A czy te twoje statusy z aplikacji Lexus link sa potwierdzone przez sprzedawce? Słyszałem wiele ciekwych historii od swojego sprzedzawcy, ale nie bede ich tu przytaczal z wiadomych wzgledów.Ruda wrote:To jest ciekawe z tym postojem w Belgii. Bo mój od tygodnia do mnie jedzie - dostałam komunikat, ze jedt w transporcie do Polski z Belgii . I teraz od czego to zależy, ze te, ktore przybyły wcześniej jeszcze tam czekają a mój później przybyły jest już w drodze do Polski.
Może macie jakiś błąd w statusach ??
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
A przy okazji pytanie kto steruje tymi powiadomieniami ze strony i aplikacji ? Centrala Lexus czy salon? Ja informacje o przydzielonym slocie dostałem równolegle na stronie i e-mailem.automatycznym z salonu w dniu 28.10.2022. Następnego dnia pojawiła się zmiana w aikacji o slocie. Do dzisiaj nie rozpoczęła się produkcja. Ciekaw jestem czy komuś przeskakiwały etapy na stronie/w aplikacji.Esdipio wrote:A czy te twoje statusy z aplikacji Lexus link sa potwierdzone przez sprzedawce? Słyszałem wiele ciekwych historii od swojego sprzedzawcy, ale nie bede ich tu przytaczal z wiadomych wzgledów.Ruda wrote:To jest ciekawe z tym postojem w Belgii. Bo mój od tygodnia do mnie jedzie - dostałam komunikat, ze jedt w transporcie do Polski z Belgii . I teraz od czego to zależy, ze te, ktore przybyły wcześniej jeszcze tam czekają a mój później przybyły jest już w drodze do Polski.
-
- Lex user
U mnie zawsze była wpierw informacja w apce i na stronie Lexus, dopiero po koniec dnia przychodził SMS o zmianie statusu i email. 

-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350h
Esdipio wrote:A czy te twoje statusy z aplikacji Lexus link sa potwierdzone przez sprzedawce? Słyszałem wiele ciekwych historii od swojego sprzedzawcy, ale nie bede ich tu przytaczal z wiadomych wzgledów.Ruda wrote:To jest ciekawe z tym postojem w Belgii. Bo mój od tygodnia do mnie jedzie - dostałam komunikat, ze jedt w transporcie do Polski z Belgii . I teraz od czego to zależy, ze te, ktore przybyły wcześniej jeszcze tam czekają a mój później przybyły jest już w drodze do Polski.
Tak te „moje” statusy są potwierdzone na stronie www po zalogowaniu, wiadomością e-mail, oraz SMS a także rozmowa ze sprzedawcą.
Dlatego zastanawiają mnie te historie z przestojami w Belgii.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
W dniu dzisiejszym otrzymałem taką informację od handlowca : " Dzień dobry, auta z produkcji japońskiej dotarły do Wlk. Brytanii, a nie do Belgii. Stąd to opóźnienie. Dostalismy przed chwilą informację że dojadą nie wcześniej niż pod koniec listopada."
-
- Lex user
- Model Lexusa: UX
PaweU , sam widziałeś , że statek dopłynął 4.11 do Zeebruge. Po tym info wielu ludzi dostało powiadomienia , że samochód jest w drodze z Belgii do Polski. Jeżeli na statku było 5 000 tyś samochodów , to lawety wszystkiego od razu nie przewiozą . Trwa to zapewne miesiąc. jestem pewien , że na Mikołaja bedziesz miał samochód przed domem. A handlowiec ... pewnie nie wie co ma już wymyślić. Logistyka to nie miejsce na pomyłki , chyba , że jakaś klęska .paweU wrote:W dniu dzisiejszym otrzymałem taką informację od handlowca : " Dzień dobry, auta z produkcji japońskiej dotarły do Wlk. Brytanii, a nie do Belgii. Stąd to opóźnienie. Dostalismy przed chwilą informację że dojadą nie wcześniej niż pod koniec listopada."
-
- Lex user
Mam już fakturę na auto z 31.10 i wysłałem już przelew .Kurier dzisiaj dostarczy dokumenty do zrobienia rejestracji.Auto jeszcze w drodze do Wrocławia.Podobno firma transportowa ma 14 dni roboczych licząc od daty 31.10.Jeszcze tylko montaż haka i można odbierać.Zamówienie z 22.10.2021.Prestige +Design+Tazuna+hak +koła.Kolor sonic grey.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
impet wrote:Mam już fakturę na auto z 31.10 i wysłałem już przelew .Kurier dzisiaj dostarczy dokumenty do zrobienia rejestracji.Auto jeszcze w drodze do Wrocławia.Podobno firma transportowa ma 14 dni roboczych licząc od daty 31.10.Jeszcze tylko montaż haka i można odbierać.Zamówienie z 22.10.2021.Prestige +Design+Tazuna+hak +koła.Kolor sonic grey.

-
- Nowy lex user
U mnie zamówienie z końcówki grudnia i od czwartku 10.11 autko już jest na produkcji.
Prestige + Design Tazuna, Sonic Grey, Dark Rose
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Zakup Lexusa NX 350h
Moje zamowienie tez jest z konca grudnia. Ale mam kolor biala perla. Stad pewnie takie opoznieniekomar wrote:U mnie zamówienie z końcówki grudnia i od czwartku 10.11 autko już jest na produkcji.

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.