TRW/Brembo/ATE - zakupy grupowe na hamulce - wstępna lista

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
Kuki
Lex user
Model Lexusa: IS350

Re: TRW/Brembo/ATE - zakupy grupowe na hamulce - wstępna lis

Post by Kuki »

baniaq wrote:Przewody hel performance lista chętnych do is200/300
1. Ferdek
2. baniaq (IS MK1, faktura VAT)
3. Kuki
4. Keepmovin
Faktury nie bedzie, to zakup grupowy wiec jedną fakture otrzyma osoba która ogarnia zakupy.

Przewody hel performance lista chętnych do is200/300
1. Ferdek
2. baniaq (IS MK1, )
3. Kuki
4. Keepmovin
5. kaman777
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Post by baniaq »

Kuki wrote:Faktury nie bedzie, to zakup grupowy wiec jedną fakture otrzyma osoba która ogarnia zakupy.
To w takim razie ja się wycofuję - po prostu na FV z ori ceną będzie dla mnie taniej i pewniej.
P.S. A co z ewentualną gwarancją na przewody, skoro jest 1 FV na jakiegoś forumowicza?

1. Ferdek
2. Kuki
3. Keepmovin
4. kaman777
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
Keepmovin
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Keepmovin »

Hej,

też troche tego nie rozumiem.

Jak robilismy zamowienie grupowe na Poli, to kazdy dostal osobny rachunek i ew. FV.

Co sie zmienia w tym wypadku ?
Kuki
Lex user

Post by Kuki »

Keepmovin wrote:Hej,

Jak robilismy zamowienie grupowe na Poli, to kazdy dostal osobny rachunek i ew. FV.

Przewody są zamawiane bezpośrednio z Angli, jedną fakture otrzyma osoba prowadząca zamówienie z civicklub.pl i to ta osoba jest odpowiedzialna za wszelkie reklamacje.
Kuki
Lex user

Post by Kuki »

baniaq wrote:
Kuki wrote:Faktury nie bedzie, to zakup grupowy wiec jedną fakture otrzyma osoba która ogarnia zakupy.
To w takim razie ja się wycofuję - po prostu na FV z ori ceną będzie dla mnie taniej i pewniej.
P.S. A co z ewentualną gwarancją na przewody, skoro jest 1 FV na jakiegoś forumowicza?

1. Ferdek
2. Kuki
3. Keepmovin
4. kaman777
Nie rozumie ori cena przewodów w Polsce to okolice 400 zł, w jaki sposób chcesz fakturą vat zbic cene do zakupów grupowych. Ostatnio 40 osób na civicklub kupiło przewody i nikt nie robił problemów ale rozumie skoro chcesz miec kwit na przewody i miec pewnosc to możesz kupic u jakiegos dystrybutora w Polsce.
Ferdek
Lex user
Model Lexusa: Hybrid Power

Post by Ferdek »

Keepmovin wrote:Hej,

Dokładnie tak - najpierw było uzgodnione za ile oraz przy jakiej ilości, potem przekazałem GT4 nasze dane, a Forumowiczom dane do wpłaty.
W ten sposób każdy miał indywidualną transakcję przy niższej cenie i zachowaniu dokumentu sprzedaży, jak również ci co się oopóźniają z zapłatą nie blokują otrzymania towaru tym co działają sprawnie. Teraz też tak chciałbym zrobić. W weekend rozsyłam zapytania.

Szczerze przyznam mi nie zależy na jakiejś super firmie przewodów, teraz mamy zwykłe gumy i auto i tak hamuje dobrze, to czy będę miał stalowy oplot tej czy innej firmy - i tak będzie spoko. Liczy się też cena.

Z trzeciej strony - oryginalne świeże przewody do jazdy dziennej w zupełności wystarczą. Nie wiem jak Wy, ale ja mimo podrasowanego zawieszenia nie wybieram się na tor i na 99% nie odczuję czy mam stalowy oplot czy nie. Alternatywnie podam też cenę na standardowe.
Zapytam o kilka opcji - wrzucę ceny i będziemy wtedy dyskutować komu na co starczy. Pewnie przy okazji cen - lista się też zmieni.
Bolsik
Nowy lex user
Model Lexusa: 2jz

Post by Bolsik »

Cześć, to ja jestem organizatorem grupowca z ckpl

Jeżeli chodzi o FV oczywiście mogę wystawić jednak do ceny dodać trzeba 23% vat
Jeżeli chodzi o reklamację gwarancję nie widzę problemu bo nie zwijam manatek i nie jestem w stanie sobie robić negatywnych opinni, gdzie na dobrą pracuje 8 lat ... dzień w dzień i z tego żyję :)
Piszesz ze coś nie tak wymieniamy i po kłopocie. Poza tym dostając przewody dostajesz certyfikat przewodów, INDYWIDUALNY nr przewodów. a na przewody jest dożywotnia gwarancja Polska

Łatwiej będzie jak ktoś chce żeby pisał tutaj do mnie na PW z informacją co potrzebuje i ja sobie będę dodawał to info sobie na ckpl, bo tutaj macie straszny śmietnik z tego co widzę ;/
Image
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

TRW/Brembo/ATE - zakupy grupowe na hamulce - wstępna lista

Post by baniaq »

Kuki wrote: Nie rozumie ori cena przewodów w Polsce to okolice 400 zł, w jaki sposób chcesz fakturą vat zbic cene do zakupów grupowych. Ostatnio 40 osób na civicklub kupiło przewody i nikt nie robił problemów ale rozumie skoro chcesz miec kwit na przewody i miec pewnosc to możesz kupic u jakiegos dystrybutora w Polsce.
Najtaniej znalazłem za 360zł. Auto mam na firmę. Uwierz mi, wyjdzie mi bardziej korzystnie niż 260zł bez faktury.

Co do fv: 260 netto - 319.80 brutto? Jakieś koszty wysyłki?

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
Bolsik
Nowy lex user
Model Lexusa: 2jz

Post by Bolsik »

tak 320 zł brutto
Co Ci się bardziej opłaca to już musisz sam wiedzieć
Image
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Bolsik wrote:tak 320 zł brutto
Co Ci się bardziej opłaca to już musisz sam wiedzieć
Panie tu musi być najtaniej, najszybciej, z rachunkiem, certyfikatem, gwarancją door to door dożywotnią a i jeszcze osoba do kontaktu i obsługi 24h :biggrin2: :piwo:
Post Reply

Return to “Na każdy temat”