Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx
Re: Zakup Lexusa NX 350h
A ja mam pytanie z troche innej beczki. Jeśli ktoś w ostatnim czasie załatwiał leasing to gdzie udało się uzyskać najlepsze warunki
-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
Witam,
Odpowiadając na pytanie w grudniu 2021 r. najelpszą dla mnie ofertę przygotował PKO Leasing, obecnie nie wiem ale wtedy pomógł mi kalkulator dostepny na stronie https://obliczleasing.pl/kalkulator-leasingowy/
Zakres rat pokrywał się mniej więcej z ofertami na rynku wtedy więc teraz może jest podobnie warto sobie samemu zrobić symulację (chodzi o sam kalkulator po lewej stronie) wcześniej i zobaczyć czy oferta danego leasingodawcy mieści się w tych stawkach rynkowych podanych przez ww. kalkulator (najlepiej kontaktować się bezpośrednio bez pośredników).
Przy okazji w dniu 16.11.2022 r. dostałem info że samochód zaczął się produkować. Info o przydzieleniu slotu było 28.10.2022 r. zamówienie z 16.12.2021 r. (Elegance FWD + comfort + free).
Odpowiadając na pytanie w grudniu 2021 r. najelpszą dla mnie ofertę przygotował PKO Leasing, obecnie nie wiem ale wtedy pomógł mi kalkulator dostepny na stronie https://obliczleasing.pl/kalkulator-leasingowy/
Zakres rat pokrywał się mniej więcej z ofertami na rynku wtedy więc teraz może jest podobnie warto sobie samemu zrobić symulację (chodzi o sam kalkulator po lewej stronie) wcześniej i zobaczyć czy oferta danego leasingodawcy mieści się w tych stawkach rynkowych podanych przez ww. kalkulator (najlepiej kontaktować się bezpośrednio bez pośredników).
Przy okazji w dniu 16.11.2022 r. dostałem info że samochód zaczął się produkować. Info o przydzieleniu slotu było 28.10.2022 r. zamówienie z 16.12.2021 r. (Elegance FWD + comfort + free).
Lexus NX 350h Elegance FWD + comfort + free zamówienie z 16.12.2021 r. Wyprodukował się 24.11.2022 r., 4 stycznia 2023 r. przybył do Europy niby do ZEEBRUGGE, od 17.01.2023 w Rostock, od dnia 23.01.2023r. w Mszczonowe, 25.02.2023 r. dotarł do salonu, odbiór w dniu 10.03.2023 r.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Koła ustaliłem że mają być już założone zimowe a letnie wyślą kurierem.Hak montuje serwis.Dodatkowego zabezpieczenia podwozia nie przewiduję.Auto już zarejestrowane i ubezpieczone.Auto za gotówkę więc rejestracje robiłem sam.Odbiór ok.22-23 listopad.vki wrote: ↑15 Nov 2022, o 17:27U mnie widnieje info. od 18.10.2022r. w transporcie. Zamawiany 13.11.2021r.impet wrote:Mam już fakturę na auto z 31.10 i wysłałem już przelew .Kurier dzisiaj dostarczy dokumenty do zrobienia rejestracji.Auto jeszcze w drodze do Wrocławia.Podobno firma transportowa ma 14 dni roboczych licząc od daty 31.10.Jeszcze tylko montaż haka i można odbierać.Zamówienie z 22.10.2021.Prestige +Design+Tazuna+hak +koła.Kolor sonic grey.
Czy sprzedawca programuje ci przed odbiorem - koła letnie i zimowe. Tak na wszelki wypadek, gdybyś nie chciał jechać na zmianę do serwisu.
Myślałem, że hak zakładają w Mszczonowie.
Jakieś zabezpieczenie podwozia dodatkowe.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Koła letnie zapakuję do bagażnika Lexa przy odbiorze auta - po zapisaniu w komputerze czujników ciśnienia pow. obu kompletów kół. Gdzie ubezpieczyłeś samochód i jak to nie tajemnica to przy max. zniżkach OC + AC to ile wyniosło ubezpieczenie- % wartości auta. Wartość auta fakturowa czy może inna.impet wrote: ↑18 Nov 2022, o 13:32Koła ustaliłem że mają być już założone zimowe a letnie wyślą kurierem.Hak montuje serwis.Dodatkowego zabezpieczenia podwozia nie przewiduję.Auto już zarejestrowane i ubezpieczone.Auto za gotówkę więc rejestracje robiłem sam.Odbiór ok.22-23 listopad.vki wrote: ↑15 Nov 2022, o 17:27U mnie widnieje info. od 18.10.2022r. w transporcie. Zamawiany 13.11.2021r.impet wrote:Mam już fakturę na auto z 31.10 i wysłałem już przelew .Kurier dzisiaj dostarczy dokumenty do zrobienia rejestracji.Auto jeszcze w drodze do Wrocławia.Podobno firma transportowa ma 14 dni roboczych licząc od daty 31.10.Jeszcze tylko montaż haka i można odbierać.Zamówienie z 22.10.2021.Prestige +Design+Tazuna+hak +koła.Kolor sonic grey.
Czy sprzedawca programuje ci przed odbiorem - koła letnie i zimowe. Tak na wszelki wypadek, gdybyś nie chciał jechać na zmianę do serwisu.
Myślałem, że hak zakładają w Mszczonowie.
Jakieś zabezpieczenie podwozia dodatkowe.
-
- Lex user
- Model Lexusa: nx
Gdzie wymieniacie kola z zimowych na letnie i odwrotnie w Waszych lexach? W serwisach? Troche boje sie oddac auto na zmiane kol "panu Zenkowi" z okolicznego warsztatu...
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
-
- Lex user
- Model Lexusa: nx
nie wiem, moje pierwsze premium wiec pytam
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
A sam nie możesz sobie kół wymienić? Nawet w klasie premium zasada jest ta sama przy wymianie co w passacie. Nie szkoda Tobie czasu żeby w takiej sprawie po serwisach się ciągać? Zmieniaj sobie sam, tylko klucz do kół zamów, bo po prostu go nie ma w komplecie. Run flat letnie nie mają nic, a do zimowych kół dorzucają śmieszny zestaw naprawczy.
350h presti. des. taz. khaki. Zamówienie 7.10.2021. Status: odebrane
-
- Lex user
- Model Lexusa: UX
Nie uważacie, ze to jest jakaś kpina i by można jakiś protest czy pozew zbiorowy uskutecznić? Ja rozumiem, ze COVID, wojna itp, ale tutaj to jest jakiś jawny przekręt. Mają nas w tym naszym śmiesznym kraju za śmiesznych ludzi i traktują jak ludzi poza wszelkimi normami.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx 450h+
Ja jestem właśnie takim Panem Zenkiem jak Pan to nazwał, przejąłem warsztat wulkanizacyjny po tacie po 20latach , warsztat może nie wygląda ale maszyny wymieniam na bieżąco dbam o serwis maszyn i jak najwyższą jakość usług ,klienci nie patrzą na wygląd warsztatu tylko na jakość usług i powiem, że przyjeżdżają klienci z autami o wartości pół miliona i są zadowoleni z usługi bo wracają,bardzo często się trafiają tak zwane dziewicze auta czyli nówki prosto z salonu na pierwszą wymianę opon/kół. Więc proszę przemyśleć swoją wypowiedź, bo autoryzowany serwis nie zawsze ma odpowiednią jakość usług a przede wszystkim czy napewno uczciwą.
Pozdrawiam