UWAGA - na ukryte wady fabryczne LEXUSA

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
vki
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

UWAGA - na ukryte wady fabryczne LEXUSA

Post by vki »

Podczas jazdy samochodem, szczególnie przy gorszej nawierzchni lub jak były jakieś nierówności typu szyny, ubytki w asfalcie, niekiedy dochodziły od strony prawego słupka na wysokości mocowania pasa, bardzo delikatne  odgłosy stukania. Raz było je słychać innym razem nie. W końcu zebrałem się i pojechałem do serwisu zgłosić problem. Myślałem, że może to jakiś plastik źle spasowany, jakiś kabelek puka w plastik itd. Po próbie naprawy postawiono diagnozę. Sam w to jeszcze nie wierzę ale niestety to prawda. W górnej części słupek/dach brak jednego zgrzewu. Podobno już było kilka takich przypadków w Europie. Serwis będzie demontował obicie słupka, podsufitkę, fotel/fotele i zgrzewał karoserię. Lexus NX produkcja koniec 2022r.
Mam nadzieję, że nic nie zniszczą z wyposażenia, obić, foteli, podsufitki, baterii i całej elektroniki. Przebieg ledwie kilkanaście tyś. km. 
Tak sobie myślę jak nie ma jednego zgrzewu z prawej strony to może też nie być w innym miejscu. Jak takie auto zachowa się podczas wypadku.
Czy można mieć zaufanie do LEXUSA - nie, nie i jeszcze raz nie.  

maciejp
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: UWAGA - na ukryte wady fabryczne LEXUSA

Post by maciejp »

No piękne, zapewne to jest ten TSB. Niestety do żadnych szczegółów nie mam dostępu. Może ktoś ma jakiś wgląd do tego TSB?Image
mordimer
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by mordimer »

Po zainwestowaniu 4 euro okazało się że to więcej niż biuletyn, to cała kampania serwisowa :D
Dotyczy aut wyprodukowanych przed lutym 2022.

Image
Guts
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Guts »

mordimer wrote: 25 Aug 2024, o 00:44 Po zainwestowaniu 4 euro okazało się że to więcej niż biuletyn, to cała kampania serwisowa :D

Image

Gdzie mogę znaleźć takie dane?
mordimer
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by mordimer »

Guts wrote: 27 Aug 2024, o 22:57
mordimer wrote: 25 Aug 2024, o 00:44 Po zainwestowaniu 4 euro okazało się że to więcej niż biuletyn, to cała kampania serwisowa :D

Image

Gdzie mogę znaleźć takie dane?

zakładasz konto na www.lexus-tech.eu , wykupujesz dostęp do płatnych treści 4 euro za godzinę i następnie szukasz biuletyn po modelu auta

nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Proponuję zapytać o tą akcje pod najnowszym filmem Lexus News na Youtube - ja zapytałem o to i m.in. akcje z bakiem,korozje złącza,korozje podwozia, brak obiecywanego android auto bez kabla i... wpis zniknał. Jesli każdy z zainteresowanych zapyta to może da im to choć troche do myslenia
Post Reply

Return to “Lexus NX”