[is200] kompresor by tomekb
- lexus155
- Lex user
- Model Lexusa: is200 kompresor
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Re: [is200] kompresor by tomekb
Napisz to kolegi dostawca, on coś podobnego rzeźbi...SebaQ wrote:Witam wszystkichZamierzam zamontować kompresor do mojego lexa kompresor już kupiłem i mam do was pytanie, orientuje się ktoś może jaką średnice ma koło pasowe które napędza kompresor ?
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
Ja jeszcze żadnego nie mam
Kompletuje części ostatnio kupiłem kompresor eaton m62 za 800 zł i powoli muszę kupować resztę podzespołów. Orientujecie się może czy ktoś z forum już wkładał kompresor do is'a ? Nie chodzi mi o zestaw TTE czy też Bamani tylko na podzespołach od początku do końca.

- lexus155
- Lex user
Najgorzej to chyba będzie z podstawą pod kompresor a reszta to pikuś
bypassa to zakładać nie musisz tylko blova. Zmierz sobie średnicę kółka na kompresorze bo chyba jest inna niż w tte.

Bart
-
- Nowy lex user
Myślę, że ten zawór http://allegro.pl/greddy-rs-style-zawor ... 06179.html bedzie ok:) Co do podstawy to wiekszego problemu nie będzie 1 dzień wyciety z życia i podstawa pospawana
A 130mm to rozmiar koła napędzającego? Czy tego na kompresorze myślę że tokarz da rade wytoczyć takie koło jeśli nie to będę musiał szukać na jakimś szrocie coś podobnego 

- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
Po co na szrocie, jak dorabiają dowolne rozmiary za grosze:SebaQ wrote:Myślę, że ten zawór http://allegro.pl/greddy-rs-style-zawor ... 06179.html bedzie ok:) Co do podstawy to wiekszego problemu nie będzie 1 dzień wyciety z życia i podstawa pospawanaA 130mm to rozmiar koła napędzającego? Czy tego na kompresorze myślę że tokarz da rade wytoczyć takie koło jeśli nie to będę musiał szukać na jakimś szrocie coś podobnego
http://allegro.pl/szajba-kolo-pasowe-13 ... 07750.html
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Tutaj potrzebne są koła wielorowkowe,kazde odstępstwo od fabrycznych wymiarów kształtu rowka skutkuje niszczeniem paska.Żaden tokarz za parę złotych nie będzie się męczył z takim kółkiem,w grę może wchodzić tylko przeróbka mocowania jakiegoś fabrycznego koła tak,by pasowało na wałek kompresora.
- lexus155
- Lex user
130mm to jest koło na pompie. Jak chcesz kòlłko 145mm to jest gościu w Austrii co robi za 140 euro z wysyłka a jakbyś potrzebował komputer tte to ze Szwecji za 72 euro 

Bart
-
- Nowy lex user
140 Euro
Jutro pojade na szrot i coś dopasuje
Intercooler najprawdopodobniej już będę miał dziś od kolegi za grosze
Z tego co policzyłem najdroższy był kompresor 822zł i zwór upustowy 170zł
Rolkę napinającą pasek kupie na allegro za 10 zł od rozrządu do tego metr nierdzewnej rury 35 zł pospawam sam do tego węże gumowe kupie na szrocie też za grosze bo według mnie nie ma sensu przepłacać ponieważ czarny czy niebieski wąż to jest to samo tylko kolor inny czarny kosztuje na szrocie 10 zł za 40 cm a niebieski 50 zł lub wiecej za 40 cm .

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Może daj sobie spokój z takim podejściem do tematu.Ja rozumiem że chcesz zrobić w miare możliwości jak najtaniej,jednak są pewne granice tych oszczędności.SebaQ wrote:140 EuroJutro pojade na szrot i coś dopasuje
Intercooler najprawdopodobniej już będę miał dziś od kolegi za grosze
Z tego co policzyłem najdroższy był kompresor 822zł i zwór upustowy 170zł
Rolkę napinającą pasek kupie na allegro za 10 zł od rozrządu do tego metr nierdzewnej rury 35 zł pospawam sam do tego węże gumowe kupie na szrocie też za grosze bo według mnie nie ma sensu przepłacać ponieważ czarny czy niebieski wąż to jest to samo tylko kolor inny czarny kosztuje na szrocie 10 zł za 40 cm a niebieski 50 zł lub wiecej za 40 cm .