Demontaż alarmu Vodafone NX350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
gracus7
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Demontaż alarmu Vodafone NX350h

Post by gracus7 »

Witam. Najwyższa pora zdemontowac cegłę Vodafone jaką woże w aucie. W listopadzie nie przedłużyłem umowy i wyłączyli mi usługę a wraz z nią blokadę pojazdu do której potrzebne sa te dodatkowe piloty. Piloty w domu a auto jeździ. Co prawda myślę ze bezprawnie to zrobili, bo fizyczna blokada powinna być aktywna. Ale mniejsza z tym. Chce to wyrzucić. Zaglądałem pod nogami kierowcy i za schowkiem i niczego nie znalazłem. Podejrzewam, ze zamontowano to gdzies za multimediami. Czy ktos wie jak zdemontowac ekran? Może ktos juz to robił albo widzial jak ktos robił? Moz ktos miał przygodę i rozbił auto i jakies śruby rzuciły sie w oko?
adalbert62
Lex user

Re: Demontaż alarmu Vodafone NX350h

Post by adalbert62 »

gracus7 wrote: 7 Apr 2026, o 16:18 Witam. Najwyższa pora zdemontowac cegłę Vodafone jaką woże w aucie. W listopadzie nie przedłużyłem umowy i wyłączyli mi usługę a wraz z nią blokadę pojazdu do której potrzebne sa te dodatkowe piloty. Piloty w domu a auto jeździ. Co prawda myślę ze bezprawnie to zrobili, bo fizyczna blokada powinna być aktywna. Ale mniejsza z tym. Chce to wyrzucić. Zaglądałem pod nogami kierowcy i za schowkiem i niczego nie znalazłem. Podejrzewam, ze zamontowano to gdzies za multimediami. Czy ktos wie jak zdemontowac ekran? Może ktos juz to robił albo widzial jak ktos robił? Moz ktos miał przygodę i rozbił auto i jakies śruby rzuciły sie w oko?
Skoro serwis to montował, bo rozumiem, że dałeś sobie to "wcisnąć" przy odbiorze pojazdu, to niech może oni teraz to zdemontują ??
Nie szkoda Ci demolować auto i szukać gdzie to siedzi ??
NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
gracus7
Lex user

Post by gracus7 »

Hej. Spokojnie radzę sobie z takimi rzeczami bez problemu. Pytam tak przygotowawczo. Jak nikt nic nie podpowie to i tak wyjmę ten alarm. I niczego nie zdemoluję. A czytalem gdzies, że ktos oddal auto na demontaż alarmu i kosztowało to 2 tys 🤣🤣 za alarm wołają ponad 3 tys ale dają go niby w promocji za którą i tak my klienci płacimy. Jak nie przedłużysz abonamentu to go wyłączają. I siedzi taki złodziej prądu w aucie.
mordimer
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by mordimer »

gracus7 wrote: 7 Apr 2026, o 16:18 Witam. Najwyższa pora zdemontowac cegłę Vodafone jaką woże w aucie. W listopadzie nie przedłużyłem umowy i wyłączyli mi usługę a wraz z nią blokadę pojazdu do której potrzebne sa te dodatkowe piloty. Piloty w domu a auto jeździ. Co prawda myślę ze bezprawnie to zrobili, bo fizyczna blokada powinna być aktywna. Ale mniejsza z tym. Chce to wyrzucić. Zaglądałem pod nogami kierowcy i za schowkiem i niczego nie znalazłem. Podejrzewam, ze zamontowano to gdzies za multimediami. Czy ktos wie jak zdemontowac ekran? Może ktos juz to robił albo widzial jak ktos robił? Moz ktos miał przygodę i rozbił auto i jakies śruby rzuciły sie w oko?
Potwierdzam, centralka Vodafone jest zazwyczaj montowana za radiem, tylko na 99% są gdzieś przecięte kable od pompy paliwa albo obwodu cewek i puszczone do tej centralki, trzeba będzie to polutować i zaizolować.
Co do demontażu kokpitu to wejdź na lexus-tech.eu, załóż konto, zapłać 5 euro za dostęp na godzinę, poszukaj repair manuala do NX350h i wejdź w sekcję demontaż radia, można wydrukować to w PDFie.
Polecam kupić trochę różnych toyotowych spinek na zapas bo na pewno coś się połamie albo zgubi. A jak nie to pracownicy z Toyoty w Mszczonowie już coś zgubili albo połamali :D

W sumie to można by było zadzwonić do Semeco i poprosić żeby sami wysłali instrukcję gdzie się wlutowali w obwód :D
michal121
Nowy lex user
Model Lexusa: ES300

Post by michal121 »

Witam
czy może ktoś podać szczegóły jak to ustrojstwo zdemontować. Sprawdziłem vodafone pobiera na stałe prąd nawet po dezaktywacji. znalazłem bezpiecznik w wiązce po jego wyjęciu samochodu nie można uruchomić brak REDY. moje auto to LEXUS ES 300. w salonie wołają 1000zł za demontaż.
gracus7
Lex user

Post by gracus7 »

Niestety to juz nie te czasy na odcinanie przewodów od pompy czy cewek. Takich alarmów zamontowałem kiedyś dziesiątki. Dzisiaj odbywa sie to cyfrowo po protokolach can czy innych. A podlaczenie może byc albo plug & play albo przylutowane, ale to żaden problem bo w miejsce Vodafone chce sobie zrobić swoją blokadę. Ale muszę znaleźć chwilę aby tam sie dostać. Dam znać jak sie z tym ogarnę i może zrobię jakies fotki.
michal121
Nowy lex user
Model Lexusa: ES300

Post by michal121 »

super będę czekać we wtorek instalator będzie mi podłączał urządzenie które eliminuje te pikanie (zenbox pro)
Post Reply

Return to “Lexus NX”