[IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANIA

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: [IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANI

Post by Yarecki »

Palio wrote:Wiele czytałem na temat LPG.
Rozważalem BRC, LR (w tym i Lovato), Stag i inne. Po przemysleniach i przeczytanych opiniach skłaniam sie jednak ku kompletnej instalacji Landi Renzo Omegas. Znajomy jeździ na LR ładnych pare lat i poza obowiązkowym serwisem nic przy tym nie robi. Pozostaje kwestia instalatora. Jaka by to nie była instalacja ważny jest jej poprawny montaż. Tymczasem Szczecin na mapie Polski blado wypada w tym temacie. Nie mam czasu potem jeździć i sie spinac z gazownikami. Z tego tez powodu założenie LPG odlozylem w czasie szukając godnego uwagi, kompetentnego instalatora. Czytając to forum, a także LPG-forum jestem przerażony podejściem gazownikow do klienta. W wielu przypadkach założenie LPG = zniszczenie auta pomimo tego ze nowoczesne instalacje LPG praktycznie nie maja wpływu na komfort jazdy i zużycie pojazdu tymczasem przy spapranej robocie skutki mogą byc nieodwracalne i kosztowne. Instalacja LPG ma zaoszczędzić pare groszy a nie spotegowac koszty utrzymania auta. Gdybyś ktos miał jednak namiary na jakiegoś dobrego gazownika w zach-pom proszę o info w temacie.

Robisz jak uważasz, LR obecne to nie to samo LR co kiedyś- wtryski padają, są nieustawne ( nie schowasz ich)i bardzo głosne.
Składając dobry zestaw masz to samo co LR i znacznie mniejsze koszty serwisowanie szczególnie pogwarancyjnego.
Reduktor IG1 wycofywany z producji a to była ich duża zaleta - do czasu jak nie padł bo nowy 700-900zł.
Jak sam wsponiałeś możesz zainstalować najlepszą instalację na świecie ale jak zostanie ona niepoprawnie zainstalowana i wystrojona to świecona woda jej nie pomoże.
Jak auto jest sprawne i zestaw dobry i dobrze wystrojony to nie wiesz że masz LPG w aucie.
Przemyśl to jeszcze.
Palio
Lex user
Model Lexusa: Brak

[IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANIA

Post by Palio »

Ok, dzięki za sugestie.
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

Panie, widzisz i nie grzmisz. Uważasz, że na tych półmetrowych wężach wtrysk będzie właściwie synchronizowany?
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
twiti7
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by twiti7 »

carsik wrote:Panie, widzisz i nie grzmisz. Uważasz, że na tych półmetrowych wężach wtrysk będzie właściwie synchronizowany?
Słabo to wygląda nie dość że długie wężyki to jeszcze wtryski się przysmażą nad kolektorem. Ktoś zrobić niezłe druciarstwo. Ile zapłaciłeś? Sam sposób montażu już źle świadczy o osobie która to montowała, już nawet nie chodzi mi o wężyki.
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

twiti7 wrote:
carsik wrote:Panie, widzisz i nie grzmisz. Uważasz, że na tych półmetrowych wężach wtrysk będzie właściwie synchronizowany?
Słabo to wygląda nie dość że długie wężyki to jeszcze wtryski się przysmażą nad kolektorem. Ktoś zrobić niezłe druciarstwo. Ile zapłaciłeś? Sam sposób montażu już źle świadczy o osobie która to montowała, już nawet nie chodzi mi o wężyki.
Ale pewnie był najtańszy z tych co dawali ten zestaw.
dommell
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by dommell »

ja jakimś specjalistą nie jestem, ale już po pierwszym spojrzeniu widać, że długość wężyków, rurek itd itp mogłoby być o połowę "mniej" (w sensie krócej). Wtryski powinny być po prawej stronie, góra parocentrymetrowe wężyki między nimi a kolektorem ssącym. Wszystko idzie schować pod obudową filtra. Wiem, bo tak w poprzednim Lexie miałem. Komuś się nie chciało babrać. Wszystko też powinno zniknąć z nad wydechu i wszelkich miejsc gdzie generowane jest takie ciepło.
mlody
Lex user
Model Lexusa: IS 200 gs 300 gs 250

Post by mlody »

Dzięki za opinie, podejrzewałem, że to właśnie tak źle wygląda.
Jeżeli mogę coś powiedzieć do użytkownika; Yarecki
Dziękuję za fachową opinie, którą cenię, bo widzę po tym co piszesz, że się na tym znasz.
Ale po co ten tekst:
Nie pierwszy raz go piszesz. Wcześniej też robiłeś taką uwagę. Jeżeli chodzi o to czym się kierowałem, to opiniami. Szukałem warsztatu, o którym, ktoś mógłby mi powiedzieć coś dobrego. Jak mogę Cię prosić, to takie uwagi, które mogą obrażać innych wysyłaj na PW. Tak dobrze mnie znasz, że uważasz, że 50 zł różnicy było podstawowym kryterium wyboru instalatora?
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

mlody wrote:Dzięki za opinie, podejrzewałem, że to właśnie tak źle wygląda.
Jeżeli mogę coś powiedzieć do użytkownika; Yarecki
Dziękuję za fachową opinie, którą cenię, bo widzę po tym co piszesz, że się na tym znasz.
Ale po co ten tekst:
Nie pierwszy raz go piszesz. Wcześniej też robiłeś taką uwagę. Jeżeli chodzi o to czym się kierowałem, to opiniami. Szukałem warsztatu, o którym, ktoś mógłby mi powiedzieć coś dobrego. Jak mogę Cię prosić, to takie uwagi, które mogą obrażać innych wysyłaj na PW. Tak dobrze mnie znasz, że uważasz, że 50 zł różnicy było podstawowym kryterium wyboru instalatora?
Absolutnie nie chciałem Cię urazić.
Jedynie chciałem zwrócić uwagę na to , iż 90% potencjalnych nabywców instalacji LPG tak działa.
Dopytuje się o zestaw i całą resztę a następnie bierze za telefon i szuka miejsca gdzie taki zestaw zainstalują w najlepszej cenie.
Jeśli tak nie było w Twoim przypadku to jeszcze bardziej Ci współczuję, że zapłaciłeś "nie najtaniej" a jednak dostałeś to co dostałeś czyli druta.
Jest to też dobry obraz tego, że montaż i zestrojenie zestawu jest najważniejsze - co nie oznacza że podzespoły są nie ważne.
Bo im lepsze tym lepiej można wykonać 2 pierwsze kroki.
Pozdrawiam Cię i no offence ;)
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”