce, w poprzedniku Toyocie żyleta , tutaj trochę wcześniej trzeba reagować, może to kwestia wagi, druga sprawa to bardzo śliska kierownica , testowało parę osób i werdykt ten sam, założyć na razie pokrowiec. Oświetlenie wnętrza słabe, klawisze ledwo się świecą, a i nie wszystkie, ambiente też jakoś niezbyt jasno mimo, że w ustawieniach na max. Po dwóch godzinach jazdy jakoś nie czułem się w tych fotelach wypoczęty, może to kwestia ustawień, a może po prostu peseloza. Opony Run flat powodują dosyć silne odczucia twardości, pierwszy raz używam takich opon i nie mogę się przyzwyczaić. U mnie żadnego trzeszczenia na nierównościach nie zauważyłem , na razie nic nie skrzypi.
W kwestii zabezpieczeń - Nie znalazłem w ustawieniach możliwości wyłączenia key less, w Toyocie bez problemu , tu nie mogę znaleźć. Jest natomiast wyłączenie kluczyka poprzez kombinację klawiszy. To na razie dopóki nie założę lepszych zabezpieczeń. Które już zaplanowałem.
Oczywiście przy odbiorze jeden kluczyk, za parę miesięcy doślą drugi. Dzisiaj rozmawiałem z firmą, która produkuje blokady mechaniczne ( w tym przypadku blokada kolumny kierownicy) jeszcze nie mają ponieważ potrzebują NX-a na trzy dni, a dla mnie do Poznania trochę za duża wyprawa. Może ktoś jest chętny się poświęcić.
Aplikacja Lexus Link działa ale nie wszystko, zamykania drzwi w ogóle nie widzi, oraz odświeżanie czasami dosyć długo miele.
To tyle w tym momencie, zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, napiszcie czy myślicie o zabezpieczeniu podwozia ?
Pozdrawiam

Jakie zabezpieczenia antykradzieżowe chcesz montować ? 
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Sławek 59
Lex user

Post by Sławek 59 »

Ghotti wrote: 25 Feb 2023, o 11:18
Lucero wrote: 24 Feb 2023, o 16:09 Ja także odebrałem tydzień temu 450h+ F Sport , co prawda dopiero 500 km , ale już mogę co nieco powiedzieć. Jedno jest pewne dwugodzinne jazdy testowe to nie to samo co użytkowanie przez tydzień. Generalnie samochód super , ale jest parę drobiazgów, które irytują. Np jak dla mnie za miękkie hamulce, w poprzedniku Toyocie żyleta , tutaj trochę wcześniej trzeba reagować, może to kwestia wagi, druga sprawa to bardzo śliska kierownica , testowało parę osób i werdykt ten sam, założyć na razie pokrowiec. Oświetlenie wnętrza słabe, klawisze ledwo się świecą, a i nie wszystkie, ambiente też jakoś niezbyt jasno mimo, że w ustawieniach na max. Po dwóch godzinach jazdy jakoś nie czułem się w tych fotelach wypoczęty, może to kwestia ustawień, a może po prostu peseloza. Opony Run flat powodują dosyć silne odczucia twardości, pierwszy raz używam takich opon i nie mogę się przyzwyczaić. U mnie żadnego trzeszczenia na nierównościach nie zauważyłem , na razie nic nie skrzypi.
W kwestii zabezpieczeń - Nie znalazłem w ustawieniach możliwości wyłączenia key less, w Toyocie bez problemu , tu nie mogę znaleźć. Jest natomiast wyłączenie kluczyka poprzez kombinację klawiszy. To na razie dopóki nie założę lepszych zabezpieczeń. Które już zaplanowałem.
Oczywiście przy odbiorze jeden kluczyk, za parę miesięcy doślą drugi. Dzisiaj rozmawiałem z firmą, która produkuje blokady mechaniczne ( w tym przypadku blokada kolumny kierownicy) jeszcze nie mają ponieważ potrzebują NX-a na trzy dni, a dla mnie do Poznania trochę za duża wyprawa. Może ktoś jest chętny się poświęcić.
Aplikacja Lexus Link działa ale nie wszystko, zamykania drzwi w ogóle nie widzi, oraz odświeżanie czasami dosyć długo miele.
To tyle w tym momencie, zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, napiszcie czy myślicie o zabezpieczeniu podwozia ?
Pozdrawiam

Jakie zabezpieczenia antykradzieżowe chcesz montować ? 
Właśnie, nie wiem na jakie dodatkowe zabezpieczenie się zdecydować!

Sławek 59
Lex user

Post by Sławek 59 »

Jakie dodatkowe zabezpieczenie polecacie?
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

A ja wrócę do "nie wiem "trzasku , zgrzytu" w końcowej fazie hamowania - np gdy powoli cofamy i zatrzymamy samochód to jest taki "nieprzyjemny " odgłos z przodu - tak jakby przednie zacisku hamulcowe nie były dokręcone.
U Was też tak jest - sprawdźcie i odpiszcie - by nie robić zamieszania niepotrzebnego.
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

I.Q. wrote: 25 Feb 2023, o 14:26 A ja wrócę do "nie wiem "trzasku , zgrzytu" w końcowej fazie hamowania - np gdy powoli cofamy i zatrzymamy samochód to jest taki "nieprzyjemny " odgłos z przodu - tak jakby przednie zacisku hamulcowe nie były dokręcone.
U Was też tak jest - sprawdźcie i odpiszcie - by nie robić zamieszania niepotrzebnego.

Tak też tak mam, zaciski są dokręcone ani drgną sprawdzałem bo nie dawało mi to spokoju. Klaudiusz pisze że to normalne w hybrydach...
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
SedLex
Lex user
Model Lexusa: w planach

Post by SedLex »

Użytkuję hybrydę innej (niestety) marki i wspomnianych odgłosów nigdy nie stwierdziłem.
Post Reply

Return to “Lexus NX”