[is200] kompresor by tomekb

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
lexus155
Lex user
Model Lexusa: is200 kompresor

Re: [is200] kompresor by tomekb

Post by lexus155 »

Standardowe 130mm a jakie ty masz?
Bart
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

SebaQ wrote:Witam wszystkich :) Zamierzam zamontować kompresor do mojego lexa kompresor już kupiłem i mam do was pytanie, orientuje się ktoś może jaką średnice ma koło pasowe które napędza kompresor ?
Napisz to kolegi dostawca, on coś podobnego rzeźbi...
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
SebaQ
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by SebaQ »

Ja jeszcze żadnego nie mam :P Kompletuje części ostatnio kupiłem kompresor eaton m62 za 800 zł i powoli muszę kupować resztę podzespołów. Orientujecie się może czy ktoś z forum już wkładał kompresor do is'a ? Nie chodzi mi o zestaw TTE czy też Bamani tylko na podzespołach od początku do końca.
lexus155
Lex user

Post by lexus155 »

Najgorzej to chyba będzie z podstawą pod kompresor a reszta to pikuś :biggrin2: bypassa to zakładać nie musisz tylko blova. Zmierz sobie średnicę kółka na kompresorze bo chyba jest inna niż w tte.
Bart
SebaQ
Nowy lex user

Post by SebaQ »

Myślę, że ten zawór http://allegro.pl/greddy-rs-style-zawor ... 06179.html bedzie ok:) Co do podstawy to wiekszego problemu nie będzie 1 dzień wyciety z życia i podstawa pospawana :P A 130mm to rozmiar koła napędzającego? Czy tego na kompresorze myślę że tokarz da rade wytoczyć takie koło jeśli nie to będę musiał szukać na jakimś szrocie coś podobnego :)
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Post by baniaq »

SebaQ wrote:Myślę, że ten zawór http://allegro.pl/greddy-rs-style-zawor ... 06179.html bedzie ok:) Co do podstawy to wiekszego problemu nie będzie 1 dzień wyciety z życia i podstawa pospawana :P A 130mm to rozmiar koła napędzającego? Czy tego na kompresorze myślę że tokarz da rade wytoczyć takie koło jeśli nie to będę musiał szukać na jakimś szrocie coś podobnego :)
Po co na szrocie, jak dorabiają dowolne rozmiary za grosze:
http://allegro.pl/szajba-kolo-pasowe-13 ... 07750.html
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Tutaj potrzebne są koła wielorowkowe,kazde odstępstwo od fabrycznych wymiarów kształtu rowka skutkuje niszczeniem paska.Żaden tokarz za parę złotych nie będzie się męczył z takim kółkiem,w grę może wchodzić tylko przeróbka mocowania jakiegoś fabrycznego koła tak,by pasowało na wałek kompresora.
lexus155
Lex user

Post by lexus155 »

130mm to jest koło na pompie. Jak chcesz kòlłko 145mm to jest gościu w Austrii co robi za 140 euro z wysyłka a jakbyś potrzebował komputer tte to ze Szwecji za 72 euro :biggrin2:
Bart
SebaQ
Nowy lex user

Post by SebaQ »

140 Euro :szok: Jutro pojade na szrot i coś dopasuje :) Intercooler najprawdopodobniej już będę miał dziś od kolegi za grosze :) Z tego co policzyłem najdroższy był kompresor 822zł i zwór upustowy 170zł :P Rolkę napinającą pasek kupie na allegro za 10 zł od rozrządu do tego metr nierdzewnej rury 35 zł pospawam sam do tego węże gumowe kupie na szrocie też za grosze bo według mnie nie ma sensu przepłacać ponieważ czarny czy niebieski wąż to jest to samo tylko kolor inny czarny kosztuje na szrocie 10 zł za 40 cm a niebieski 50 zł lub wiecej za 40 cm .
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

SebaQ wrote:140 Euro :szok: Jutro pojade na szrot i coś dopasuje :) Intercooler najprawdopodobniej już będę miał dziś od kolegi za grosze :) Z tego co policzyłem najdroższy był kompresor 822zł i zwór upustowy 170zł :P Rolkę napinającą pasek kupie na allegro za 10 zł od rozrządu do tego metr nierdzewnej rury 35 zł pospawam sam do tego węże gumowe kupie na szrocie też za grosze bo według mnie nie ma sensu przepłacać ponieważ czarny czy niebieski wąż to jest to samo tylko kolor inny czarny kosztuje na szrocie 10 zł za 40 cm a niebieski 50 zł lub wiecej za 40 cm .
Może daj sobie spokój z takim podejściem do tematu.Ja rozumiem że chcesz zrobić w miare możliwości jak najtaniej,jednak są pewne granice tych oszczędności.
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”