dS wrote:W GS460 jak i LS460 siedzi 1UR-FSE który posiada bezpośredni wtrysk paliwa więc LPG tam nie zamontujesz.
no to mnie zdrowo podłamałeś to pewne ? tylko ten silnik tam występował ?
ledziu wrote:A nie lepiej zwykłego 430 mk3?
pewnie tak się skończy ... problem w tym że 430 tylko do 2008r wychodziły ... z tym przebiegiem pewnie nie znajdę ... do tego między 430 a 460 jest 80km różnicy
ładniejsze lampy, migacze w lusterkach - to takie tylko dodatki
Miałem ostatnio Tourana 2.0 Fsi, czyli z bezpośrednim wtryskiem. Ciężko było go sprzedać, bo Lpg można założyć, ale oprócz tego, że koszt instalacji przy czterech garach oscyluje w granicach 4-5tyś, to później auto jest co jakiś czas z automatu przełączane na benzynę żeby wtryski, które znajdują się bezpośrednio w komorze spalania nie pozapiekały się. Myślę, że koszt takiej instalki będzie oscylował w granicach 6-8tyś i przez to, że auto będzie paliło równocześnie pb i Lpg, nie zwróci się tak szybko. Najprościej będzie zadzwonić po Świętach do jakiegoś konkretnego gazownika i dowiedzieć się na 100%. Masz koło siebie Elpigaz inż. Gacka- bardzo konkretny facio.
Pozdro.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
Tylko jak bedziesz pytal to udawaj że już chcesz podstawiać auto na warsztat, bo jak powiesz że dopiero coś kiedyś planujesz to zacznie się mitomania specy.
Miałem taki przypadek jak kolega chciał zagazować s8 V10 FSI i każdy spec już stał ze śrubokretem i czekał a jak przyszło co doczego to s8 od roku nie ma LPG bo wszyscy się rozmyli.
No niestety z tym czy jest czy go nie ma jest mały problem, ponieważ w necie podają sprzeczne informacje, choćby na wikipedii. W tekście można doczytać się że GS460 siedzi 1UR-FSE z D4-S ale w danych technicznych podają że siedzi tam silnik 1UR-FE czyli bez D4-S. Wg tej stronki http://www.answers.com/topic/toyota-ur-engine silnik 1UR-FE, czyli bez D4-S, wychodził ale tylko na Daleki Wschód, podobnie jak IS300 gen.II.
Wg toyodiy.com w URS190 siedzi 1UZ-FSE więc obstawiam że jeśli GS460 to nie import od ciapatych to pod maską siedzi silnik z bezpośrednim wtryskiem