Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
SedLex
Lex user
Model Lexusa: w planach

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by SedLex »

Jacek wrote:3 Jan 1970, o 22:23
NEONX wrote: 9 Feb 2023, o 07:19 https://moto.pl/MotoPL/7,88389,29443322 ... owego.html

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Na papierze sporo zmian. Najciekawsze to Predictive Efficient Drive. Ciekawe na ile realnie obniży spalanie. 

Ten "system" od kilku lat stosuje Kia w autach wyposażonych w firmową nawigację. Realny wpływ na obniżenie spalania marginalny. 
Lenusoida
Lex user
Model Lexusa: NX 350h Prestige

Post by Lenusoida »

Jestem w trakcie zakupu NX350h. Bardzo zależy mi na Waszych opiniach, którzy mają, używają Vodafone, plusy i minusy. W poniedziałek podpisuję umowę, mogę z tego zrezygnować. To mi pomoże zdecydować, z góry serdecznie dziękuję.
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Esdipio »

Plusy:
-Lokalizacja GPS.
-Zapisuje wszystkie trasy. (Choc Lexus link tez zapisuje)
-Mozliwosc wprowadzania blokady predkosci, obszaru -geofence.
-Pokazuje stan naladowania akumulatora rozruchowego.
Minusy:
-Działa z opóznieniem.
-Zdarzylo mi sie sytuacje, ze nie moglem odpalic auto. (Prawdopodobnie pastylka vodafone byla zbyt blisko telefonu)
-Baterie trzeba wymieniac co 6 mies.(rekomendacja).
350H F-Sport + Fuji, sonic grey. Zamowiony 21.10.2021, STATUS: Odebrany 23.12.2022.
koloramat
Lex user

Post by koloramat »

Lenusoida wrote: 10 Feb 2023, o 14:58 Jestem w trakcie zakupu NX350h. Bardzo zależy mi na Waszych opiniach, którzy mają, używają Vodafone, plusy i minusy. W poniedziałek podpisuję umowę, mogę z tego zrezygnować. To mi pomoże zdecydować, z góry serdecznie dziękuję.

Jeśli nic się nie zmieniło instalacja Vodafone wraz z 6 miesięcznym abonamentem kosztuje 299 zł, a więc niewiele. Przez 6 miesięcy będzie można wyrobić sobie opinię na temat funkcjonalności tej usługi i wtedy podjąć decyzję o przedłużeniu okresu ochrony albo rezygnacji. To wydaje się być dobrym rozwiązaniem.
koloramat
Lex user

Post by koloramat »

NEONX wrote: 9 Feb 2023, o 12:49 Jedna zmiana ktora może być istotna to zabezpieczenie keyless ale skuteczność wyjdzie w praniu...
Reszta bajery..dla reklamy

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Klucz z użyciem protokołu UWB może znacznie poprawić zabezpieczenie w Lexusach.
Tutaj garść informacji na przykładzie BMW
https://www.bmw.com/en/innovation/bmw-d ... eband.html

Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Czekałem, czekałem i po 13 miesiącach 24 dniach 3 godzinach 22 minutach i 3 sekundach sie doczekalem tzn przed chwila dali znac z ASO ze samochod dzisiaj dotarl do salonu. Co ciekawe strona i aplikacja dalej pokazuje Mszczonow w sumie od 23.01.2023 r. W następnym tygodniu załatwiam formalnosci leasingowej.
Lexus NX 350h Elegance FWD + comfort + free zamówienie z 16.12.2021 r. Wyprodukował się 24.11.2022 r., 4 stycznia 2023 r. przybył do Europy niby do ZEEBRUGGE, od 17.01.2023 w Rostock, od dnia 23.01.2023r. w Mszczonowe, 25.02.2023 r. dotarł do salonu, odbiór w dniu 10.03.2023 r.
wawa69
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by wawa69 »

Esdipio wrote: 10 Feb 2023, o 15:22 Plusy:
-Lokalizacja GPS.
Minusy:
-Działa z opóznieniem.
-Zdarzylo mi sie sytuacje, ze nie moglem odpalic auto. (Prawdopodobnie pastylka vodafone byla zbyt blisko telefonu)

W której zakładce można sprawdzić stan naładowania akumulatora,albo słabo szukam,albo trzeba jakąś funkcję uruchomić?
Dobra znalazłem,jakby ktoś szukał,zakładka urządzenie i trzeba rozwinąć strzałkę z prawej strony.

Last edited by wawa69 on 11 Feb 2023, o 11:58, edited 1 time in total.
koloramat
Lex user

Post by koloramat »

wawa69 wrote: 11 Feb 2023, o 11:47
-Lokalizacja GPS.
Minusy:
-Działa z opóznieniem.

W której zakładce można sprawdzić stan naładowania akumulatora,albo słabo szukam,albo trzeba jakąś funkcję uruchomić?

Lewa Góra ekranu (trzy kreski). Rozwinięcie i wybranie opcji Urządzenie. Dalej klik w ID xxxxx i wszelkie dane są na ekranie w tym Wartość akumulatora. Bardzo przydatna informacja w tym samochodzie z samorozładowującym się akumulatorem. Informacja oficjalna z Lexus Polska i salonu: "akumulator gwarantowanie wytrzymuje 14 dni bez ładowania w unieruchomionym samochodzie". A co po dwóch tygodniach ? Niewykluczona laweta lub booster - jeśli się posiada.   

Last edited by koloramat on 11 Feb 2023, o 12:16, edited 1 time in total.
wawa69
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by wawa69 »

koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 11:58
-Lokalizacja GPS.
Minusy:
-Działa z opóznieniem.

Lewa Góra ekranu (trzy kreski). Rozwinięcie i wybranie opcji Urządzenie. Dalej klik w ID xxxxx i wszelkie dane są na ekranie w tym Wartość akumulatora. Bardzo przydatna informacja w tym samochodzie z samorozładowującym się akumulatorem. Informacja oficjalna z Lexus Polska i salonu: "akumulator gwarantowanie wytrzymuje 14 dni bez ładowania w unieruchomionym samochodzie".  

Właśnie dlatego szukałem tej funkcji,problemu z odpaleniem jeszcze nie miałem (auto garażowane)Najdłużej samochód nieużywany stał tydzień czasu.Jeżdżę na krótkich trasach,do tego rejestrator z trybem parkingowym i stąd moje obawy o stan akumulatora.Stan na dzień dzisiejszy: 12,08V
Ciekawe czy pilot od zabezpieczenia daje jakiś sygnał kiedy bateria się rozładowywuje?

koloramat
Lex user

Post by koloramat »

wawa69 wrote: 11 Feb 2023, o 12:14
koloramat wrote: 11 Feb 2023, o 11:58

Lewa Góra ekranu (trzy kreski). Rozwinięcie i wybranie opcji Urządzenie. Dalej klik w ID xxxxx i wszelkie dane są na ekranie w tym Wartość akumulatora. Bardzo przydatna informacja w tym samochodzie z samorozładowującym się akumulatorem. Informacja oficjalna z Lexus Polska i salonu: "akumulator gwarantowanie wytrzymuje 14 dni bez ładowania w unieruchomionym samochodzie".  

Właśnie dlatego szukałem tej funkcji,problemu z odpaleniem jeszcze nie miałem (auto garażowane)Najdłużej samochód nieużywany stał tydzień czasu.Jeżdżę na krótkich trasach,do tego rejestrator z trybem parkingowym i stąd moje obawy o stan akumulatora.Stan na dzień dzisiejszy: 12,08V
Ciekawe czy pilot od zabezpieczenia daje jakiś sygnał kiedy bateria się rozładowywuje?

12.08 V - to już stan problematyczny. Proponuję doładować z prostownika podłączając się się w komorze silnika.
Nowa wersja NX-a model 2024 podobno będzie sprzedawana wraz z darmowym boosterem  ;)

Post Reply

Return to “Lexus NX”