NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia

Post by Klaudiusz »

MDU wrote:W którym momencie po 6 miesięcznym okresie próbnym wyłączają immobilizer w postaci dodatkowego czarnego pilota ? Moja umowa sie zakończyła a zabezpieczenie nadal działa . Tzn bez vodafona nie odpalę samochodu
Powinny wylaczyc od razu. Ale u mnie np. Tego nie zrobili i bez karty nie odpale samochodu. Dziwna polityka
toomaas
Lex user

Post by toomaas »

Klaudiusz wrote: 30 Apr 2024, o 06:51
MDU wrote:W którym momencie po 6 miesięcznym okresie próbnym wyłączają immobilizer w postaci dodatkowego czarnego pilota ? Moja umowa sie zakończyła a zabezpieczenie nadal działa . Tzn bez vodafona nie odpalę samochodu
Powinny wylaczyc od razu. Ale u mnie np. Tego nie zrobili i bez karty nie odpale samochodu. Dziwna polityka

U mnie wyłączyli po tygodniu.

pciszewski
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by pciszewski »

Mam u siebie z Ganetu odpowiednik. Polecam, próbowali mi 3mc po zakupie zawinąć. Mam nadzieję że dzięki temu odpuścili.
Lexus user 123
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by Lexus user 123 »

Jeśli Vodafone byłoby skutecznie to zniżka przy ubezpieczeniu byłaby wysoka. A w większości ubezpieczalni zniżki za to nie ma lub jest b. mała.
Lexus user 123
Lex user
Model Lexusa: RX

Re: **Jakie są doświadczenia użytkowników z zabezpieczeniami CAN, takimi jak canlock lub IGLO 200?**.

Post by Lexus user 123 »

StephenSic wrote: 14 Nov 2024, o 11:24 Zastanawiam się, czy te rozwiązania rzeczywiście oferują najwyższy poziom ochrony przed kradzieżą, czy mają jakieś istotne wady? Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami z ich używania, w tym ewentualnymi problemami, które napotkał? Jak wygląda proces instalacji i obsługi tych systemów?",
"refusal

email catchall​
Moją opinie znajdziesz kilka postów wyżej - post z dnia 19 Kwietnia 2024
zeus_LM
Lex user
Model Lexusa: LM

Post by zeus_LM »

Lexus user 123 wrote: 14 Nov 2024, o 10:30 Jeśli Vodafone byłoby skutecznie to zniżka przy ubezpieczeniu byłaby wysoka. A w większości ubezpieczalni zniżki za to nie ma lub jest b. mała.
Nie wiem jak ze skutecznością, ale przy ubezpieczaniu LMa dostałem zniżkę za Vodafon (chyba 10%, ale musiałbym u agenta dopytać).
Papylon
Lex user
Model Lexusa: NX350h AWD

Post by Papylon »

ppin67 wrote: 17 Dec 2023, o 10:00 to jest to samo rozwiązanie co jest oferowane przez zabezpiecz.uto albo seo canblu. rozumiem, kusi Ciebie cena jeśli sam jestes w stanie to zamontować.

konczy mi się 6 mies. okres użytkowania prawie za darmo zabezpieczenia vodafone i z perspektywy tych 6 mies. nie mogę narzekać na ten system.
nie sprawiał mi żadnych problemów. ale nie przedłużam go, jak już uprzednio w jednym z postów pisałem, bo już zamontowałem seo canblu, gdzie koszt jest jednorazowy, a montaż dokonał dealer lexusa.
gdyby jednak koszt dalszego użytkowania vodafone był mniejszy to poważnie bym rozważał ten system zabezpieczający na jego dalsze użytkowanie. 
Ktory dealer w wawie to montowal?
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

Radość, ale wiem że Wola też coś takiego montuje.
Bjarosz4
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 200t

ES zabezpieczenia

Post by Bjarosz4 »

Mam problem że zdalnym zamykaniem i otwieraniem samochody z aplikacji. W momencie gdy samochód jest zaparkowany i zamknięty próbuje go zdalnie otworzyć poprzez aplikację dostaje taką informację.
„Twoje polecenie nie może zostać wykonane w czasie ,gdy samochód jest w ruchu. Zaparkuj swój samochód i spróbuj ponownie”.Chciałem nadmienić iż pojazd był zaparkowany i zamknięty (32)
Plexus
Lex user

Re: ES zabezpieczenia

Post by Plexus »

Bjarosz4 wrote: 29 Nov 2024, o 00:54 Mam problem że zdalnym zamykaniem i otwieraniem samochody z aplikacji. W momencie gdy samochód jest zaparkowany i zamknięty próbuje go zdalnie otworzyć poprzez aplikację dostaje taką informację.
„Twoje polecenie nie może zostać wykonane w czasie ,gdy samochód jest w ruchu. Zaparkuj swój samochód i spróbuj ponownie”.Chciałem nadmienić iż pojazd był zaparkowany i zamknięty (32)
Mówiąc żartem, łączyłeś się do innego Lexa :biggrin2:

A w rzeczywistości, prawdopodobnie aplikacja napotkała jakiś błąd w komunikacji albo przetwarzaniu, ale nie potrafiła dobrać odpowiedniego komunikatu błędu. I stąd wybrała cokolwiek.
NX350h Prestige | MY 2024
Post Reply

Return to “Lexus NX”