Według tej instrukcji z linku, na biegu jałowym napięcie na czujniku powinno być wyższe niż 1,45V. Sprawdź jeszcze napięcie na pracującym silniku. Możesz jakieś uszkodzenie przewodów lub styku powoduje problem.
Jeśli chodzi o przewody to nie podpowiem, u mnie w 430 nic takiego nie było.
Znalazłem u jakiegoś typa że są połączone.
Porównując obrazki widać gdzie który idzie. U mnie króciec z silnika jest zmostkowany z wężem przy przepustnicy a wężyki zaślepione. Może ktoś podesłać fotkę jak ma u siebie?
U nie nie ma żadnych zaślepek.
Objawy z zapalaniem kontrolki idealnie pasują do padniętych świec. Kontrolka zapala się po pierwszym lepszym wciśnięciu pedału gazu.
Witam
Podstawa to sprawdzenie czy są właściwe świece, (zalecane). Druga sprawa sprawdzić rezystancję cewek. Miałem sam taki przypadek – świece nowe lecz założone niewłaściwe. Pojazd przy niższych obrotach trochę zamulał później wymiatał jak trzeba. Pomogła wymiana świec na nowe (właściwie -dobrane do silnika). I mimo że świece wyglądają jak nowe, mogą być złe.
Cezex jestes jeczcze na forum? Co rozkminiles z tymi bledami? mam takie same mimo ze zamiana przeplywki na 100% sprawna nic nie daje. Wie ktos gdzie jest czujnik temp powietrza dolotowego?