Aktualizacja oprogramowania Lexus Link Pro

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
zeus_LM
Lex user
Model Lexusa: LM

Re: Aktualizacja oprogramowania Lexus Link Pro

Post by zeus_LM »

Mi się ostatnio zrobiła aktualizacja OTA w tle (bez informowania mnie o tym). Dzięki temu będę miał wymieniony kompletny ekran :-/ Nie wiem co poszło nie tak, ale ekran wpadł w bootloop i nic się nie da z tym zrobić. A skąd wiem, że była aktualizacja? Od momentu, kiedy ekran przestał się uruchamiać, system RSA zaczął rozpoznawać nowe znaki, m.in. teren zabudowany, autostrada, droga ekspresowa...
We wtorek po południu wyniknął problem, w środę byłem w serwisie na sprawdzeniu, a jutro jadę na wymianę. Jak to mówią: "głupi zawsze ma szczęście" i jeden jedyny ekran był dostępny w magazynie centralnym w Warszawie, więc nie muszę czekać aż dopłynie z Japonii :puchar:
arturk884
Lex user
Model Lexusa: Nx 450h+

Post by arturk884 »

Moja historia jest taka że dwukrotnie próbowali w serwisie aktualizować i mowile że się nie da nx produkcja 01.2023 tym razem nie odpuściłem i zatrzymali samochod na 2dni z powodu aktualizacji
QbekNX350
Lex user
Model Lexusa: NX350h + LBX

Post by QbekNX350 »

piotko wrote: 13 Feb 2025, o 13:00
QbekNX350 wrote: 12 Feb 2025, o 13:08

Mi budynki 3D pojawiły sie dopiero po aktualizacji systemu multimedialnego a nie samej mapy.
Czy ktoś już aktualizował to oprogramowanie w serwisie? Robią takie rzeczy jak sobie klient zażyczy, czy to musi być jakaś akcja serwisowa, żeby to uaktualnić ?
Mi zrobili to w serwisie podczas przeglądu bo im wyskoczyła akcja serwisowa.
NX350h 2022r + LBX 2024r
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

To jest parodia, czyli jak będę płacił po tym darmowym okresie, i tak nic się nie będzie aktualizowało,albo padnie ekran i po gwarancji grube tysiące złotych do zapłacenia bo nawet temperatury nie ustawię :lol:, dlatego ekrany są do dupy i uważam, że nie powinny w ogóle mieć między innymi wskazań i ustawień temp . Niestety, to jest moja ostatnia generacja jakiegokolwiek lexa/nowego auta jeśli będzie 99% wszystkich opcji w ekranie. Kupię coś używanego :). Tak czy siak motoryzacja stoi/cofa się w rozwoju, to nic i tak dobrego czlowieka nie ominie.

Będę za 4 k km w serwisie na przeglądzie to poprosze o aktualizację i map i systemu do najnowszej wersji. Może w nowej generacji lexusów to poprawią :laugh1: . Choć w sumie, szczerze i tak jest mi to obojętne. I tak korzystam z androida włacznie z mapami, a jedyne czego bym czasem potrzebował to apke spotify i tune in albo audials w systemie auta. Jest zakładka aplikacje w audio ale oczywiście jest nie klikalna bo nic tam nie ma...ehhh

ps. moim zdaniem w serwisie chętnie by te aktualizcje robili etc, ale widocznie lexus coś nie dopracował samego systemu pod kątem aktualizacji niestety i sami rozkładają ręce, że to działa tak kiepsko nie chcąc ryzykować.
arturk884
Lex user

Post by arturk884 »

zeus_LM wrote: 13 Feb 2025, o 15:38 Mi się ostatnio zrobiła aktualizacja OTA w tle (bez informowania mnie o tym). Dzięki temu będę miał wymieniony kompletny ekran :-/ Nie wiem co poszło nie tak, ale ekran wpadł w bootloop i nic się nie da z tym zrobić. A skąd wiem, że była aktualizacja? Od momentu, kiedy ekran przestał się uruchamiać, system RSA zaczął rozpoznawać nowe znaki, m.in. teren zabudowany, autostrada, droga ekspresowa...
We wtorek po południu wyniknął problem, w środę byłem w serwisie na sprawdzeniu, a jutro jadę na wymianę. Jak to mówią: "głupi zawsze ma szczęście" i jeden jedyny ekran był dostępny w magazynie centralnym w Warszawie, więc nie muszę czekać aż dopłynie z Japonii :puchar:
U mnie właśnie też wymieniają ekran czyli coś im nie wyszło
piotr Lexus300
Lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by piotr Lexus300 »

Witam wszystkich.
Ostatnio przy odpalenie auta nie wyświetlił mi się wskaźnik ilości paliwa w baku ten po prawej stronie , oraz wskaźnik temperatury silnika - ten po lewej stronie.
średnie łącznie zużycie paliwa wyzerowało się i w czasie jazdy nie liczyło zużycia paliwa. Przebieg dzienny też się wyzerował i nie zliczał kilometrów w czasie jazdy.
Na drugi dzień już wszystko było w porządku. Drugi raz nie się to zdarzyło w odstępie ok. 2 tygodni. Miał ktoś coś takiego?
Fotka w załączniku.
NX350h 2023r.
Attachments
20250219_080824.jpg
20250219_080824.jpg (65.32 KiB) Viewed 2417 times
350H Fsport+fuji+panorama+ sonic grey+Flare Red Pierwszy termin odbioru na lipiec2022,później terminy produkcji na listopad2022,styczeń2023 obecnie na marzec2023
07.12.2021-zamówienie
03.03.2023 - przydzielenie slotu produkcyjnego
26.03.2023- rozpoczęcie produkcji
11.04.2023 - koniec produkcji i transport do Belgi
15.05.2023 -przypłynięcie do Belgi i transport do Mszczonowa
20.05.2023 auto dotarło do Mszczonowa
27.06.2023 odbiór auta
arturk884
Lex user

Post by arturk884 »

zeus_LM wrote: 13 Feb 2025, o 15:38 Mi się ostatnio zrobiła aktualizacja OTA w tle (bez informowania mnie o tym). Dzięki temu będę miał wymieniony kompletny ekran :-/ Nie wiem co poszło nie tak, ale ekran wpadł w bootloop i nic się nie da z tym zrobić. A skąd wiem, że była aktualizacja? Od momentu, kiedy ekran przestał się uruchamiać, system RSA zaczął rozpoznawać nowe znaki, m.in. teren zabudowany, autostrada, droga ekspresowa...
Czy chodzi o ekran do nx? U mnie czekają na ekran ciekawe ile to moze potrwać jak płynie z Japonii
zeus_LM
Lex user
Model Lexusa: LM

Post by zeus_LM »

W moim przypadku ekran do LM. Z informacji od doradcy serwisu czas oczekiwania to 2 tygodnie do miesiąca, jeśli musi płynąć z Japonii. Ale jest na to pewien sposób: serwis oznacza to jako bardzo pilne i jest szansa, że dotrze samolotem w znacznie krótszym czasie. Ewentualnie szczęście jak u mnie, że akurat będzie sztuka w polskim magazynie centralnym.
QbekNX350
Lex user
Model Lexusa: NX350h + LBX

Post by QbekNX350 »

Wrzucam jeszcze w tym wątku dla upamietnienia. Poniżej VINy tych samochodów które musza się zgłosić do serwisu na upgrade softu, reszta chyba musi czekać na OTA :(.
Attachments
Biuletyn z Marca 2025
Biuletyn z Marca 2025
Zrzut ekranu 2025-03-13 o 08.46.17.png (26.87 KiB) Viewed 1751 times
Biuletyn z Września 2024
Biuletyn z Września 2024
Zrzut ekranu 2025-03-13 o 08.54.17.png (40.84 KiB) Viewed 1751 times
NX350h 2022r + LBX 2024r
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

W czwartek jestem umówiony na aktualizację softu. Dam znać.
Post Reply

Return to “Lexus NX”