Akcja serwisowa - Korozja wtyczki tylnego silnika

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
mordimer
Lex user
Model Lexusa: NX

Akcja serwisowa - Korozja wtyczki tylnego silnika

Post by mordimer »

Czy ktoś już może był w ASO na akcji serwisowej związanej z korozją tylnej wtyczki silnika od napędu AWD?

Biuletyn który ogłasza kampanię wisi w techdocu już od miesiąca ale kampanii nie widać na oficjalnej stronie Toyoty po wpisaniu VINu. Zakres aut to chyba wszystkie z AWD wyprodukowane przez 2024.
Według posiadaczy RAV4 których już wzywają smsami do serwisu to wymiana całej wiązki trwa około 3 godziny a sama wiązka kosztuje 16 tysięcy :szok:
Dziwne że musiało minąć aż 5 lat od pierwszych przypadków korozji w RAV4 żeby ktoś zareagował.
Ciekawi mnie co oznacza w tym przypadku "naprawa", w sensie że zeskrobią korozję szczotką drucianą i zapaćkają to silikonem? :D
HV_campaign.png
HV_campaign.png (123.75 KiB) Viewed 650 times
mordimer
Lex user

Re: Akcja serwisowa - Korozja wtyczki tylnego silnika

Post by mordimer »

Wrzucam biuletyn jeszcze raz bo jakaś kompresja wjechała

Image
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

Widze, ze dotyczy to rowniez RX, mam przeglad w styczniu i poprosze, aby w jego trakcie wymieniono te wiazke.
mordimer
Lex user

Post by mordimer »

Wrzucam kolejne informacje z grupy RAV4, trochę mają burdel w tych ASO że nawet dobrze fotek nie potrafią zrobić haha
No i niepokoi mnie fakt że jest problem z dostępnością części, podejrzewam że w co drugiej RAVce nie ma czego ratować

Image
mordimer
Lex user

Post by mordimer »

No coraz lepiej się rozkręca akcja serwisowa w RAVkach, zapotrzebowanie jest tak duże że nie wiadomo kiedy przyjdzie wiązka :D

Image
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Marslo wrote: 12 Dec 2025, o 17:46 Widze, ze dotyczy to rowniez RX, mam przeglad w styczniu i poprosze, aby w jego trakcie wymieniono te wiazke.
No i co Ci w ASO ppwiedzieli?
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Mi w NX zrobili wiązkę razem z konserwacją. Mam święty spokój na kilka lat na pewno. W ogóle to wspołczuję po tej zimie autom wszystkich marek, bo będą gniły okrutnie. Bo już ruda nie tyczy się tylko naszych japońskich marek, ale dosłownie wszyscy producenci tnąc koszty olewają zawieszenie kompletnie.
mordimer
Lex user

Post by mordimer »

odoja wrote: 25 Feb 2026, o 00:58 Mi w NX zrobili wiązkę razem z konserwacją. Mam święty spokój na kilka lat na pewno. W ogóle to wspołczuję po tej zimie autom wszystkich marek, bo będą gniły okrutnie. Bo już ruda nie tyczy się tylko naszych japońskich marek, ale dosłownie wszyscy producenci tnąc koszty olewają zawieszenie kompletnie.
Dzięki za informacje. czy dobrze rozumiem że wymienili całą wiązkę czy tylko owinęli taśmą i dali silikon ?
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Zabij mnie ,ale nie pamiętam.W sensie na pewno nie wymieniali wiązki, ale porządnie poprawili fabrykę. A gdyby był problem w przyszłości, to zapewne najpierw skorzystam z pomocy Lexusa, ale jeśli oni będą stwarzać problemy ,bo nie mają cześci ,czas oczekiwania jest długi itp. to nie będę miał wyjścia i skorzystam z pomocy firmy,która robiła mi konserewację podwozia.
mordimer
Lex user

Post by mordimer »

O kurde, tak wygląda wtyczka w 3 letnim Nxie z przebiegiem 60 tysięcy kilometrów
Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=9-jLBB7tHxE&t=20s

Image
Post Reply

Return to “Lexus NX”