A mozesz napisać jak to robisz? Dzisiaj połączylem auto z apką,poczyniłem wszystkie kroki i po wyjściu z auta i wybraniu ruchu przod-tył jedyne co się stało po manipulacji joystickiem na ekranie telefonu to dzwięk hamulca ręcznego...Apted wrote: ↑10 Feb 2025, o 11:20zeus_LM wrote: ↑9 Feb 2025, o 11:39Już nie pamiętam zgodnie z jaką instrukcją robiłem, ale należało pobrać i skonfigurować tę apkę od Toyoty:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ark.Europe
Masz rację, sprawdziłem i zdalne parkowanie w NX z tą aplikacją działa bez problemu. W Lexusie może sugerują się tym że nie ma aplikacji sygnowanej przez Lexusa, a o tej od Toyoty nie wiedzą i wprowadzają w błąd. Ale ważne że działa i do tego bardzo sprawnie i bezproblemowo. Dzięki
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Last edited by nethobbit on 10 Feb 2025, o 14:54, edited 1 time in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h AWD
Ta aplikacja jest tez do pobrania z Apple Store. Nie wiem czy dziala. Nie probowalem.
-
- Lex user
- matti05
- Nowy lex user
- Model Lexusa: CT200h -> NX350h
Od RM'25 jest to dostępne też w F Sport z Fuji.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Pobrałem appkę RemoteParkEurope w wersji na iOS i nie potrafię dodać samochodu.
Polecenie na ekranie "Zarejestruj pojazd. Nawiąż połączenie Bluetooth." jest dosyć lakoniczne. Na piktogramie jest kluczyk w formie karty. Czy przeoczyłem coś oczywistego?
Polecenie na ekranie "Zarejestruj pojazd. Nawiąż połączenie Bluetooth." jest dosyć lakoniczne. Na piktogramie jest kluczyk w formie karty. Czy przeoczyłem coś oczywistego?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Przecież aplikacja prowadzi jak za rękę co należy zrobić. Jeżeli jesteś w samochodzie to kierunek jazdy wybierasz na stacji multimedialnej, następnie wyświetla się monit abyś opuścił pojazd i przejął sterowanie w aplikacji. Jeżeli jesteś na zewnątrz odblokowujesz pojazd i robisz to z poziomu aplikacji. Działa to perfekcyjne i bezproblemowo, odnoszę się do wersji na Android.nethobbit wrote: ↑10 Feb 2025, o 11:35A mozesz napisać jak to robisz? Dzisiaj połączylem auto z apką,poczyniłem wszystkie kroki i po wyjściu z auta i wybraniu ruchu przod-tył jedyne co się stało po manipulacji joystickiem na ekranie telefonu to dzwięk hamulca ręcznego...Apted wrote: ↑10 Feb 2025, o 11:20zeus_LM wrote: ↑9 Feb 2025, o 11:39
Już nie pamiętam zgodnie z jaką instrukcją robiłem, ale należało pobrać i skonfigurować tę apkę od Toyoty:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ark.Europe
Masz rację, sprawdziłem i zdalne parkowanie w NX z tą aplikacją działa bez problemu. W Lexusie może sugerują się tym że nie ma aplikacji sygnowanej przez Lexusa, a o tej od Toyoty nie wiedzą i wprowadzają w błąd. Ale ważne że działa i do tego bardzo sprawnie i bezproblemowo. Dzięki

Omotenashi + Luxury
-
- Lex user
No właśnie zrobiłem wszystko co aplikacja każe poza zwolnieniem hamulca ręcznego nic się nie dzieje przy wyborze jazdy przód-tył. Fakt że robiłem to na swoim podwórku a nie na parkingu. Może to przez brak linii wyznaczających miejsce parkingowe? Potestuję na parkingu pod marketem i zobaczymy. A Ty w jakich warunkach testowałeś? Można np wyjechać z garażu?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Nie, nie ma różnicy czy są linie czy nie w szczerym polu pojedzie, przetestowane. Niestety u mnie do garażu nie wjedzie, mam wąski wjazd i muszą być lusterka złożone abym wjechał. A ststem żeby działał lusterka muszą być rozłożone bo znajdują się tam kamery, i to mnie boli bo głównie myślałem wykorzystywać to do wjazdu/wyjazdu z garażu.nethobbit wrote: ↑15 Feb 2025, o 10:25 No właśnie zrobiłem wszystko co aplikacja każe poza zwolnieniem hamulca ręcznego nic się nie dzieje przy wyborze jazdy przód-tył. Fakt że robiłem to na swoim podwórku a nie na parkingu. Może to przez brak linii wyznaczających miejsce parkingowe? Potestuję na parkingu pod marketem i zobaczymy. A Ty w jakich warunkach testowałeś? Można np wyjechać z garażu?

Omotenashi + Luxury
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx
System działa, ale faktycznie wymaga sporo miejsca. Nawet przy rozłożonych lusterkach ogarnia tylko wyjazd jak jest wąsko (wjazd nie działa sensownie). Jeżeli obok jest zaparkowany samochód to już w połowie parkowania ma problemy z dalszą jazdą i wyświetla komunikat o usunięciu przeszkody.
+ przy ścianie zostawia 30-40cm odstępu.
+ przy ścianie zostawia 30-40cm odstępu.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Witam wszystkich,
Wiem, że temat poruszany już na forum kilkukrotnie o zamianie kół z 18 cali na 20 cali (i odwrotnie) oraz homologacji. Wiadomo już, że jeżeli samochód wyjedzie z salonu na 18 calach to ma homologację tylko na te 18...
A czy ktoś się orientuje, czy można "rozszerzyć" homologację dla swojego auta na koła 20 cali? (tak jak jest to możliwe w przypadku stosowania haka). Skoro dany model samochodu może jeździć wg instrukcji na kołach 18 i 20 to chyba nie powinno być problemu z rozszerzeniem homologacji (o ile takie coś jest w ogóle możliwe), tak żeby nie było później kłopotów z ewentualnym OC/AC...
Wiem, że temat poruszany już na forum kilkukrotnie o zamianie kół z 18 cali na 20 cali (i odwrotnie) oraz homologacji. Wiadomo już, że jeżeli samochód wyjedzie z salonu na 18 calach to ma homologację tylko na te 18...
A czy ktoś się orientuje, czy można "rozszerzyć" homologację dla swojego auta na koła 20 cali? (tak jak jest to możliwe w przypadku stosowania haka). Skoro dany model samochodu może jeździć wg instrukcji na kołach 18 i 20 to chyba nie powinno być problemu z rozszerzeniem homologacji (o ile takie coś jest w ogóle możliwe), tak żeby nie było później kłopotów z ewentualnym OC/AC...