Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Esdipio »

Ruda wrote:To jest ciekawe z tym postojem w Belgii. Bo mój od tygodnia do mnie jedzie - dostałam komunikat, ze jedt w transporcie do Polski z Belgii . I teraz od czego to zależy, ze te, ktore przybyły wcześniej jeszcze tam czekają a mój później przybyły jest już w drodze do Polski.

Może macie jakiś błąd w statusach ??
A czy te twoje statusy z aplikacji Lexus link sa potwierdzone przez sprzedawce? Słyszałem wiele ciekwych historii od swojego sprzedzawcy, ale nie bede ich tu przytaczal z wiadomych wzgledów.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Esdipio wrote:
Ruda wrote:To jest ciekawe z tym postojem w Belgii. Bo mój od tygodnia do mnie jedzie - dostałam komunikat, ze jedt w transporcie do Polski z Belgii . I teraz od czego to zależy, ze te, ktore przybyły wcześniej jeszcze tam czekają a mój później przybyły jest już w drodze do Polski.

A czy te twoje statusy z aplikacji Lexus link sa potwierdzone przez sprzedawce? Słyszałem wiele ciekwych historii od swojego sprzedzawcy, ale nie bede ich tu przytaczal z wiadomych wzgledów.
A przy okazji pytanie kto steruje tymi powiadomieniami ze strony i aplikacji ? Centrala Lexus czy salon? Ja informacje o przydzielonym slocie dostałem równolegle na stronie i e-mailem.automatycznym z salonu w dniu 28.10.2022. Następnego dnia pojawiła się zmiana w aikacji o slocie. Do dzisiaj nie rozpoczęła się produkcja. Ciekaw jestem czy komuś przeskakiwały etapy na stronie/w aplikacji.
adakul5809
Lex user

Post by adakul5809 »

U mnie zawsze była wpierw informacja w apce i na stronie Lexus, dopiero po koniec dnia przychodził SMS o zmianie statusu i email. :biggrin2:
Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Ruda »

Esdipio wrote:

Tak te „moje” statusy są potwierdzone na stronie www po zalogowaniu, wiadomością e-mail, oraz SMS a także rozmowa ze sprzedawcą.

Dlatego zastanawiają mnie te historie z przestojami w Belgii.
paweU
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by paweU »

W dniu dzisiejszym otrzymałem taką informację od handlowca : " Dzień dobry, auta z produkcji japońskiej dotarły do Wlk. Brytanii, a nie do Belgii. Stąd to opóźnienie. Dostalismy przed chwilą informację że dojadą nie wcześniej niż pod koniec listopada."
Puzzle1
Lex user
Model Lexusa: UX

Post by Puzzle1 »

paweU wrote:W dniu dzisiejszym otrzymałem taką informację od handlowca : " Dzień dobry, auta z produkcji japońskiej dotarły do Wlk. Brytanii, a nie do Belgii. Stąd to opóźnienie. Dostalismy przed chwilą informację że dojadą nie wcześniej niż pod koniec listopada."
PaweU , sam widziałeś , że statek dopłynął 4.11 do Zeebruge. Po tym info wielu ludzi dostało powiadomienia , że samochód jest w drodze z Belgii do Polski. Jeżeli na statku było 5 000 tyś samochodów , to lawety wszystkiego od razu nie przewiozą . Trwa to zapewne miesiąc. jestem pewien , że na Mikołaja bedziesz miał samochód przed domem. A handlowiec ... pewnie nie wie co ma już wymyślić. Logistyka to nie miejsce na pomyłki , chyba , że jakaś klęska .
impet
Lex user

Post by impet »

Mam już fakturę na auto z 31.10 i wysłałem już przelew .Kurier dzisiaj dostarczy dokumenty do zrobienia rejestracji.Auto jeszcze w drodze do Wrocławia.Podobno firma transportowa ma 14 dni roboczych licząc od daty 31.10.Jeszcze tylko montaż haka i można odbierać.Zamówienie z 22.10.2021.Prestige +Design+Tazuna+hak +koła.Kolor sonic grey.
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

impet wrote:Mam już fakturę na auto z 31.10 i wysłałem już przelew .Kurier dzisiaj dostarczy dokumenty do zrobienia rejestracji.Auto jeszcze w drodze do Wrocławia.Podobno firma transportowa ma 14 dni roboczych licząc od daty 31.10.Jeszcze tylko montaż haka i można odbierać.Zamówienie z 22.10.2021.Prestige +Design+Tazuna+hak +koła.Kolor sonic grey.
:ok: To albo takie samo zamówienie albo mam dodatkowo pakiet Premium. Wnętrze Dark Rose. Mój dopiero trafił do produkcji (produkcja w toku) zamówienie z 14 12.2021. Jak odbierzesz daj trochę zdjęć. Udostępnij tez zdjęcie z hakiem i zdjęcie jak wyglada zaczep do tego haka. Gratulacje. :puchar:
komar
Nowy lex user

Post by komar »

U mnie zamówienie z końcówki grudnia i od czwartku 10.11 autko już jest na produkcji.
Prestige + Design Tazuna, Sonic Grey, Dark Rose
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

komar wrote:U mnie zamówienie z końcówki grudnia i od czwartku 10.11 autko już jest na produkcji.
Prestige + Design Tazuna, Sonic Grey, Dark Rose
Moje zamowienie tez jest z konca grudnia. Ale mam kolor biala perla. Stad pewnie takie opoznienie :)

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
Post Reply

Return to “Lexus NX”