Podczas jazdy samochodem, szczególnie przy gorszej nawierzchni lub jak były jakieś nierówności typu szyny, ubytki w asfalcie, niekiedy dochodziły od strony prawego słupka na wysokości mocowania pasa, bardzo delikatne odgłosy stukania. Raz było je słychać innym razem nie. W końcu zebrałem się i pojechałem do serwisu zgłosić problem. Myślałem, że może to jakiś plastik źle spasowany, jakiś kabelek puka w plastik itd. Po próbie naprawy postawiono diagnozę. Sam w to jeszcze nie wierzę ale niestety to prawda. W górnej części słupek/dach brak jednego zgrzewu. Podobno już było kilka takich przypadków w Europie. Serwis będzie demontował obicie słupka, podsufitkę, fotel/fotele i zgrzewał karoserię. Lexus NX produkcja koniec 2022r.
Mam nadzieję, że nic nie zniszczą z wyposażenia, obić, foteli, podsufitki, baterii i całej elektroniki. Przebieg ledwie kilkanaście tyś. km.
Tak sobie myślę jak nie ma jednego zgrzewu z prawej strony to może też nie być w innym miejscu. Jak takie auto zachowa się podczas wypadku.
Czy można mieć zaufanie do LEXUSA - nie, nie i jeszcze raz nie.
UWAGA - na ukryte wady fabryczne LEXUSA
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: UWAGA - na ukryte wady fabryczne LEXUSA
No piękne, zapewne to jest ten TSB. Niestety do żadnych szczegółów nie mam dostępu. Może ktoś ma jakiś wgląd do tego TSB?

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Po zainwestowaniu 4 euro okazało się że to więcej niż biuletyn, to cała kampania serwisowa 
Dotyczy aut wyprodukowanych przed lutym 2022.

Dotyczy aut wyprodukowanych przed lutym 2022.

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
zakładasz konto na www.lexus-tech.eu , wykupujesz dostęp do płatnych treści 4 euro za godzinę i następnie szukasz biuletyn po modelu auta
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Proponuję zapytać o tą akcje pod najnowszym filmem Lexus News na Youtube - ja zapytałem o to i m.in. akcje z bakiem,korozje złącza,korozje podwozia, brak obiecywanego android auto bez kabla i... wpis zniknał. Jesli każdy z zainteresowanych zapyta to może da im to choć troche do myslenia