Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by koloramat »

koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 12:22
wawa69 wrote: 11 Feb 2023, o 12:14
koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 11:58
Lewa Góra ekranu (trzy kreski). Rozwinięcie i wybranie opcji Urządzenie. Dalej klik w ID xxxxx i wszelkie dane są na ekranie w tym Wartość akumulatora. Bardzo przydatna informacja w tym samochodzie z samorozładowującym się akumulatorem. Informacja oficjalna z Lexus Polska i salonu: "akumulator gwarantowanie wytrzymuje 14 dni bez ładowania w unieruchomionym samochodzie".  

Właśnie dlatego szukałem tej funkcji,problemu z odpaleniem jeszcze nie miałem (auto garażowane)Najdłużej samochód nieużywany stał tydzień czasu.Jeżdżę na krótkich trasach,do tego rejestrator z trybem parkingowym i stąd moje obawy o stan akumulatora.Stan na dzień dzisiejszy: 12,08V
Ciekawe czy pilot od zabezpieczenia daje jakiś sygnał kiedy bateria się rozładowywuje?

12.08 V - to już stan problematyczny. Proponuję doładować z prostownika podłączając się się w komorze silnika.
Nowa wersja NX-a model 2024 podobno będzie sprzedawany wraz z darmowym boosterem  ;)

Esdipio
Lex user

Post by Esdipio »

koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 12:52
koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 12:22
wawa69 wrote: 11 Feb 2023, o 12:14
Właśnie dlatego szukałem tej funkcji,problemu z odpaleniem jeszcze nie miałem (auto garażowane)Najdłużej samochód nieużywany stał tydzień czasu.Jeżdżę na krótkich trasach,do tego rejestrator z trybem parkingowym i stąd moje obawy o stan akumulatora.Stan na dzień dzisiejszy: 12,08V
Ciekawe czy pilot od zabezpieczenia daje jakiś sygnał kiedy bateria się rozładowywuje?

12.08 V - to już stan problematyczny. Proponuję doładować z prostownika podłączając się się w komorze silnika.
Nowa wersja NX-a model 2024 podobno będzie sprzedawany wraz z darmowym boosterem  ;)

Aplikacja wysyla powiadomienie o niskim stanie akumulatora. Ale przy jakiej wartosci to nie wiem, aczkolwiek jak bede nastepnym razem rozmawial z infolinia (a napewno bede rozmawial) to sie zapytam bo u mnie jest problem ze nie aktualizuje sie codziennie ta informacja.

350H F-Sport + Fuji, sonic grey. Zamowiony 21.10.2021, STATUS: Odebrany 23.12.2022.
NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Było.pytanie jak wygląda łącze do hakaImage

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Nie jest to aż tak bardzo widoczne wbrew pozorom. Nie zwraca za bardzo uwagi Jak ktoś nie zna sprawy to nawet nie zauważa że coś wystaje Image

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Dzieki bardzo! Balem sie ze to bedzie mocno widac ale nie ma tragedii.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

Z ciekawości wyciągnąłem drugi pilot od Vodafona żeby sprawdzić jak wymienia się baterię i z tego co widzę lampka na nim nie mruga.Czy jest możliwe,że trzeba go aktywować?Bateria w środku jest.Swoją drogą nie wróżę temu pilotowi długiego żywota po kilku wymianach baterii,te zatrzaski mam wrażenie po jakimś czasie się zwyczajnie pourywają.
NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Dziwna sprawa z bakiem paliwa. Dojechałem na rezerwie tak że pokazywało mi zasieg tylko 10 km czyli prawie do dna. Zatankowałem po korek i weszło tylko 46 l.
Do tego wskaźnik paliwa jest źle wyskalowany, pokazywało połowę a na stacji weszło 30 l.
Maly zbiornik zaliczam jako jeden z niewielu minusów. Robię teraz długie trasy i przydałby się trochę większy zbiornik.

Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 12:22 ...
Nowa wersja NX-a model 2024 podobno będzie sprzedawana wraz z darmowym boosterem  ;)

Czy problematyczny to nie wiem. Aktualizując moje wcześniejsze informacje w sprawie testu spadku napięcia aku dodam, że po 5 dniach z wyłączonym systemem otwierania bezkluczykowego i nieużywaniu auta aplikacja pokazała mi równe 12V i samochód odpalił bez problemów. Dzień wcześniej miałem 11.99V :) .

Po przejechaniu 90km stan aku 12.68V
Gdzie jest słupek + pod maską do podłączenia?
Esdipio wrote: 11 Feb 2023, o 14:45 Aplikacja wysyla powiadomienie o niskim stanie akumulatora. Ale przy jakiej wartosci to nie wiem, aczkolwiek jak bede nastepnym razem rozmawial z infolinia (a napewno bede rozmawial) to sie zapytam bo u mnie jest problem ze nie aktualizuje sie codziennie ta informacja.

I dobrze, że nie aktualizuje za często bo po co nam dodatkowa komunikacja, która zjada baterię. Sam możesz to wymusić uruchamiając kolejną opcję czyli 'diagnostyka' i potem odśwież.
wawa69 wrote: 11 Feb 2023, o 15:58 Z ciekawości wyciągnąłem drugi pilot od Vodafona żeby sprawdzić jak wymienia się baterię i z tego co widzę lampka na nim nie mruga.Czy jest możliwe,że trzeba go aktywować?Bateria w środku jest.Swoją drogą nie wróżę temu pilotowi długiego żywota po kilku wymianach baterii,te zatrzaski mam wrażenie po jakimś czasie się zwyczajnie pourywają.

Byłbyś uprzejmy zrobić jakieś zdjęcia poglądowe jak to ustrojstwo otworzyć?

NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
Esdipio
Lex user

Post by Esdipio »

Wymiana baterii w pastylce vodafone jest dosc prosta. Ten minutowy filmik idealnie to pokazuje. Nie trzeba zadnych narzedzi.
https://youtu.be/b1KBmp5EBO8
350H F-Sport + Fuji, sonic grey. Zamowiony 21.10.2021, STATUS: Odebrany 23.12.2022.
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

Ampersand wrote: 11 Feb 2023, o 17:06
koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 12:22 ...
Nowa wersja NX-a model 2024 podobno będzie sprzedawana wraz z darmowym boosterem  ;)

Czy problematyczny to nie wiem. Aktualizując moje wcześniejsze informacje w sprawie testu spadku napięcia aku dodam, że po 5 dniach z wyłączonym systemem otwierania bezkluczykowego i nieużywaniu auta aplikacja pokazała mi równe 12V i samochód odpalił bez problemów. Dzień wcześniej miałem 11.99V :) .

Po przejechaniu 90km stan aku 12.68V
Gdzie jest słupek + pod maską do podłączenia?
Esdipio wrote: 11 Feb 2023, o 14:45 Aplikacja wysyla powiadomienie o niskim stanie akumulatora. Ale przy jakiej wartosci to nie wiem, aczkolwiek jak bede nastepnym razem rozmawial z infolinia (a napewno bede rozmawial) to sie zapytam bo u mnie jest problem ze nie aktualizuje sie codziennie ta informacja.

I dobrze, że nie aktualizuje za często bo po co nam dodatkowa komunikacja, która zjada baterię. Sam możesz to wymusić uruchamiając kolejną opcję czyli 'diagnostyka' i potem odśwież.
wawa69 wrote: 11 Feb 2023, o 15:58 Z ciekawości wyciągnąłem drugi pilot od Vodafona żeby sprawdzić jak wymienia się baterię i z tego co widzę lampka na nim nie mruga.Czy jest możliwe,że trzeba go aktywować?Bateria w środku jest.Swoją drogą nie wróżę temu pilotowi długiego żywota po kilku wymianach baterii,te zatrzaski mam wrażenie po jakimś czasie się zwyczajnie pourywają.

Byłbyś uprzejmy zrobić jakieś zdjęcia poglądowe jak to ustrojstwo otworzyć?

Podważyłem nożem w jednym narożniku i dalej kartą plastikową,pilot trzyma dość mocno na czterech zatrzaskach.Sama wymiana baterii jest dużo prostsza i trwa ułamek sekundy,jest oznaczone +,-  Mam tylko obawy jeśli chodzi o te zatrzaski bo wyglądają dość delikatnie.
Post Reply

Return to “Lexus NX”