Może nie martwi, tylko płacąc 90k za produkt oczekuję, że spełnia deklarowane przez producenta parametry. I nie dyskutujemy tu o skrzyniach (z wiadomego powodu) tylko o parametrach.Dawid0ss wrote:Naprawdę tak Was to martwi ? Imo tam ratuje sytuację tylko i wyłącznie bardzo szybka skrzynia, dlatego te auta sprawnie przyśpieszają do około 80. Powyżej tych prędkości robi się w nich kupa, bo tam liczy się już tylko pure power.asmaxx wrote:Trochę siara bo spod świateł goła octavia z 1.8 tsi 180km z dsg może mnie zrobić.....:/
Poza tym od dawna wiadomo, że IS mk3 do mistrzów sprintu nie należy, właśnie przez wolne skrzynie. Może trzeba było brać BMW, skoro lubicie się ścigać ze Skodziarzami
U siebie mam 250KM (1400kg) i jak gorzej zmienię biegi (dwie zmiany biegów) 0-100 wyjdzie czas i 9s, ale 80-100 mam za to 3,9 tyle co IS350. Dla mnie zdecydowanie ważniejsze jest wyprzedzanie, aniżeli sprinty ze świateł.
Z ciekawości sprawdziłem właśnie taką Skodę 180KM, 80-120 ma 6,3, więc jak on ruszy się z miejsca, mnie już dawno nie ma.
Dla łatwiejszego zrozumienia, u mnie sprint 80-120 odbywa się na 113m (GPS), a tam na 200-250 m. Czym wolisz jeździć na co dzień ? Naprawdę tabelami 0-100 ?
Pzdr
Jednego interesuje 0-100, innego 80-120, a dwudziestego ósmego 100-200. Temat dotyczy chip tuningu i podejmowanego tematu nie trzymania serii a jednym z podstawowych kryteriów trzymania mocy jest sprawdzenie czasu 0-100 lub elastyczności 60-100. Później hamownia, ewentualnie dokładna diagnostyka. Dlatego to jest poruszane we wcześniejszych postach.
ps. dobrze Ci się toczy lex

Pytanie dalej aktualne o to gdzie chip tuning zrobić do niełatwego IS 200t.