2jz ge nieodpala
-
- Lex user
- Model Lexusa: sc300 z31
- Kontakt:
Re: 2jz ge nieodpala
Po podmieniam z drugiego gs-a, ale dopiero w sobote bo od 5 do 17 w pracy i zawsze ciemno na dworzu, a garaz dopiero buduje na dzialce, w sobote za dnia pokombinuje, pozdrawiam i dzieki
-
- Lex user
- Kontakt:
Witam ponownie, podmienilem cewke razem z tym malym aluminiowym elementem na wspolnej blaszce , , podmienilem kabel cewka kopulka, pooglodalem kable , dorobilem mase, i nic to niedalo, obejzalem bezpieczniki- wszystkie cale, moze jakis stycznik odpowiada za iskre, jaki? Ciagle niema iskry, instalacje przejzalem, wizualnie wszystko podlaczone, ale gdzie jest czujnik polozenia walu, bo niemoge go za cholere znajsc., z wydechu czucpaliwo,
- agiless
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 MKI
- Kontakt:
No tak, przecież to GE na aparacie, tu nie ma czujnika, przepraszam. Masz dwa czujniki położenia wałków po prawej stronie bloku (patrząc od przodu auta).
Ciężko tak na odległość coś poradzić, ale przychodzi mi na myśl jeszcze jakaś awaria ECU, jakiś immobilizer lub inne zabezpieczenie, które zadziałało jeśli wypiąłeś akumulator.
Ciężko tak na odległość coś poradzić, ale przychodzi mi na myśl jeszcze jakaś awaria ECU, jakiś immobilizer lub inne zabezpieczenie, które zadziałało jeśli wypiąłeś akumulator.
- passat1978
- Lex Driver
- Model Lexusa: gs 300
- Kontakt:
Czy w Kabinie nie słyszysz przypadkiem innego dźwięku niż wcześniej?, ja po kilku miesiącach nie uruchamianie( auto w garażu sucho) przy kręceniu usłyszałem dziwny dźwięk w kabinie, po wielu godzinach, doszedłem ze niemiec zamontował immobilizer boscha który był oparty na 4 przekaźnikach. Po zbyt długim postoju któryś z przekaźników się zaciął i auto nie było iskry, wyczyszczenie styków załatwiło sprawę i wszystko hula. Szukaj gdzie zginęła iskra tak jak to sugeruje kolega wcześniej.
Powodzenia i daj znać jak Ci się uda.
Powodzenia i daj znać jak Ci się uda.
Części do LEXUS GS 300 KMI
NR 790462651 Lub PW
NR 790462651 Lub PW
-
- Lex user
- Kontakt:
Dzieki za podpowiedz, jutro szukam,
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400
- Kontakt:
Sprawdz czy sa jakies bledy na poczatek, zamiast przekladac pol silnika z drugiego auta:)
-
- Lex user
- Kontakt:
Piszesz "bledy" rozumiem ze chodzi o lampki itp?
- agiless
- Lex user
- Kontakt:
Chodzi o kody błędów jakie wymruga kontolka check engine. W zasadzie od tego faktycznie trzeba było zacząć.
-
- Lex user
- Kontakt:
Czy kody sie czyta tak samo jak w 200sx s13, czyli przekrecam stacyjke w dane polozenie i nastepnie komp mruga diodami? Rozumiem dobrze? Tak bylo w s13, ,doczytalem... check mruga? A,jak to sprawdzic dzieki za podpowiedz
- agiless
- Lex user
- Kontakt:
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=3 ... 5&start=30
Pierwszy post na tej stronie
Pierwszy post na tej stronie