Kupiłem Lexusa, ale do czego ten guzik?

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
prodigy007
Lex user
Model Lexusa: is 200

Re: Kupiłem Lexusa, ale do czego ten guzik?

Post by prodigy007 »

Wracajac do wczesniejszego postu o zasłone z tyłu grilla, zdjałem pojezdziłem troche i moge stwierdzic ze jest lepiej moze mam jakies omamy ale wydaje mi sie ze samochod jakby minimalnie lepiej jedzie, troszke mniej pali. ( ostatnio mi wyszlo 8 litrow) a w komorze silnika jest napewno chłodniej bo to co sie tam dzialo wczesniej bylo warunkami skrajnymi;D

i pytanie gdzie w ISie jest piszczyk od nie zgaszonych swiateł, bo nie działa a chcialbym zeby działał....
tosiek84
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by tosiek84 »

ad. 3 też tak mam ale nie zawsze tylko rocznik troszke młodszy rocznik 2002 :ireful3:
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

Zobaczcie czy u Was pomoże np. ruszenie z piskiem opon. Mnie jak zaczyna poszarpywać to chwila zabawy i na jakiś czas spokój. Kiedyś na forum Stachulex napisał że to wina dwumasy bo tam są takie sprężyny które się przyklejają do gumowych odbojów i podczas ostrego ruszania się odkleja i jest ok. Czy tak jest nie wiem ale wiem natomiast że w Hondzie Civic też tak miałem (bez dwumasy) i również wystarczyło się chwile zabawić i przestawało szarpać na jakiś czas. Ale faktem jest że to żadne rozwiązanie i nie powinno tak być.
Image
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Post by jankess »

szarpanie to w 100% zamach w is200, a z tym że jak dasz mu w palnik to coś jest bo u mnie jak długo stoi lex to potrafi przez pierwsze 2-3 ruszenia lekko poszarpywać i przestaje, a jak jeżdżę nim codziennie to nic nie szarpie tylko jak stoi z tydzień.

jednym słowem : lubi :zryw: :D

a powiedzcie mi jak to jest że ja mam narysowane grzanie lusterek obok grzania szyby a przeważnie tego nie ma u innych?

i jak zachowuje się seryjny parktronic w sensie co się dzieje wtedy jak wrzucasz wsteczny bo jak wyżej już napisali koledzy jak nie masz to masz te pikanie oznajmujące że ciśniesz do tyłu a nie do przodu :doh: a jak są czujniki parkowania to już nie oznajmia że masz wsteczny wbity?
This IS it
dS
Lex Master
Model Lexusa: RX500h

Post by dS »

jankess wrote:a powiedzcie mi jak to jest że ja mam narysowane grzanie lusterek obok grzania szyby a przeważnie tego nie ma u innych?
ta dodatkowa ikonka oznacza podgrzewanie szyby przedniej, a dokładniej wycieraczek
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

Co do jazdy IS200: odnoszę wrażenie, że jak jeżdżę spokojnie, niemal emerycko to jakiś taki jest drętwy. A jak trochę bardziej dynamicznie (nie mam na myśli palenia gum z pod każdych świateł) to zupełnie inaczej się auto zachowuje, taki chętny do wszystkiego jest. Ale może mi się tak tylko wydaje.

Co do ogrzewania lusterek: ja mam wersję Classic i jak włączę klawisz od grzania szyby tylnej to grzeją też lusterka jak i szyba przednia.

Co do parktronika: ja mam chyba nie fabryczny (choć nie mam 100% pewności) to jak wrzucam wsteczny to pika że wsteczny a jak dojeżdżam do przeszkody to pika coraz szybciej, chyba że jest już bardzo blisko to piszczy cały czas.
Image
Post Reply

Return to “Ogólne”