To jest ten minus z chlapaczami od AliExpress, nie ma tych blaszek. Tyko są śrubki.vki wrote: ↑27 Jun 2023, o 21:25Oryginalne chlapacze: oprócz plastikowych kołków od dołu i od strony koła, również należy użyć wkrętów i metalowych blaszek zakładanych na plastikowy rant nadkola, do których wkręca się wkręty. Na nadkolach są zaznaczone punkty gdzie należy założyć te blaszki i wkręcić śrubki po przyłożeniu chlapacza.ostrykolesz wrote: ↑27 Jun 2023, o 12:03 Otrzymałem chlapacze od Aliexpress. Niestety trzeba wiercić w plastik że by tylne zamontować. Ciekawe czy też to samo trzeba robić z chlapaczami od Lexusa?
Lexus NX II Akcesoria
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Lexus NX II Akcesoria
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
-
- Lex user
Jak ktoś ma AAwireless,to może sobie kupić,krótki,praktyczny kątowy kabelek do podpięcia na stałe do gniazda USB.
https://www.amazon.co.uk/dp/B075WMLN4M/ ... 11_TE_dp_1
-
- Lex user
Recenzje mówią że Carsifi jest lepszy od Aawireless.... W razie czego.odoja wrote: ↑2 Jul 2023, o 14:10 Jak ktoś ma AAwireless,to może sobie kupić,krótki,praktyczny kątowy kabelek do podpięcia na stałe do gniazda USB.
-
- Lex user
Czy dobrze pamiętam, że miał tu ktoś boxa dachowego na sprzedaż?
Jeżeli sprawa aktualna, proszę o kontakt na priva.
Jeżeli sprawa aktualna, proszę o kontakt na priva.
-
- Lex user
Na NX wciąż czekam, ale od 3 lat aawireless używam w Insignii i absolutnie nie narzekam, zapewne dobra alternatywa, to już niech każdy sam zdecyduje.ostrykolesz wrote: ↑2 Jul 2023, o 14:11Recenzje mówią że Carsifi jest lepszy od Aawireless.... W razie czego.odoja wrote: ↑2 Jul 2023, o 14:10 Jak ktoś ma AAwireless,to może sobie kupić,krótki,praktyczny kątowy kabelek do podpięcia na stałe do gniazda USB.

-
- Lex user
Jak się box sprawuje?
Myślę o zakupie, ale waham się nad wyborem modelu.
Myślałem o krótszym wariancie (żeby za mocno nie wystawał z przodu), ale ze zdjęcia wnioskuję, że chyba nie jest to duży problem?
XL nawet wizualnie na żywo wygląda lepiej

Krótszy model może mieć zachwiane proporcje i dziwnie prezentować się na dachu.
Ogólnie wielka prośba o podzielenie się opinią i spostrzeżeniami z użytkowania.
Pozdrawiam!
-
- Lex user
Super się sprawdza. Na pewno mniejszego bym nie brał...
-
- Lex Master
Lexus NX II Akcesoria
Wiekszosc boxow jest robiona przez jedna fabryke a pozniej brandowana. Polecam szczegolnie firmy Menabo bo za 1/3 ceny Thule mamy super boxa, otwieranego na dwie strony i z silownikami.
Zwrocic uwage na system montazowy, zeby latwo sie zakaldalo i zdejmowalo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zwrocic uwage na system montazowy, zeby latwo sie zakaldalo i zdejmowalo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex user
Dzięki wielkie za odpowiedzi
Ostatni box miałem lata temu, nie pamiętałem już szczegółów tematu.
W necie panuje opinia, że box powinien być min.10-15 cm krótszy od dachu, więc wyszedłem z założenia, że nie może on wystawać poza obrys dachu
(niestety takie podejście strasznie ogranicza nam wybór modeli - NX ma stosunkowo krótki dach).
Z tego co czytam wynika, że wystawanie z przodu jest dopuszczalne - box jest przesunięty do przodu dachu (żeby umożliwić otwieranie klapy bagażnika).
Innymi słowy - rozumiem, że nawet box krótszy od długości dachu może wystawać poza jego długość (przez przesunięcie) i jest to dopuszczalne.
Ostatni box miałem lata temu, nie pamiętałem już szczegółów tematu.
W necie panuje opinia, że box powinien być min.10-15 cm krótszy od dachu, więc wyszedłem z założenia, że nie może on wystawać poza obrys dachu
(niestety takie podejście strasznie ogranicza nam wybór modeli - NX ma stosunkowo krótki dach).
Z tego co czytam wynika, że wystawanie z przodu jest dopuszczalne - box jest przesunięty do przodu dachu (żeby umożliwić otwieranie klapy bagażnika).
Innymi słowy - rozumiem, że nawet box krótszy od długości dachu może wystawać poza jego długość (przez przesunięcie) i jest to dopuszczalne.