Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
arturk884
Lex user
Model Lexusa: Nx 450h+

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by arturk884 »

Proggy wrote: 17 Feb 2023, o 11:25
arturk884 wrote:
Proggy wrote: 17 Feb 2023, o 08:26
Tylko srednio wierze tym czesto pseudo testerom … dlatego zapytalem kogos na grupie o wrazenia z jazd tych wersji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

A ja uważam ,że jeśli ktoś szuka plug-ina , biorąc pod uwagę kryteria : dynamika, działanie trybu ev, oszczędność, prowadzenie, to nie ma co kupić w tych pieniądzach , i jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie

Moze i kupil ale to tez nie jest do konca odpowiedz na moje pytanie ;)
Mialem prosbe tylko o porownanie dwoch zawieszen ;)

Jeździłem tylko omotenashi, zawieszenie mi się bardzo podobało przy normalnej jeździe bo sportowo nie jeździłem, f-sport napewno będzie trochę twardszy względem zwykłego zawieszenia,  ja zamówiłem f sporta ze względu na wygląd i fotele co do prowadzenia to mogę się wypowiedzieć, w kwietniu:)
gpson
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by gpson »

krótką jazdę próbną odbyłem Fsportem (tylko było to dawno dawno temu  :biggrin2:) - zawieszenie wydawało mi się komfortowe. W tym tygodniu odebrałem prestige'a 450h+ z pakietami -  zawieszenie jest dużo bardziej komfortowe (ale przez to trochę bardziej "bujające")... Tak jak wcześniej wspomniałem przez to że jazdy odbyły się w bardzo dużym odstępie czasu mogę nie być do końca obiektywny - ale takie jest moje odczucie. Moje spostrzeżenie po 2 dniach jazdy jest takie że ten samochód mnie wycisza i uspokaja :laugh1: - normalnie nie czuję potrzeby dynamicznej jazdy a rodzinka po krótkiej wieczornej przejażdżce w trybie EV prawie posnęła  :biggrin2:

whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

gpson wrote: 17 Feb 2023, o 15:50 krótką jazdę próbną odbyłem Fsportem (tylko było to dawno dawno temu  :biggrin2:) - zawieszenie wydawało mi się komfortowe. W tym tygodniu odebrałem prestige'a 450h+ z pakietami -  zawieszenie jest dużo bardziej komfortowe (ale przez to trochę bardziej "bujające")... Tak jak wcześniej wspomniałem przez to że jazdy odbyły się w bardzo dużym odstępie czasu mogę nie być do końca obiektywny - ale takie jest moje odczucie. Moje spostrzeżenie po 2 dniach jazdy jest takie że ten samochód mnie wycisza i uspokaja :laugh1: - normalnie nie czuję potrzeby dynamicznej jazdy a rodzinka po krótkiej wieczornej przejażdżce w trybie EV prawie posnęła  :biggrin2:

odnośnie tego wyciszenia / uspokojenia... dokładnie takie same wrażenia miałem w rx400h i rx450h - auto uspokaja, odstresowywuje - nakłania do spokojnej jazdy i nie zachęca do pośpiechu
Proggy
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Proggy »

gpson wrote:krótką jazdę próbną odbyłem Fsportem (tylko było to dawno dawno temu  :biggrin2:) - zawieszenie wydawało mi się komfortowe. W tym tygodniu odebrałem prestige'a 450h+ z pakietami -  zawieszenie jest dużo bardziej komfortowe (ale przez to trochę bardziej "bujające")... Tak jak wcześniej wspomniałem przez to że jazdy odbyły się w bardzo dużym odstępie czasu mogę nie być do końca obiektywny - ale takie jest moje odczucie. Moje spostrzeżenie po 2 dniach jazdy jest takie że ten samochód mnie wycisza i uspokaja :laugh1: - normalnie nie czuję potrzeby dynamicznej jazdy a rodzinka po krótkiej wieczornej przejażdżce w trybie EV prawie posnęła  :biggrin2:

Wlasnie … tylko ciekaw jestem czy to duzo bardziej komfortowe po tym czasie nie jest lekko skrzywione roznica w czasie odbytej jazdy. Gdyby ktos jeszcze mial mowliwosc podzielenie sie oponia bylbym wdzieczny ;)

marek_wasowicz
Lex user

Post by marek_wasowicz »

arturk884 wrote: 17 Feb 2023, o 11:13
Proggy wrote: 17 Feb 2023, o 08:26
Klaudiusz wrote:Zmiany w zawieszeniu opisal Lukasz Bąk z Caroserii ktory de facto wlasnie zakupil NX450h+ FSport.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tylko srednio wierze tym czesto pseudo testerom … dlatego zapytalem kogos na grupie o wrazenia z jazd tych wersji

A ja uważam ,że jeśli ktoś szuka plug-ina , biorąc pod uwagę kryteria : dynamika, działanie trybu ev, oszczędność, prowadzenie, to nie ma co kupić w tych pieniądzach , i jeśli Pan Bąk zakupił takie auto i to jest potwierdzona informacja to znaczy że to najlepszy wybór w tej klasie

Przecież Bąk ma układy w Toyocie/Lexusie. Jeździ Suprą, kupił starego Lexusa, teraz dla zony 450h+, jakimś trafem na kanale sponsorowane wyjazdy na premiery NX-a, Rx-a, ostatnio jeździł Rav-4 w jakimś kraju skandynawskim, prowadzi eventy Lexusa... Przecież to nie jest obiektywne dziennikarstwo. Co oczywiście nie zmienia faktu, że 450h+ to bardzo dobre auto.

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

marek_wasowicz wrote:
Proggy wrote: 17 Feb 2023, o 08:26 Tylko srednio wierze tym czesto pseudo testerom … dlatego zapytalem kogos na grupie o wrazenia z jazd tych wersji

Przecież Bąk ma układy w Toyocie/Lexusie. Jeździ Suprą, kupił starego Lexusa, teraz dla zony 450h+, jakimś trafem na kanale sponsorowane wyjazdy na premiery NX-a, Rx-a, ostatnio jeździł Rav-4 w jakimś kraju skandynawskim, prowadzi eventy Lexusa... Przecież to nie jest obiektywne dziennikarstwo. Co oczywiście nie zmienia faktu, że 450h+ to bardzo dobre auto.

Skad pomysl ze Łukas kupił Anecie NXa? :) a nie ona sama sobie? :)

marek_wasowicz
Lex user

Post by marek_wasowicz »

Klaudiusz wrote: 17 Feb 2023, o 18:28
marek_wasowicz wrote:

Skad pomysl ze Łukas kupił Anecie NXa? :) a nie ona sama sobie? :)

A jakie to ma znaczenie kto kupił żona czy on. Jak ja mam znajomych i układy w jakiejś firmie to moja żona też je automatycznie ma. Chyba, że ktoś nie lubi swojej zony
Klaudiusz
Lex Master

Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi :)

Kazdy film na Caroserii jest oznaczony ze jest sponsorowany.

Marek Drives jezdzi Mini i o BMw ma jak najlepsze zdanie. Wychwala BMW ponad wszystkie marki.

Zachar tez mial ciagle Toyoty na testach dlugodystansowych az w koncu kupil sobie Lexusa.

To raczej normalne. Konczy sie leasing i jesli juz kupiles Toyote/Lexusa to przy tym zostajesz. Robisz upgrade.

marek_wasowicz
Lex user

Post by marek_wasowicz »

Klaudiusz wrote: 17 Feb 2023, o 18:45 Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi :)

Marek Drives jezdzi Mini i o BMw ma jak najlepsze zdanie. Wychwala BMW ponad wszystkie marki.

Zachar tez mial ciagle Toyoty na testach dlugodystansowych az w koncu kupil sobie Lexusa.

To raczej normalne. Konczy sie leasing i jesli juz kupiles Toyote/Lexusa to przy tym zostajesz. Robisz upgrade.

Nie zrozumieliśmy się. Bardzo lubię oglądać Caroserię, sam Bąk ma dystans do tematu Toyoty i na niejednym filmie śmiał się chwaląc Toyotę, że "musi spłacać ratę za Suprę". Jednak będę protestował przeciwko temu jeżeli ktoś pisze, że Pan Bąk wybrał Lexusa Nx450h+ to jest to najlepszy wybór w swojej klasie. Przecież on nie jest obiektywny w ocenie tego samochodu i każdego innego ze stajni Toyoty, ponieważ ma profity od tego koncernu.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

marek_wasowicz wrote:
Klaudiusz wrote: 17 Feb 2023, o 18:45 Bąku mial RAV4 duzo przed tym zanim zalozyl Caroserie czy pracowal w TVNie wiec milosc do Toyoty ma we krwi :)

Nie zrozumieliśmy się. Bardzo lubię oglądać Caroserię, sam Bąk ma dystans do tematu Toyoty i na niejednym filmie śmiał się chwaląc Toyotę, że "musi spłacać ratę za Suprę". Jednak będę protestował przeciwko temu jeżeli ktoś pisze, że Pan Bąk wybrał Lexusa Nx450h+ to jest to najlepszy wybór w swojej klasie. Przecież on nie jest obiektywny w ocenie tego samochodu i każdego innego ze stajni Toyoty, ponieważ ma profity od tego koncernu.

Nikt tak nie napisal ze Bak mowil ze NX jest najlepszy. Tylko ze mozna u niego porownac zawieszenia bo o tym opowiadal.

Post Reply

Return to “Lexus NX”