ISów jest dużo więcej ale właśnie są dziwne rozstrzały cenowe bo np. Widzę takiego z 09 roku z przebiegiem 220 tyś za 38k a obok jest taki z przebiegiem 320 tyś 2007 rok za 44k i zastanawiam się czy tu ktoś popłynął z ceną czy o co chodzi
Pomoc z wyborem modelu IS/GS
-
Hubert132
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS
Re: Pomoc z wyborem modelu IS/GS
No właśnie kusi mnie ta v8ka bo dosłownie wszędzie słyszę jak super trwały jest ten silnik a to dokładnie to czego oczekuje. Z 2 strony jak przeglądałem otomoto czy olx to 430 było bardzo mało w tym budżecie i nie wiem czy ta wersja jest po prostu rzadsza czy trochę mam za mały budżet
.
ISów jest dużo więcej ale właśnie są dziwne rozstrzały cenowe bo np. Widzę takiego z 09 roku z przebiegiem 220 tyś za 38k a obok jest taki z przebiegiem 320 tyś 2007 rok za 44k i zastanawiam się czy tu ktoś popłynął z ceną czy o co chodzi
-
Hubert132
- Nowy lex user
.
Last edited by Hubert132 on 14 Feb 2026, o 23:00, edited 1 time in total.
-
Hubert132
- Nowy lex user
Co do ISa to widziałem że istnieje też wersja 350 tylko jak chciałem taka znaleźć na jakimś otomoto to żadnego nie było? Ta wersja jest jakaś turbo rzadka czy nie było jej na naszym rynku? Podobne to trwałością do 250 tam już gorzej? W tym budżecie 40 45k pewnie może być ciężko 350 złapać
?
-
ledziu
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Co do tego z 07r 320k.km.To tak jak komuś się udzieli klimat klasycznych perełek wtedy rok i przebieg nie ma znaczeniaHubert132 wrote: ↑13 Feb 2026, o 18:06 No właśnie kusi mnie ta v8ka bo dosłownie wszędzie słyszę jak super trwały jest ten silnik a to dokładnie to czego oczekuje. Z 2 strony jak przeglądałem otomoto czy olx to 430 było bardzo mało w tym budżecie i nie wiem czy ta wersja jest po prostu rzadsza czy trochę mam za mały budżet.
Z tymi wadami 350ki to coś mi pachnie znowu "redaktorem" z YT od meblościankiHubert132 wrote: ↑14 Feb 2026, o 23:00 Co do ISa to widziałem że istnieje też wersja 350 tylko jak chciałem taka znaleźć na jakimś otomoto to żadnego nie było? Ta wersja jest jakaś turbo rzadka czy nie było jej na naszym rynku? Podobne to trwałością do 250 tam już gorzej? W tym budżecie 40 45k pewnie może być ciężko 350 złapać?
-
Hubert132
- Nowy lex user
Kurde a wiesz może czy znajdę 350 w tym budżecie czy raczej ciężko? Po ile +/- takie chodzą? Da się to kupić w kraju tylko trzeba poszukać czy raczej tylko import z USA bo wizja kupowania auta tylko na podstawie zdjęć trochę mnie odrzuca.
-
ledziu
- Lex Master
Przedlift 350 pewnie by się znalazł w tym budżecie wszystko zależy jak miłośnicy marki zmęczą własciciela auta
Do tego większośc aut z USA można odszukać na fotach z aukcji a tam ani nie ma pierdolingu o wyjątkowości, nie ma rasowanych fot i szkody widać
Niestety to nie sprzyja delikatnie mówiąc sprzedaży auta w PL.
Co do sprowadzenia z usa to mały budżet i wszystko na styk gdzie trzeba brać poprawkę na ewentualne nieprzewidziane historie.
Jak nie chcesz kupować samochodu z fot.to trza trochę dać więcej w Pl.
Do tego większośc aut z USA można odszukać na fotach z aukcji a tam ani nie ma pierdolingu o wyjątkowości, nie ma rasowanych fot i szkody widać
Niestety to nie sprzyja delikatnie mówiąc sprzedaży auta w PL.
Co do sprowadzenia z usa to mały budżet i wszystko na styk gdzie trzeba brać poprawkę na ewentualne nieprzewidziane historie.
Jak nie chcesz kupować samochodu z fot.to trza trochę dać więcej w Pl.
-
Hubert132
- Nowy lex user
A czy przypadkiem silnik z is 350 to nie jest ten sam silnik który jest w gs 450h?
-
ledziu
- Lex Master
Tak, jest rodzina
Jeden z lepszych V6 na rynku.
Jeden z lepszych V6 na rynku.
-
Hubert132
- Nowy lex user
Kurde szczerze trochę popatrzyłem i zaczął mnie kusić ten is350
mocy więcej też każdy zachwala nawet przedliftowego może bym jakiegoś złapał za 45k lub bym trochę więcej odłożył. No albo faktycznie tego gsa 450h tylko bym musiał sprawdzić kondycję baterii przy ewentualnym zakupie.
-
ledziu
- Lex Master
is350 jest naprawdę fajny. Silnik ok. Skrzynia ok. Ogólnie stabilne auto. Przedlift 350 posiada wady przedlifta 250ki ale tu gra jest bardziej warta świeczkiHubert132 wrote: ↑18 Feb 2026, o 18:07 Kurde szczerze trochę popatrzyłem i zaczął mnie kusić ten is350mocy więcej też każdy zachwala nawet przedliftowego może bym jakiegoś złapał za 45k lub bym trochę więcej odłożył. No albo faktycznie tego gsa 450h tylko bym musiał sprawdzić kondycję baterii przy ewentualnym zakupie.
450h inne auto. Tu bym szedł w fl albo zbierał na 450h MK4 który dla mnie jest chyba najfajniejszą opcją GSa.
Oczywiście oprócz gsf