Mam okazje kupić fajne oponki w rozmiarze 225/45/17 i tu nasuwa się pytanie czy będą one bez problemu pasowały do IS 200 bez przycierania

też mam takie i jest ok. zgadzam się, że mniejsze opory toczenia ale co za tym idzie oczywiście również mniejsza przyczepność samochoduelektrownik wrote:Mam takie opony u siebie i nic nie obciera ale teraz zastanawiam się nad kupnem 205/50 17 ponieważ są mniejsze opory toczenia, a co za tym idzie spalanie. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam
W seri było 215/45 R17, Nie wiem czy kiedyś ktoś nie pisił że przy mocniejszym skręceniu koła coś delikatie trze ale to może przy małej glebie. Pewnie pojedyńczy przypadek.krisii wrote:Panowie mam do was pytanko dotyczące rozmiaru opon.
Mam okazje kupić fajne oponki w rozmiarze 225/45/17 i tu nasuwa się pytanie czy będą one bez problemu pasowały do IS 200 bez przycierania
Koszt samych opon faktycznie wychodzi tak jak mówisz ale do tego muszę zakupić felgi. Nie wybrzydzając mógłbym zakupić seryjne 17''. Na allegro są po ok 800-1000zł do renowacji a odmalowane ok 1400zł. Więc sam widzisz jaka się robi kwota. Druga sprawa toelektrownik wrote:Według mnie to grubo przesadziłeś, że koszt opon to 4 tyś!!! Dobre opony tj. np. Pirelli P ZERO według mnie najlepsze spokojnie kupisz za MAX. 3 tyś. Tera wiadomo sezon jest na zimowe ale warto trochę poczekać i sytuacja się zmieni. Pozdrawiam.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest