Palio wrote:Wiele czytałem na temat LPG.
Rozważalem BRC, LR (w tym i Lovato), Stag i inne. Po przemysleniach i przeczytanych opiniach skłaniam sie jednak ku kompletnej instalacji Landi Renzo Omegas. Znajomy jeździ na LR ładnych pare lat i poza obowiązkowym serwisem nic przy tym nie robi. Pozostaje kwestia instalatora. Jaka by to nie była instalacja ważny jest jej poprawny montaż. Tymczasem Szczecin na mapie Polski blado wypada w tym temacie. Nie mam czasu potem jeździć i sie spinac z gazownikami. Z tego tez powodu założenie LPG odlozylem w czasie szukając godnego uwagi, kompetentnego instalatora. Czytając to forum, a także LPG-forum jestem przerażony podejściem gazownikow do klienta. W wielu przypadkach założenie LPG = zniszczenie auta pomimo tego ze nowoczesne instalacje LPG praktycznie nie maja wpływu na komfort jazdy i zużycie pojazdu tymczasem przy spapranej robocie skutki mogą byc nieodwracalne i kosztowne. Instalacja LPG ma zaoszczędzić pare groszy a nie spotegowac koszty utrzymania auta. Gdybyś ktos miał jednak namiary na jakiegoś dobrego gazownika w zach-pom proszę o info w temacie.
Robisz jak uważasz, LR obecne to nie to samo LR co kiedyś- wtryski padają, są nieustawne ( nie schowasz ich)i bardzo głosne.
Składając dobry zestaw masz to samo co LR i znacznie mniejsze koszty serwisowanie szczególnie pogwarancyjnego.
Reduktor IG1 wycofywany z producji a to była ich duża zaleta - do czasu jak nie padł bo nowy 700-900zł.
Jak sam wsponiałeś możesz zainstalować najlepszą instalację na świecie ale jak zostanie ona niepoprawnie zainstalowana i wystrojona to świecona woda jej nie pomoże.
Jak auto jest sprawne i zestaw dobry i dobrze wystrojony to nie wiesz że masz LPG w aucie.
Przemyśl to jeszcze.