Aktualizacja oprogramowania Lexus Link Pro

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
tomko
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Aktualizacja oprogramowania Lexus Link Pro

Post by tomko »

Klaudiusz wrote: 24 Mar 2025, o 00:21 W czwartek jestem umówiony na aktualizację softu. Dam znać.
Cześć. i jak aktualizacja? coś zmienia? Też mam zaproszenie i nie wiem czy się śpieszyć?
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

tomko wrote: 28 Mar 2025, o 17:31
Klaudiusz wrote: 24 Mar 2025, o 00:21 W czwartek jestem umówiony na aktualizację softu. Dam znać.
Cześć. i jak aktualizacja? coś zmienia? Też mam zaproszenie i nie wiem czy się śpieszyć?
Napisali,zadzwonili do Ciebie?
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Popatrzcie na lexus-tech.eu, po wpisaniu swojego vin'u powinna sie pojawić informacja jakie są kampanie na Wasze auta. Pytanie na ile jest to wiarygodne, ale wydaje się że powinno...
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Dwie kampanię. Jedna na klamki. Druga na kamerę. Dodali to całe zwalnianie przy zakrętach. Od razu to żona kazała wyłączyć.

Multimediów nie chcieli dotknąć. Kazali czekać na kampanię serwisową. Na bak też na być kampania ale kazali czekać bo mają tylko wymienić bak i wgrać opogramowanie do zegarów.m żeby ich nie wymieniać.
tomko
Lex user

Post by tomko »

nethobbit wrote: 28 Mar 2025, o 21:09
tomko wrote: 28 Mar 2025, o 17:31
Napisali,zadzwonili do Ciebie?
wysłali SMS-a
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

maciejp wrote: 28 Mar 2025, o 22:03 Popatrzcie na lexus-tech.eu, po wpisaniu swojego vin'u powinna sie pojawić informacja jakie są kampanie na Wasze auta. Pytanie na ile jest to wiarygodne, ale wydaje się że powinno...
Trzeba się tam rejestrować, czy wystarczy podac sam VIN?
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

odoja wrote: 29 Mar 2025, o 20:31
maciejp wrote: 28 Mar 2025, o 22:03 Popatrzcie na lexus-tech.eu, po wpisaniu swojego vin'u powinna sie pojawić informacja jakie są kampanie na Wasze auta. Pytanie na ile jest to wiarygodne, ale wydaje się że powinno...
Trzeba się tam rejestrować, czy wystarczy podac sam VIN?
Trzeba się zarejestrować. Ale z darmowym dostępem sprawdzisz kampanie i biuletyny. Jak chcesz biuletyn przeczytać, to trzeba wykupić dostęp, np. na 1 h :)
Lukas27
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350H AWD OMO 2024

Post by Lukas27 »

Aktualizację wykonałem w ASO przez USB. W dniu odbioru samochodu nie zauważyłem różnic w stosunku poprzedniego softu.
Następnego dnia system RSA czytał nowe znaki ,, obszar zabudowany'' czy ,, koniec obszaru zabudowanego'' żeby w kolejnym dniu wrócić do stanu poprzedniego :lol: czyli nie czytał już tych znaków. Dodam, że codziennie jeżdżę tą samą trasą do pracy. Nie mam pojęcia jak to możliwe...

W serwisie otrzymałem tez info, że podobno aktualizacja poprzez OTA nie działa prawidłowo.
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

Ja ostatnio dostałem sms'a z informacją o kampanii 0012/CI/2024_AU (Niniejszy list dotyczy ważnej informacji o konieczności bezpłatnej naprawy Pana Lexusa wyposażonego w system multimedialny oraz układ rozpoznawania znaków drogowych (RSA – Road Sign Assist). Zauważono, że w pewnych, określonych warunkach system multimedialny może wielokrotnie uruchamiać się ponownie. Jeśli do tego dojdzie układ rozpoznawania znaków drogowych (RSA) może nie wyświetlać poprawnie ograniczeń prędkości, a komunikat o nieprawidłowym działaniu RSA nie zostanie wyświetlony na tablicy wskaźników. Dla posiadaczy Aplikacji Lexus Link+ z aktywowanymi usługami łączności Lexus Connected, aktualizacja oprogramowania zostanie wysłana bezpośrednio do pojazdu (aktualizacja z chmury). Umożliwi to zdalne przeprowadzenie aktualizacji bez konieczności wizyty w Autoryzowanej Stacji Dilerskiej. Data udostępnienie zdalnej aktualizacji planowana jest na dzień 30.03.2025.)
O faktycznie 31.03 pojawiła się aktualizacja, odpaliłem, zainstalowała się bez problemów i teraz mam wersję HU SW 2200.
NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Post Reply

Return to “Lexus NX”