12/8 widnieje w katalogu ISC do IS.
http://www.isc-n1.eu/isc_polska.pdf
Pamiętam, że jeden z forumowiczów zamówił 10/8 i narzekał, że długo musiał się bawić w regulację twardości, żeby auto było neutralne.
Wg mnie 12/8 siedzi idealnie, jeździłem ja, jeździł mój ojciec, jeździli dwaj moi kumple (Trackdayowiec i Drifter) zarówno na 10/8 jak i na 12/8 i wszyscy trzej potwierdzają, że po zmianie na 12/8 znacznie poprawiło się prowadzenie.
Na 10/8 czułem jedno - przód był miękki, tył twardy i auto było nieprzewidywalne.
Uwierz mi - auto jest mocno ciśnięte - zdecydowanie polecam. Jak wpadniesz do Poznania, to zapraszam na przejażdżkę na prawym
Preload to tylko wstępne ugięcie, więc jak zapodasz 10mm preloadu na sprężynie 10kg/mm to przy obciążeniu od 0 do 100kg sprężyna się nie ugnie. Na kazde kolejne 10kg będzie reagowała ugięciem 1mm. Jak skręcisz preload kozacko, to możesz sprawić, że przy samej masie auta nie będzie się uginać, choć podczas jazdy już będzie tłumić wg jej charakterystyki.
Zamierzam dopiero potestować jak to wpłynie na zachowanie zawiasu. Jeżeli uda mi się kiedyś kupić jakieś daily, to przesiądę się na 14/10 albo 16/12 i dopiero będę się bawił w spasy.