[IS 200] Jaki Olej?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
Re: [IS 200] Jaki Olej?
no u mnie skrzynia na valvoline i jeszcze 2 zgrzyta ale chyba juz wymiany olejow jej nie pomoga ;/
- infidel
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200 Prestige
W swojej skrzyni też miałem problemy z dwójką.Zaraz po wymianie było gorzej ale tylko przez chwilke,później po przejechaniu około 400 km praca skrzyni bardzo sie poprawiła.Teraz nawet dwójka nie sprawia żadnego problemu.medyss wrote:no u mnie skrzynia na valvoline i jeszcze 2 zgrzyta ale chyba juz wymiany olejow jej nie pomoga ;/
-
- Lex Driver
no to muszę spróbować. Co prawda drogi ten olej ale jeżeli pomoże to uchroni mnie przed wywaleniem tej skrzyni na złom 

- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
Daj znać czy się poprawiło
-
- Lex Driver
niestety szybko go nie wymienie bo nie mam czasu i dopiero co zalałem valvoline więc przy następnej wymianie opowiem 

- felo20
- Lex user
- Model Lexusa: ucf 20
Witam.
Potrzebuje dolać 0,5 litra płynu chłodniczego koloru dojrzałej śliwki w środku( pomarańczowo - czerwony). Płyn nie jest rzadki raczej taki oleisty.
Auto było sprowadzone z niemiec.
Może ktoś z forumowiczów ma taki płyn u siebie w Lexusie. Jeżeli tak to proszę o podanie marki.
Pozdrawiam.
Potrzebuje dolać 0,5 litra płynu chłodniczego koloru dojrzałej śliwki w środku( pomarańczowo - czerwony). Płyn nie jest rzadki raczej taki oleisty.
Auto było sprowadzone z niemiec.
Może ktoś z forumowiczów ma taki płyn u siebie w Lexusie. Jeżeli tak to proszę o podanie marki.
Pozdrawiam.
- Attachments
-
- depositphotos_1482598-Juicy-ripe-plum.jpg (48.88 KiB) Viewed 2125 times
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Z tego co pamiętam, to chyba Motul ma żółty/pomarańczowy płyn chłodniczy.
Dolej jakiegoś Dynagela 2000 - jest mieszalny ze wszystkim. Albo wymień cały płyn na nowy.
Dolej jakiegoś Dynagela 2000 - jest mieszalny ze wszystkim. Albo wymień cały płyn na nowy.
- felo20
- Lex user
- Model Lexusa: ucf 20
Dzięki za informację. MOTUL INUGEL OPTIMAL jest podobnego koloru.
Chcę tylko uzupełnić ponieważ rozlałem podczas wlewania i jest na MIN.
Chcę tylko uzupełnić ponieważ rozlałem podczas wlewania i jest na MIN.
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
U mnie skrzynia po wymianie oleju na Motul Gear 300 przestała hałasować na postoju i jest cizej podczas jazdy. Co do samej zmiany biegów, to jest chyba trochę lepiej ale od wymiany przejechałem jakieś 20 km, więc zobaczymy po większym przebiegu.
- infidel
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200 Prestige
Dostałem info,że olej Mitasu jest już dostępny.infidel wrote:Olej będzie dostępny w PL pod koniec maja,takie info dostałem od dystrybutora.Wkrótce dostępna będzie stronka internetowa http://www.mitasuoil.com.pl.jes wrote:Olej fakt ma dobre parametry ale kto w Polsce tym handluje? Na stronie producenta nie ma dystrybutora u nas.forest wrote:ludziska, ponoć nowość na PL rynku...?
miał ktoś już styczność z olejami MITASU??
ten mnie interesuje: MITASU PLATINUM PAO SN 5W-30 100% Synthetic, link: http://mitasuoil.com/en/mj-111
Takie pytanie do Was...warto pakować się w ten olej?Jest troche droższy bo 4l wychodzi po 270 zł,ale olej zmieniam raz w roku to żaden wydatek.Co myślicie?