Delikatnie nie na temat, ale dziś odebrałem z warsztatu samochód wymieniłem oleje w skrzyni o dziwo weszło 4 litry , widać długo zlewali, wymieniłem świece na Denso Ik20tt, sprawdzili mi luzy i od biedy jeszcze z 40 -50 tyś zrobię bo na jednym zaworze wydechowym mam już dolną granicę czyli 0,25 pozostałe są tak jak trzeba, jako ciekawostkę mogę podać , że przy wymianie świeć wymieniłem gumowe uszczelki 8 sztuk (160 zł) bo w świecach miałem pełno oleju, a ciekawostką jest jak można wygrzać elastyczną gumę

moje uszczelki po ściśnięciu strzelały dosłownie jak ze szkła rozpryskiwały się na wszystkie strony, chodzi o Bank 1 czyli stronę kierowcy, druga stroną jako tako, jedynie zostało mi kupić 4 nowe cewki na właśnie bank 1 bo niby jeszcze działają ale są równie wygrzane co te uszczelki. Po zmianach silnik pracuje obecnie jak na Lexusa przystało jak na tą chwilę jest lepiej niż od kiedy go kupiłem zero przypadkowych wibracji itp. i nie jest to efekt placebo, wyraźnie czuć różnicę, może efektem placebo będzie już poprawa na nowych świecach tt choć też nie jestem pewny ale samochód zrobił się jakby żwawszy, ciszej przyśpiesza i szybciej, możliwe, że nowy olej w silniku i skrzyni też na to wpływa.
Tak czy inaczej coś tam z tej prawej strony silnika Japończykom nie wyszło, możliwe, że po zdjęciu osłony silnika efekt przegrzewania się banku 1 zniknąłby ale efekt psychiczny przynajmniej u mnie by pozostał i nie mógłbym jeździć wiedząc, że pod maską brakuje osłony silnika

ot takie zboczenie poobijane zderzaki mi aż tak nie doskwierają jak takie niewidoczne drobiazgi.
P.S.
Czy te cewki mimo wizualnie drobnych różnic końcówki będą pasować zamiast fabryczne Denso 90919-02230 a znalazłem takie nowe Denso 90919-02256