Nadmierny pobór oleju
-
- Lex user
- Model Lexusa: is
- Kontakt:
Nadmierny pobór oleju
Chciałem zapytać czy ktoś ogarnął w jakiś sposób nadmierny pobór oleju w v6 niezależnie czy to GS czy IS. Czy robiliście wymianę pierścieni, czy pomogła wymiana oleju na taki który ograniczył spalanie, czy inne zabiegi.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is300h
- Kontakt:
Re: Nadmierny pobór oleju
Witam. U mnie pomogła zmiana oleju na 5w50. Jak ręką odjął.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS250
- Kontakt:
A czytasz czasami posty na forum ??daniel1978 pisze:Chciałem zapytać czy ktoś ogarnął w jakiś sposób nadmierny pobór oleju w v6 niezależnie czy to GS czy IS. Czy robiliście wymianę pierścieni, czy pomogła wymiana oleju na taki który ograniczył spalanie, czy inne zabiegi.
viewtopic.php?f=172&t=22245
-
- Nowy lex user
- Kontakt:
Nadmierny pobór oleju
Czy jego temat nie był pierwszy?
-
- Lex user
- Kontakt:
AA ok pojawiło mi się w nowych postach ale to dlatego ze ktoś mu odp. tak czy inaczej zapraszam do mojego tematu ....Kitnyp pisze:Czy jego temat nie był pierwszy?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is
- Kontakt:
u mnie pobór od 0,5l do 0,7l na 1000km w IS z 2017r... ASO rozklada rece... co poradzic, zmiana oleju? aktualnie 5w40 castrol
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 430
- Kontakt:
Nie znam się ale to chyba wysokie spalanie. Nawet 10 litrów oleju między wymianą to masakra jakaś. Grzebanie w silniku w tak młodym aucie raczej odpada. Zacząłbym od zmiany oleju, ktoś wyżej pisał, że zmiana na 5W 50 pomogła, dziwne trochę bo taki olej jest jeszcze rzadszy, dobry na sportowe silniki i lepsze odprowadzanie ciepła ale żeby na uszczelnienie? Ja bym spróbował 5W 30 i na pewno nie Castrola, od lat używam Liqui Moly, Motul - polecane marki przez większość użytkowników. Kupić w sklepie nie w internecie i zobaczyć co się będzie działo. Jak nie pomoże to są środki, które aplikujesz do oleju. Jak to nie pomoże tzn, że coś w silniku. Chyba, że gdzieś nie ma szczelności? Sucho pod samochodem i pod maską?
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
- Kontakt:
Co to za lepkość oleju? Kto Ci to kazał lać? Oczywiście,że na takim oleju silnik będzie go spalał.Olej jest "za gruby" na tak delikatny silnik.pawel0s pisze:u mnie pobór od 0,5l do 0,7l na 1000km w IS z 2017r... ASO rozklada rece... co poradzic, zmiana oleju? aktualnie 5w40 castrol
Spalanie spadnie na pewno na 0W20.