piotrulec wrote:blokada zamontowana, bardzo schludnie. Chłopaki wyrobili się w 3h, ale czy ta blokada jest faktycznie skutecznym zabezpieczeniem to trochę wątpie. miejsce gdzie się zapina blokadę jest na wierzchu. Zapytałem czy jak się oprę na tym noga to czy ta cała blokada się nie urwie, Pan z uśmiechem na twarzy powiedział , żebym lepiej nie próbował
Może się urwie, a może wygnie i nie będzie można jej odblokować, życie zweryfikuje
Na YouTube jest film gdzie facet probuje to rozwalić na wszelkie możliwe sposoby i nie udaje mu się to. To że widać to nie jest problem. Nawet dobrze bo jak złodziej zobaczy to da sobie spokój.
Omotenashi wrote: ↑25 Nov 2023, o 11:51Tylko mysle tez nad jedna opcja - skoro na 100% nie zamierzam konrzystac z vodafone i zamontowac jakiegos canlocka to czy nie byloby lepiej nie montowac tego diabelstwa w salonie ? Skoro starza to potencjalne problemy, ponoc trzeba deske rozpruwac, kable tez docianc
Czy ma to sens ?
Niewiele czasu mi zostalo na podjecie decyzji ale chyba canlock i tak jest lepszy od tego vodafone bez abonamentu ?
Pytam jako totalny laik w tek kwestii
Podbijam temat. Czy oglądaliście na YT filmik o takim urządzeniu? Montuje je pan Krzysztof. Znany z "Jeździć i Obserwować" w TVN Turbo. Namierzyłem takie urządzenie. Ok. 800,- zł. Nazwa to: AMPIR E WFS400-PRO CAN/LIN-Bus.
Radzę obejrzeć ten film (są 2 części i poczytać komentarze). Auto-EKG. I wyrobić sobie zdanie.
Nawiązując do powyższego cytatu. Montowałbym właśnie z tego powodu sam. Znam się na tyle na elektronice, aby sobie z tym poradzić.
to jest to samo rozwiązanie co jest oferowane przez zabezpiecz.uto albo seo canblu. rozumiem, kusi Ciebie cena jeśli sam jestes w stanie to zamontować.
konczy mi się 6 mies. okres użytkowania prawie za darmo zabezpieczenia vodafone i z perspektywy tych 6 mies. nie mogę narzekać na ten system.
nie sprawiał mi żadnych problemów. ale nie przedłużam go, jak już uprzednio w jednym z postów pisałem, bo już zamontowałem seo canblu, gdzie koszt jest jednorazowy, a montaż dokonał dealer lexusa.
gdyby jednak koszt dalszego użytkowania vodafone był mniejszy to poważnie bym rozważał ten system zabezpieczający na jego dalsze użytkowanie.
ppin67 wrote: ↑17 Dec 2023, o 10:00
to jest to samo rozwiązanie co jest oferowane przez zabezpiecz.uto albo seo canblu. rozumiem, kusi Ciebie cena jeśli sam jestes w stanie to zamontować.
konczy mi się 6 mies. okres użytkowania prawie za darmo zabezpieczenia vodafone i z perspektywy tych 6 mies. nie mogę narzekać na ten system.
nie sprawiał mi żadnych problemów. ale nie przedłużam go, jak już uprzednio w jednym z postów pisałem, bo już zamontowałem seo canblu, gdzie koszt jest jednorazowy, a montaż dokonał dealer lexusa.
gdyby jednak koszt dalszego użytkowania vodafone był mniejszy to poważnie bym rozważał ten system zabezpieczający na jego dalsze użytkowanie.
Ja będę rezygnował z montażu Vodafone, bo mam z nim zle doświadczenia z Toyoty i nie chcę miec pociętych przewodów. Zdecydowałem sie na montaż BearLocka na kierownicę i CanLocka lub Canblu. Jako uzytkownik Canblu, możesz napisać, czy ten system nie blokuje możliwosci zdalnego uruchamiana klimatyzacji (odpalenie zdalne silnika) ?? Zastanawiam sie, czy montować Canblu czy CanLocka choć wygląda, że te systemy są takie same, ale Canblu daje 2 lata gwarancji, a CanLock 3 lata, a mój dealer w Krakowie nie montuje innych zabezpieczeń niż Vodafone i nie zna szczegółów technicznych tych systemów.
NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła
Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
piotrulec wrote: ↑16 Dec 2023, o 13:12
blokada zamontowana, bardzo schludnie. Chłopaki wyrobili się w 3h, ale czy ta blokada jest faktycznie skutecznym zabezpieczeniem to trochę wątpie. miejsce gdzie się zapina blokadę jest na wierzchu. Zapytałem czy jak się oprę na tym noga to czy ta cała blokada się nie urwie, Pan z uśmiechem na twarzy powiedział , żebym lepiej nie próbował
Może się urwie, a może wygnie i nie będzie można jej odblokować, życie zweryfikuje
Chyba sobie jaja robił montażysta czy tak na serio tak słabo to wygląda
adalbert62 wrote: ↑17 Dec 2023, o 11:42..... Jako uzytkownik Canblu, możesz napisać, czy ten system nie blokuje możliwosci zdalnego uruchamiana klimatyzacji (odpalenie zdalne silnika) ??
Ani vodafone ani candle nie blokował zdalnego uruchamiania klimatyzacji, ogrzewania lub otwierania samochodu.
piotrulec wrote: ↑16 Dec 2023, o 13:12
blokada zamontowana, bardzo schludnie. Chłopaki wyrobili się w 3h, ale czy ta blokada jest faktycznie skutecznym zabezpieczeniem to trochę wątpie. miejsce gdzie się zapina blokadę jest na wierzchu. Zapytałem czy jak się oprę na tym noga to czy ta cała blokada się nie urwie, Pan z uśmiechem na twarzy powiedział , żebym lepiej nie próbował
Chyba sobie jaja robił montażysta czy tak na serio tak słabo to wygląda