[IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANIA

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
KRYSPIN BACK
Lex user
Model Lexusa: IS300SC / RX330

Re: [IS200] FOTY INSTALEK , PODPOWIEDZI I CIEKAWE ROZWIĄZANI

Post by KRYSPIN BACK »

CICHY wrote:http://www.mojawyspa.co.uk/ogloszenia/2 ... azowe-599f :szok: ....Bez komentarza ! zostawiam to wam

piękna antyreklama :doh:
LEXUS.jp
Palio
Lex user
Model Lexusa: Brak

Post by Palio »

Jak czytam Wasze opinie to przeraża mnie perspektywa zakładania LPG w tym kraju. Ktos wydaje cieżko zarobiona kasę i potem jeszcze musi poprawiać po "fachowcu"? Masakra. Moze ktos poleci jakiś zakład w Szczecinie lub okolicy żebym nie musiał potem robić poprawek, ewentualnie po wstawieniu fot instalacji na forum jedynie beda dobre opinie ;) Zastanawiam sie nad LandiRenzo ewentualnie Lovato. Pozdr.
k0zz
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by k0zz »

Palio wrote:Jak czytam Wasze opinie to przeraża mnie perspektywa zakładania LPG w tym kraju. Ktos wydaje cieżko zarobiona kasę i potem jeszcze musi poprawiać po "fachowcu"? Masakra.
Ja mam to samo. Miałem przerabiać już z miesiąc temu, ale jak czytam opinie o warsztatach w tym kraju to strach... Wszędzie mi mówią, nawet w polecanych warsztatach, że rano oddaje samochód a po południu odbieram... Z kolei ludzie piszą że nie da się dobrze instalacji założyć w jeden dzień... Do tego problemy z sondami, świecami i wskaźnikiem paliwa i zauważalny spadek mocy... Dla mnie gaz to 200 - 300 zł oszczędności co miesiąc więc kusi... ale póki co, strach przerabiać.
Aktualnie po prostu leje benzyne i jeżdzę bez żadnych kłopotów i chciałbym żeby to tak zostało...
Pawełn
Lex Driver
Model Lexusa: IS300

Post by Pawełn »

k0zz wrote:... Do tego problemy z sondami, świecami i wskaźnikiem paliwa i zauważalny spadek mocy...
Raczysz przesadzać, zwłaszcza z tym wskazaniem paliwa... a odrobina problemów nie zawadzi żeby lepiej poznać auto :biggrin2:
k0zz wrote:... Z kolei ludzie piszą że nie da się dobrze instalacji założyć w jeden dzień...
to na pewno, u mnie to trwało dwa i pół dnia.
レクサス
k0zz
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by k0zz »

Paweł a gdzie swojego przerabiałeś ?
Tez jestem z okolic Wawy to może mógłbyś polecić ten warsztat ?
Pawełn
Lex Driver
Model Lexusa: IS300

Post by Pawełn »

Zakład mieści się w warszawie na regulskiej 66, od razu zaznaczam że tanio nie było, wyszło ponad 4 tys.
レクサス
Palio
Lex user

Post by Palio »

No wlasnie. Większość warsztatów które obdzwonilem deklaruje, a wręcz gwarantuje odbiór auta w ten sam dzien. Nie mam narazie aż tak presji więc spokojnie moge sie rozejrzeć. Jednak wyglada na to ze nie ważne czy jest to instalacja z najwyższej polki czy jakas tania, liczy sie to jaki majster ja zakłada. Szkoda, bo jednak malo to nie kosztuje, a i sam proces instalacji w znacznym stopniu ingeruje w nasze auto. Niemniej jak sie zdecyduje na jakiegoś gaziarza wtedy wrzuce tu i swoje fotki ;) Pozdr.

Edit
Hej znawcy, a rzućcie no okiem na instalki którymi chwali sie ta firma:
http://dretan.pl/art_kat-2_montaze-inst ... dretan.htm

Macie cos do zarzucenia? Moze sie na nich zdecyduje.
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Palio wrote:No wlasnie. Większość warsztatów które obdzwonilem deklaruje, a wręcz gwarantuje odbiór auta w ten sam dzien. Nie mam narazie aż tak presji więc spokojnie moge sie rozejrzeć. Jednak wyglada na to ze nie ważne czy jest to instalacja z najwyższej polki czy jakas tania, liczy sie to jaki majster ja zakłada. Szkoda, bo jednak malo to nie kosztuje, a i sam proces instalacji w znacznym stopniu ingeruje w nasze auto. Niemniej jak sie zdecyduje na jakiegoś gaziarza wtedy wrzuce tu i swoje fotki ;) Pozdr.

Edit
Hej znawcy, a rzućcie no okiem na instalki którymi chwali sie ta firma:
http://dretan.pl/art_kat-2_montaze-inst ... dretan.htm

Macie cos do zarzucenia? Moze sie na nich zdecyduje.
Powiem coś od siebie na zachętę 3uzfe spokojna trasa 11,5L LPG, szybka trasa przez Niemcy - bardzo szybka 180km/h i wiecej do 14L LPG :szok: :beach: .
Bdb graty i bdb montaż + strojenie potrafią zaskoczyć :ok:
Szczerze gdybym sam nie doświadczył takich wyników nigdy bym w nie nie uwierzył.
Palio
Lex user

Post by Palio »

Ale mówisz o tym konkretnym warsztacie czy masz jakies inne graty?
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Palio wrote:Ale mówisz o tym konkretnym warsztacie czy masz jakies inne graty?
Nie mówię o warsztacie, sam się tym zajmuję. Tylko o oszczędnościach jakie można poczynić zakładając we właściwy sposób, właściwą instalację.
Skoro nie jeździmy skodami - nie obrażając nikogo czy Daciami to chyba z jakiegoś powodu, szukamy jakości i idąc tym tokiem podczas konwersji LPG skutek będzie podobny - bezobsługowa instalacja z właściwym spalaniem i osiągami.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”