Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by nethobbit »

Apted wrote: 10 Feb 2025, o 11:20
zeus_LM wrote: 9 Feb 2025, o 11:39
Apted wrote: 9 Feb 2025, o 08:59

To ciekawe, a skąd pobratałeś aplikacje Lexus Teammate na smartfona która jest wykorzystywana do zdalnego parkowania ?
Już nie pamiętam zgodnie z jaką instrukcją robiłem, ale należało pobrać i skonfigurować tę apkę od Toyoty:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ark.Europe

Masz rację, sprawdziłem i zdalne parkowanie w NX z tą aplikacją działa bez problemu. W Lexusie może sugerują się tym że nie ma aplikacji sygnowanej przez Lexusa, a o tej od Toyoty nie wiedzą i wprowadzają w błąd. Ale ważne że działa i do tego bardzo sprawnie i bezproblemowo. Dzięki
A mozesz napisać jak to robisz? Dzisiaj połączylem auto z apką,poczyniłem wszystkie kroki i po wyjściu z auta i wybraniu ruchu przod-tył jedyne co się stało po manipulacji joystickiem na ekranie telefonu to dzwięk hamulca ręcznego...
Last edited by nethobbit on 10 Feb 2025, o 14:54, edited 1 time in total.
Papylon
Lex user
Model Lexusa: NX350h AWD

Post by Papylon »

Ta aplikacja jest tez do pobrania z Apple Store. Nie wiem czy dziala. Nie probowalem.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

rociak wrote: 10 Feb 2025, o 13:50 Już przetestowaliście tę apkę?
Ja na razie z marnym skutkiem - opisałem 2 posty wyżej
matti05
Nowy lex user
Model Lexusa: CT200h -> NX350h

Post by matti05 »

Apted wrote: 9 Feb 2025, o 09:05
leotdipl wrote: 7 Feb 2025, o 19:56 Czyli,
w PRESTIGE brak funkcji auto-parkowania?
... skoro @matti05 pisze że tylko dla Omo i F-Sport?
Nie, z katalogu wynika że opcja auto-parkowania dostępna jest tylko w Omotenashi.
Od RM'25 jest to dostępne też w F Sport z Fuji.
Runior
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Runior »

Pobrałem appkę RemoteParkEurope w wersji na iOS i nie potrafię dodać samochodu.
Polecenie na ekranie "Zarejestruj pojazd. Nawiąż połączenie Bluetooth." jest dosyć lakoniczne. Na piktogramie jest kluczyk w formie karty. Czy przeoczyłem coś oczywistego?
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

nethobbit wrote: 10 Feb 2025, o 11:35
Apted wrote: 10 Feb 2025, o 11:20
zeus_LM wrote: 9 Feb 2025, o 11:39
Już nie pamiętam zgodnie z jaką instrukcją robiłem, ale należało pobrać i skonfigurować tę apkę od Toyoty:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ark.Europe

Masz rację, sprawdziłem i zdalne parkowanie w NX z tą aplikacją działa bez problemu. W Lexusie może sugerują się tym że nie ma aplikacji sygnowanej przez Lexusa, a o tej od Toyoty nie wiedzą i wprowadzają w błąd. Ale ważne że działa i do tego bardzo sprawnie i bezproblemowo. Dzięki
A mozesz napisać jak to robisz? Dzisiaj połączylem auto z apką,poczyniłem wszystkie kroki i po wyjściu z auta i wybraniu ruchu przod-tył jedyne co się stało po manipulacji joystickiem na ekranie telefonu to dzwięk hamulca ręcznego...
Przecież aplikacja prowadzi jak za rękę co należy zrobić. Jeżeli jesteś w samochodzie to kierunek jazdy wybierasz na stacji multimedialnej, następnie wyświetla się monit abyś opuścił pojazd i przejął sterowanie w aplikacji. Jeżeli jesteś na zewnątrz odblokowujesz pojazd i robisz to z poziomu aplikacji. Działa to perfekcyjne i bezproblemowo, odnoszę się do wersji na Android.
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

No właśnie zrobiłem wszystko co aplikacja każe poza zwolnieniem hamulca ręcznego nic się nie dzieje przy wyborze jazdy przód-tył. Fakt że robiłem to na swoim podwórku a nie na parkingu. Może to przez brak linii wyznaczających miejsce parkingowe? Potestuję na parkingu pod marketem i zobaczymy. A Ty w jakich warunkach testowałeś? Można np wyjechać z garażu?
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

nethobbit wrote: 15 Feb 2025, o 10:25 No właśnie zrobiłem wszystko co aplikacja każe poza zwolnieniem hamulca ręcznego nic się nie dzieje przy wyborze jazdy przód-tył. Fakt że robiłem to na swoim podwórku a nie na parkingu. Może to przez brak linii wyznaczających miejsce parkingowe? Potestuję na parkingu pod marketem i zobaczymy. A Ty w jakich warunkach testowałeś? Można np wyjechać z garażu?
Nie, nie ma różnicy czy są linie czy nie w szczerym polu pojedzie, przetestowane. Niestety u mnie do garażu nie wjedzie, mam wąski wjazd i muszą być lusterka złożone abym wjechał. A ststem żeby działał lusterka muszą być rozłożone bo znajdują się tam kamery, i to mnie boli bo głównie myślałem wykorzystywać to do wjazdu/wyjazdu z garażu.
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
oxygen
Nowy lex user
Model Lexusa: nx

Post by oxygen »

System działa, ale faktycznie wymaga sporo miejsca. Nawet przy rozłożonych lusterkach ogarnia tylko wyjazd jak jest wąsko (wjazd nie działa sensownie). Jeżeli obok jest zaparkowany samochód to już w połowie parkowania ma problemy z dalszą jazdą i wyświetla komunikat o usunięciu przeszkody.
+ przy ścianie zostawia 30-40cm odstępu.
Razmus
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Razmus »

Witam wszystkich,
Wiem, że temat poruszany już na forum kilkukrotnie o zamianie kół z 18 cali na 20 cali (i odwrotnie) oraz homologacji. Wiadomo już, że jeżeli samochód wyjedzie z salonu na 18 calach to ma homologację tylko na te 18...
A czy ktoś się orientuje, czy można "rozszerzyć" homologację dla swojego auta na koła 20 cali? (tak jak jest to możliwe w przypadku stosowania haka). Skoro dany model samochodu może jeździć wg instrukcji na kołach 18 i 20 to chyba nie powinno być problemu z rozszerzeniem homologacji (o ile takie coś jest w ogóle możliwe), tak żeby nie było później kłopotów z ewentualnym OC/AC...
Post Reply

Return to “Lexus NX”