[IS 200] Jaki Olej?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Re: [IS 200] Jaki olej? :) by dommell
nawet jakbys nalal podrobiony olej i okazał sie gestrzy to by go nie ubywalo gdyz gestrzy olej wlsnie dolewa sie by go nie ubywalo moze masz jeszcze jakies wycieki sprawdz dokladnie a jak nie to trzeba pomyslec co i jak zadzwon do Sergiusza to ci powie jakie on mial obiawy
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
wg mojej wiedzy to takie ubytki duze nie powoduje nawet podrobiony olej chyba zeby byl dlugo stosowany czego efektem byloby pogorszenie kondycji silnika. Sprawdz wycieki i kompresje oraz niech ktos za toba pojedzie i zobaczy czy ci nie dymi. Wydaje mi sie ze to nie jest przyczyna olejowa
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Z olejami bywa różnie,nawet jak nalejesz tam smoły to nigdy nie wiesz czy w po nagrzaniu nie zrobi się woda i poleci w komin.Nawet dobrej marki oleje potrafiły nie trzymać swojej gęstości po nagrzaniu.Ja tez nie pamietam zeby po zlaniu Motula jego kolor był podobny do czarnego,raczej bardzo ciemny brąz,ale nie czarny.Silnik musiałby dmuchać sadzą jak z diesla zeby tak zasyfić olej.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is250
Dołącze się do wątku,Panowie mój nowy nabytek to IS250 2007 i nie mam pojęcia czym był zalany... Powiedzcie mi czego jeszcze nie podrabiają...
Myślałem żeby na początek zalać go Motulem 5W-30 takie bezpieczne rozwiązanie chyba nie podrabiany i zawsze trochę gęstszy tylko nie wiem czy sam olej spełnia normy producenta...

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Wejdź na stronę Millera którą wcześniej wklejałem i tam jest opcja doboru oleju do każdego auta. Nawet jak nie kupisz Millera to sprawdzisz co zalecają.dygus wrote:Dołącze się do wątku,Panowie mój nowy nabytek to IS250 2007 i nie mam pojęcia czym był zalany... Powiedzcie mi czego jeszcze nie podrabiają...Myślałem żeby na początek zalać go Motulem 5W-30 takie bezpieczne rozwiązanie chyba nie podrabiany i zawsze trochę gęstszy tylko nie wiem czy sam olej spełnia normy producenta...
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Sprawdz tylko jakiej klasy,typu i gęstości olej zaleca fabryka.Jeśli masz troche kasy to kup Amsoil-jest naprawdę dobry i tego chyba jeszcze nie zdązyli podrobić.Na razie Motul sprawdza się znakomicie,jednak może skuszę się na zalanie silnika tym właśnie olejkiem z Amsoil-a.Koledzy z forum toyoty bardzo chwalą ten wynalazek.
-
- Lex user
Wiem jedno że ceny usługi wymiany oleju w ASO jest prawie dokładnie taka sama jak u pana Kazia w garażu... więc nie ma sie nad czym zastanawiac... Ktos mi polecil niedaleko mnie hurtownie tam powinni mi coś dobrać. Specjalizują się w Motulu ale pewnie maja jeszcze inne marki klasy premium
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200 sportcross
Kupowałeś na tej stronie?? Widzę, że jedyny oficjalny dystrybutor i tak dalej, ale czy ktoś sam go testował a nie słyszał od znajomych??ledziu wrote:Potwierdzam słyszałem same zaletyLPGK wrote:Ja polecam Millersa, nie ma tak dużego ryzyka podróby. a jakość oleju i innowacyjność firmy lepsza od Motul'a.
Sam zalałem tą oliwę do gs'a i jestem obecnie bardzo zadowolony - powiem coś więcej po większym przebiegu.
Dla porównania z Motul'em powiem, że znajomek na torze przy upalaniu auta ma na Millersie niższą temperaturę oleju o 15C co jednak coś znaczy.
Można skorzystać ze stronki kupić olej i odpowiednio go dobrać za pomocą dostępnej funkcji na stronie.
http://www.millersoils.pl/catalog/categ ... ategory=72
-
- Lex user
Przekonałeś mnie:) Ile wchodzi do IS250 chyba nie wiecęj niż 6,5l? Tego Millersa można kupic tylko przez łącza? A moze w bardziej wyspecjalizowanych hurtowniach nie bedzie problemu z dostepnoscia?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
dygus wrote:Przekonałeś mnie:) Ile wchodzi do IS250 chyba nie wiecęj niż 6,5l? Tego Millersa można kupic tylko przez łącza? A moze w bardziej wyspecjalizowanych hurtowniach nie bedzie problemu z dostepnoscia?
6,7litra.
Na stronie masz sklep.
Noclegi nad morzem!!! CLIFF HOUSE Międzyzdroje-pok.1,2,3 i 4-osobowe, apartament 5-osobowy
Więcej informacji PW lub 535-550-888
Więcej informacji PW lub 535-550-888