Gdzieś kiedyś przeczytałem że My Connected tak właśnie działa- wymienia dane raz dziennie z powodu... oszczędności energii w akumulatorze (??!!), i można wymusić synchronizację na żądanie (co sprawdziłem-działa), ale nie da się ustawić większej częstotliwości synchronizacji. Dla mnie to zaprzeczenie sensu tej aplikacji - nawet jak chcą oszczędzać prąd to niech się synchronizuje po każdym uruchomieniu, gdy korzysta z prądu z "dużych" akumulatorów a nie baterii 12V - w czym problem? A tak - w razie kradzieży nawet sienie dowiem że ktoś majstruje przy aucie ( zakładając ze będzie na tyle łupi że zrobi to bez zagłuszarki GPS)Ruda wrote: ↑1 Jan 2023, o 09:32 Pytanie o aplikacje Lexa oraz My Connected - nie pokazują mi wszystkich przejechanych tras _- co ciekawe łapią te krótkie ale tych dłuższych nie . Dodatkowo pokazuja mi lokalizacje auta z dnia wczorajszego- a obecnie znajduje się zueplenie gdzieś indziej. Aktualizacja stanu jest na wczorajszy poranek - jak jest u Was ? Z aktualizacja lokalizacji oraz tras po och przebyciu ?
NAtomiast trasy ściąga mi w komplecie - tyle że z opóźnieniem ( a przynajmniej nie dostrzegłem by jakiejś brakowało)
Natomiast mam inną zagwozdkę - chodzi o apkę Lexus Link. Obejrzałem sobie fajny tutorial pokazujący możliwości auta, ale zrobiony dla USA ( https://www.youtube.com/watch?v=IhtcuP-9c1g). Z niego wynika że z poziomu apki można sterować większością ustawień systemu multimedialnego, odpalać sobie auto itp... Tymczasem ja mogę sobie z apki co najwyżej włączyć zdalnie grzanie/chłodzenie tyłka, odladzanie przodu i tyłu i ... tyle. Nigdzie nie mogę znaleźć pozostałych ustawień o których mówią w tym tutorialu, nie mogę też znaleźć gdzie można sobie zaplanować trasę i wysłać ją do auta.. O co chodzi? ja czegoś nie umiem/nie mam/ czy też na rynek amerykański są kompletnie inne aplikacje i możliwości auta a Europę lexus traktuje jak 5te koło u wozu?