Witam wszystkich bardzo serdecznie jest to mój pierwszy post dlatego wypada się przywitać. Na sam początek mam kilka pytań a mianowicie.
Szykuje się do zakupu Lexusa GS mk3. Pytania na jakie szukam odpowiedzi pozwolę sobie wypisać w podpunktach.
- Jeśli chodzi o silnik jestem dosyć elastyczny , jednak chciałbym się dowiedzieć co wy forumowicze mi polecacie.
- Budżet jaki szykuje na zakup to około 54 tys złotych czy za te pieniążki znajdę coś fajnego?
-Gdzie najlepiej polecacie mi szukać a być może znacie i polecacie jakas firmę np która jest w stanie mi pomóc.
-autko planuje użytkować spokojnie 5-6 lat dlatego czy w waszej opinii ten model spokojnie mi posłuży?
z góry dziekuje pozdrawiam.
Kilka rad na początek
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: docelowo gs mk3
- Kontakt:
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 GS300 IS200
- Kontakt:
Re: Kilka rad na początek
ciężko cokolwiek doradzić bo nie ma żadnych informacji nt. tego kto tym samochodem będzie jeździł (sam kierowca, komplet pasażerów, małe dzieci), gdzie (w jakich warunkach, jakie odległości), i do czego jest przyzwyczajony...
osobiście do codziennej jazdy, żeby nie mieć problemu z zapakowaniem się i kosztowo, żeby wychodziło najsensowniej to szukałbym polifta 300...z resztą najłatwiej takiego znaleźć chyba obok 450h? - przyznam się, że nie sprawdzałem
chociaż jakby się trafiła dobra oferta (dobry samochód w dobrej cenie) to i przedlifta bym brał tak jak z resztą zrobił mój ojciec zrobił...
jakbym chciał coś na weekendy bardziej to szukałbym 430/460...i taki to nawet mógłby robić może nie za lokatę kapitału ale przynajmniej najwolniej będzie tracił na wartości
a jeżeli użytkowałbym tylko w mieście i sporadycznie w trasie ale bez konieczności pakowania całego bagażnika to i 450h bym przytulił
na pewno postawiłbym na wyposażenie czyli nawigacja, wentylowane siedzenia, nagłośnienie ML...
spokojnie GS z 2008 roku posłuży jeszcze 5-6 lat chociaż z czasem pewnie będzie wymagał jakiegoś wkładu finansowego...
osobiście do codziennej jazdy, żeby nie mieć problemu z zapakowaniem się i kosztowo, żeby wychodziło najsensowniej to szukałbym polifta 300...z resztą najłatwiej takiego znaleźć chyba obok 450h? - przyznam się, że nie sprawdzałem

chociaż jakby się trafiła dobra oferta (dobry samochód w dobrej cenie) to i przedlifta bym brał tak jak z resztą zrobił mój ojciec zrobił...
jakbym chciał coś na weekendy bardziej to szukałbym 430/460...i taki to nawet mógłby robić może nie za lokatę kapitału ale przynajmniej najwolniej będzie tracił na wartości

a jeżeli użytkowałbym tylko w mieście i sporadycznie w trasie ale bez konieczności pakowania całego bagażnika to i 450h bym przytulił

na pewno postawiłbym na wyposażenie czyli nawigacja, wentylowane siedzenia, nagłośnienie ML...
spokojnie GS z 2008 roku posłuży jeszcze 5-6 lat chociaż z czasem pewnie będzie wymagał jakiegoś wkładu finansowego...